Шулева: Заплатите по банка ще осветлят сивата икономика

Според нея рискът за бюджета се крие най-вече в парламента
27 юли 2023 21:30, Красимир Ангелов
45
Шулева: Заплатите по банка ще осветлят сивата икономика

Бюджет 2023 е на финалната права и съвсем скоро може да стане факт. Какво казват експертите?

"Бюджетът трябва да бъде изпълнен, най-малкото във вида, в който е предложен - с 3% дефицит. Има шансове да бъде преизпълнен - капиталовите разходи може би няма да могат да се изпълнят на 100%, 30% от предвидените разходи са направени до момента, за оставащото време не е сигурно, че останалите 70% ще бъдат изпълнени", коментира бившият социален министър Лидия Шулева в студиото на "Денят ON AIR".

Тя разчита страната ни да получи и средствата, предвидени по ПВУ, ако реформите в съдебната система бъдат реализирани.

Още по темата
Пред Bulgaria ON AIR бившият социален министър посочи приоритетите, по които правителството трябва да работи: "Присъединяването към Еврозоната и Шенген, някои дребни частни интереси биха могли да бъдат пожертвани".

Според нея рискът за бюджета се крие най-вече в парламента.

Тя приветства решението на депутатите фирмите с над 100 служители да плащат заплати само по банков път.

"Реформите са свързани с изсветляване на сивата икономика, нужен е и по-строг контрол върху стоки с по-голям риск. Предполага се, че в малките населени места нямат 100 човека в предприятия, това е за средните предприятия", каза още Шулева.

Бившият социален министър е убедена, че ДДС-то трябва да бъде върнато в нормални размери за секторите, в които беше намалено по време на пандемията. От това в държавната хазна ще влязат 500 млн. лв.

Вижте видеото с целия разговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Joko преди 10 месеца
Шулева , приготвил съм си фенер както за изсветляване , така и лично да ти свети когато ...аш !
32
2
 
2
 
! Отговори
Накратко : преди 10 месеца
Бухахахахахаха!
31
2
 
6
 
! Отговори
И ТАЯ преди 10 месеца
Бях я позабравил и ето пак се яви. Ужас. Оплячкосаха всичко и от време на време изпълзяват акъл да ръсят.
30
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
И лекарствата ли ще получаваме по банков път?
29
1
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 10 месеца
Една част от заплатата ще е по банков път "минимална" а останалата в пликчето под масата. Защо се заблуждават някои хора, че ще осветлят сивата икономика.
28
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Щом държавата задължава да се ползва тази услуга значи тя трябва да е безплатна. Не може хем да е задължително хем да се слагат такси. Говорим за заплати на които вече са платени осигуровки и не е редно да се начисляват такси от банките отгоре на това. Един вид се получава двойно облагане, веднъж си платил осигуровките и после те цакат на всяко теглене и с месечна такса. Дори да се плаща само с карта без теглене пак ще има такси за транзакция и обслужване.
27
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А ще изсветлят ли вашата кражба /приватизация ? Милиарди се окрадоха и още Крадът ! ти шулева,с пенсийката ли живучкаш или с Накраденото ?
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
ами оправете се първо с тия дето влачеха парите в чували и кюлчета - после бройте стотинките на българина дето го доят всеки ден-ама тая гавра май си я е заслужил като с оставя на от-реп-ки в управлението
25
2
 
16
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 10 месеца
Това е само началото на робовладелския строй . Скоро няма да получавате нито една стотинка или евро от банките. При управлението на комунисти това е схемата за разграбването на българския народ .
24
1
 
19
 
! Отговори
Алекс преди 10 месеца
Само не мога да разбера какъв е проблемът по карта да се превежда МРЗ,а останалото в плик.Май целта е да се увеличи печалбата на банките,а не изсветляването на икономиката.Гласувалите този закон ще си получат съответните бонуси от банките.
23
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Не само в малките населени места а и в големите градове предприятията с работници с по 100 и над 100 човека са не повече от 10%
22
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Заплатите по банка ще осветлят сивата икономика?!... ха ха... Това един нормален човек с акъла си не би си го помислил, пък камо ли да го изрече, да не говорим да се изтъпани да го каже по телевизията.
21
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Колко са тъпии само... сега повечето ще минат на минимална (останалото ще взимат на ръка) и така в бюджета ще влизат... по-малко, а не повече приходи. Неее, всъщност дори тези не може да са чак толкова ***, че да не го схващат. Просто е по-важно да изпълняват глобално поставените задачи, една от които е постепенно премахване на парите в брой и пълно дигитално обвързване (да не кажа робство) на хората.
20
3
 
2
 
! Отговори
Споко! преди 10 месеца
Ще измислят как да правят шашми, дори и след като се приложи новото правило.
19
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
След данък здраве чрез осигуровките сега искат да ни сложат данък заплата чрез банките. Накрая ще сложат данък на данъка.
18
1
 
16
 
! Отговори
Елементарно Уотсън преди 10 месеца
Шулева и шайката и като върне това което открадна и контролния пакет акции от Албена АД тогава да говори за сива икономика. Тая наглата е за затвора.
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ще осветлят нищо,те повечето фирмички да са малки.А големите ще плащат прага и другото на ръка. Та едно голямо нищо пак.Да не говорим за *** в строителството тях закон ги не лови....
16
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Няма да става на ръка, защото искат да се докладват касовите наличности. При проверка някой лошо ще изгори. Крайно време е да се изсветли икономиката. Това е в полза на обикновения човек, нещо което в държавата липсва. За това и намаляваме със сериозни темпове.
15
1
 
0
 
! Отговори
Те за тва преди 10 месеца
Не щат
14
1
 
17
 
! Отговори
пълна карикатура преди 10 месеца
ще осветли дебелата ти ндсв пърдела, ще минат всички на минимална и пак ще им плащат както до сега