Внесоха предложение за отнемане дерогацията на "Лукойл"

Делян Добрев: Вероятно ще стане през октомври
28 юли 2023 21:11, Александър Попов
65
Внесоха предложение за отнемане дерогацията на "Лукойл"
Снимка: БГНЕС

„Току-що отново внесохме предложението за отнемане на дерогацията на „Лукойл“, както и второ предложение за назначаване на особен управител в предприятието. Подписи сме сложили и с ПП-ДБ и ДПС“, заяви Делян Добрев от ГЕРБ-СДС, предаде БГНЕС.

„Това ще се случи вероятно в края на октомври. Ще бъде разгледано в началото на месец септември, вероятно прието в края на месец септември, а срокът, който сме поставили за отнемането на дерогацията да се случи без условности до 30 дни след влизане в сила на закона“, каза Добрев.

„Този път сборът на гласовете на трите парламентарни групи трябва да гарантира, че прекратяването на дерогацията е приета с голямо мнозинство след ваканцията през август“, каза Добрев.

„Ние се съгласихме с 30-дневния срок, който настояваха от Промяната. Този срок е за отнемане на дерогацията, а не за предприемане на действия. Сегашният текст е, че в 30 дневен срок трябва да бъде отнета дерогацията. Достатъчно бяхме толерантни към „Лукойл“, след като няма никаква полза за българските граждани, то няма смисъл от дерогацията“, заяви депутатът от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още по темата: Лукойлдерогация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
2
 
! Отговори
Какво следва преди 9 месеца
Насъбраха се много п'родажници в парламента и правителството. Нищо добро не ни чака. Да ни дадат възможност от Брюксел още година и половина да внасяме евтин руски нефт, а сами да се откажем. И какво печелим?
57
1
 
1
 
! Отговори
Малко за политика преди 9 месеца
Първо пристанището, сега дерогацията. Какво още има да отнемат от Лукойл? Явно указанието от посолството на САЩ е да бъде доведена до фалит.
56
1
 
1
 
! Отговори
Очакваше се преди 9 месеца
Пак слугинаж към американското посолства. Дерогацията ни гарантира сигурност на доставките на нефт. Затова я поиска служебното правителство от Брюксел и я получи заради твърдата позиция на президента Радев. Какво печелим ако я махнем? Ще можем да получаваме само нефт през Босфора, а Турция не пуска танкери дад 5000 тона. И по-скъпо и по-несигурно. Но п'родажниците си остават п'родажници. А може би се канят да прехвърлят дерогацията към някоя друга фирма на "наши" хора. Дивотиите им все растат.
55
0
 
1
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 9 месеца
До ПУТИН , ***..: По-голяма г'лупост не можа ли да измислиш? А и какво общо има с темата.
54
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А Дънди прешъс не можело, а?
53
3
 
6
 
! Отговори
ПУТИН , КАПУТ.. преди 9 месеца
Вече ЕС ще граничи с Китай!
52
3
 
5
 
! Отговори
НЕМА ВЕЧЕ ЛУКОЙЛ.. преди 9 месеца
Ше има "ШЕЛ" и ТОЙ е добре дошел....хахахаа
51
2
 
5
 
! Отговори
Вьзмутен преди 9 месеца
Този трябваше да е следствен но - парапетите го изпраха и махнаха гешев
50
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Зимата мутрите ще ви - убият от глад като влезе евтиният - петрол през прекупвачи и бензина стане -6 лвСтари схеми
49
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Може ли господинът да обясни как се купува дървообработващо предприятие за палети за неговите родители и как за следващите 3 години се извлича/планува 41 милиона печалба при съществуващи закони за декарбонизация?
48
11
 
4
 
! Отговори
До 41 преди 9 месеца
Най голямата европейска държава...преди Путин ,бе Русия. Но..Путин обърна Русия към Азия и вече е васал на Китай.От Петър Първи до Путин, Русия се е стремяла на запад..И едно джудже от бункера, прецаква повече от три столетия стремежи на руския елит. Ето това никой в Русия няма да му прости и името Путин ще е мразено,оплюто и с право низвергнато.
47
18
 
6
 
! Отговори
Браво преди 9 месеца
Колкото сме по близко до Русия, толкова сме по близко до просия.Има ли нефтозавод в света...20 г. Да трови жителите на 100 х.град и в замяна да не е внесъл един лев данък печалба. Има..в България, Бургас..Лукойл.
46
6
 
6
 
! Отговори
Диян Левчето преди 9 месеца
с нова далавера :)
45
4
 
12
 
! Отговори
Хахаха преди 9 месеца
Коалицията ГЕРБ ПП ДПС На изборите наесен тея ще загубят яко електорат, такива предатели като подб не бях виждал до сега
44
4
 
14
 
! Отговори
Чобан Шабан преди 9 месеца
Поотслабнал е горкия. Не го канят вече по ловните дружинки на чевермета
43
13
 
4
 
! Отговори
ББ преди 9 месеца
*** на лекар човече,злобата те убива!дерогация...ама путин ни обяви за вражеска и еднолично спря спазването на договори??доста руски...се опълчвате на г-н Борисов!!!преврат ли ще му спретвате???Те сте фактор...вътрешни...обслужващи...грабещи Народите си!!!САЩ с 200 няма начин!!!камикадзе сър...от хаскьово..Война е..и всеки платен от путин е...цел!!Бог да пази САЩ!няма правила вече...САЩ!!!губите време и ресурси..доверие ..да даваш шанс на хитлер е като да даваш на..дЯвола Света ни ще изчезне
42
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Дано Затворите не само Лукойл но и АЕЦ... След това ще можете на воля да си купувате правилния ток и петрол. Ще ви остане и последния ход, да затворите държавата.
41
3
 
20
 
! Отговори
Ха-ха преди 9 месеца
Абе оу, дерогацията е от полза за България, а не за Лукойл! Ама националните предатели не ги е грижа за държавата, а за собствените им крадени пари!
40
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Браво. Бой по руската кратуна.
39
4
 
8
 
! Отговори
До ямболия преди 9 месеца
Още един бягал от час по география..... знаеш ли коя е най голямата европейска държава бе, ***....ти на училище ходил ли си? Освен Винету и Кодекс Козяк нещо друго чел ли си?