Денков успокоява: Русия няма да посмее да ни нападне, член сме на НАТО

Не трябва да се поддаваме на провокации, призова още премиерът
24 юли 2023 15:40, Елка Василева
773
Денков успокоява: Русия няма да посмее да ни нападне, член сме на НАТО
Снимка: архив, БГНЕС

Хората не трябва да се плашат. Няма опасност за България и причината е, че ние сме членове на НАТО, а Русия няма да посмее да нападне държава-член на НАТО, защото знае какъв ще бъде отговорът. Това заяви пред журналисти премиерът акад. Николай Денков в отговор на въпрос, свързан с думите на депутата от руската Дума Пьотър Толстой за българското Черноморие.

Още по темата
„Пьотър Толстой не за първи път отправя провокации към България. Вероятно бихме ги подминали, ако той не беше депутат. Той е в рамките на институционалното представителство и правейки тези изказвания, минава граници, които не са приемливи. Ще говоря с Министерството на външните работи. Смятам, че трябва да се даде ясен знак, че това са неприемливи изказвания. На посланик Митрофанова трябва да ѝ бъде предадено това съобщение. Аз не смятам, че тя трябва да бъде обявена като персона нон грата заради едно такова изказване. Все пак то не е нейно“, коментира Николай Денков.

„Не трябва да се поддаваме на провокации“, призова още министър-председателят. Според Денков голяма част от подобни изказвания се правят за вътрешна употреба пред руската публика.

Николай Денков посочи още, че има възможност да бъде увеличен значително капацитетът за превоза на украинско зърно през нашата железопътна система, а темата е обсъждана на днешната му среща с гръцкия му колега Кириакос Мицотакис в Атина.

Премиерът направи своя коментар след прибирането му от гръцката столица, където заедно с ръководена от него правителствена делегация бяха на еднодневно посещение.

Народният представител от „“Продължаваме промяната – Демократична България“ Ивайло Мирчев призова вчера Външно министерство да привика руския посланик за обяснения заради изказване на заместник-председателя на руската Дума Пьотър Толстой, че българското Черноморие било руско и че след Украйна, България и Румъния били следващите.
(БТА, Иван Лазаров)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


773
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
545
3
 
3
 
! Отговори
gogo преди 9 месеца
Елче, кажи на Денкоф, че не сме толкоз страшни, и сме мннооого малки /като него/р да не се бара толкова смел - да не го побарам аз
544
8
 
2
 
! Отговори
redordead преди 9 месеца
Ршшшистът се събуди с тегав махмурлук - снощи беше прекалил с парцуцата, докато громеше в кварталната кръчма фашшагите от Украйна.Събуди го обаче не главоболието, а виенето на сирените, отиде да погледне през прозореца - точно в този момент се чу страхотен тътен и миг след това видя огромната гъба да разцъфва! "Ей сега им се такова маммката на гнусните уккропитеци и натовци" - помисли си той и се усмихна от щастие миг преди ядреният взрив да го изпепели!
543
9
 
3
 
! Отговори
сс преди 9 месеца
От някои коментари става ясно че едни българи искат да дойдат руснаците да избиват други българи. Вярно е че сме тълпа. После ми говорете за турско робство...
542
6
 
2
 
! Отговори
сс преди 9 месеца
На някой патриоти им се чудя как искат русия да нападне България. Какви сте вие бе?
541
3
 
7
 
! Отговори
Хах преди 9 месеца
Добре г-н академичен член, вече сме спокойни!
540
3
 
13
 
! Отговори
... преди 9 месеца
олелее Господи защо ни го причиняваш.. как се докарахме до тези от Подмяната..
539
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Мъ.Денков не е член,а поема членове
538
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Който си мисли че американците ще се бият за България е голям наивник.Никой и никога не се е сражавал да защитава робите си.
537
17
 
8
 
! Отговори
да ама не преди 9 месеца
Руснаците са пияно гадно и грабливо племе като нищо могат да дойдат да ни освободят от пералните и талетнит чинии и след тва да ни накарат да им вдигаме паметници за благодарност.,както вече е ставало преди седемдесет години
536
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Русия дори не си е помислила да ни напада, защото сме и непотребни. А като искаш 24-ти май да ти е национален празник, кажи какво се е случило на тази дата? Кирил и Методий са измислили азбуката на 24-ти май? А НАТО ще те защити на куково лято
535
4
 
22
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 9 месеца
И ГЛУПАВИЯТ ИЗГЛЕЖДА УМЕН ДОКАТО НЕ СИ ОТВОРИ УСТАТА.ТОВА Е МНОГО АКТУАЛНО ЗА АГЕНТА НА С.А.Щ. ДЕНКОВ И ЦЯЛОТО НИ ПРАВИТЕЛСТВО ПРОЕКТ НА С.А.Щ.
534
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тя няма причина, намерение и нужда да ни напада, ама ти си ланкай, каквото са ти написали от посолството
533
4
 
15
 
! Отговори
Сашо преди 9 месеца
Дали Денков ще бъде доброволка в армията??А той служил ли е???
532
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Смота-няк жалък. Дотук руснсците поне два пъти взривиха военни складове в България. Колко от тях заловихте. Какво ни успокояваш,че няма да посмеят да нападнат. За нищо не ставаш плъх недорасъл
531
18
 
12
 
! Отговори
Майора преди 9 месеца
Къде са Копейкин , Нинова , Радев са се обявят срещу изказването на внукана Толстой? Явно си личат твхните пристрастия и зависимостта от нея!
530
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ако Русия нападне България ще им помогнем да ни изчисти от всички елементи на прехода. Вие само място на Белене освободете.
529
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А ако нападне па, да знаеш - Ние с тях НЯМА да се биеме.
528
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Какво стана със НАТО - вското въоръженение .Леоопард ,Брадли = Руснаците ги направиха за смях..
527
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
НАТО го успокояало,пълни му гушата,ако завалят бомби тоя ще е избягал далече с хонорарите.
526
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Русия ще победи..