За момичето с 400 шефа: Прокуратурата действала под обществен интерес

Мъжът вече е извършвал други подобни престъпления
105
За момичето с 400 шефа: Прокуратурата действала под обществен интерес
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Този случай, тази изключителна жестокост повдига няколко въпроса – доколко като законодателство, институции и общество сме способни да предотвратяваме подобни ситуации и колко адекватно можем да реагираме. Това коментира бившият правосъден министър Надежда Йорданова за случая, при който 18-годишно момиче беше обезобразено с макетен нож пред Нова телевизия.

„Проблемен елемент в този случай е, че мъжът вече е извършвал други подобни престъпления – нанасяне на лека телесна повреда по хулигански мотиви”, допълни Йорданова.

Защо предполагаемият нападател е на свобода, а получените травми са квалифицирани като „лека телесна повреда”, бившият правосъден министър коментира: „Става въпрос все още за преценка на ранен етап на това производство. Окончателно произнасяне на съда какво престъпление е извършено и какво наказание трябва да бъде наложено – няма”, уточни тя.

„В настоящия случай съдът е до голяма степен обвързан с това какви материали е представила прокуратурата, как точно е направена експертизата, какви въпроси са зададени и какви отговори са дадени. Засиленият обществен интерес ще принуди прокуратурата да си свърши още по-добре работата”, смята Йорданова, която очаква обвинението да събере доказателства за всички обстоятелства около посегателството.

Защо се създава впечатление, че прокуратурата действа по-бързо след обществения натиск, тя уточни:
„Прокуратурата е имала достатъчно време да обследва по-адекватно и да събере повече доказателства за всички обстоятелства и аспекти на това деяние. А не само доколко причинените наранявания застрашават живота на жертвата”, допълни Йорданова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Знам, че е неделя, ама толкова ли нямате едно заглави как да управите.
77
0
 
15
 
! Отговори
Една преди 9 месеца
Назначавайки неграмотен "журналист " ( казано с други думи - поредната мисирка), медията ви се причислява към десетките бг сайтове, будещи присмех, вместо доверие!!
76
0
 
17
 
! Отговори
Редактор преди 9 месеца
Какво неграмотно заглавие?! 400 'шефа', вместо 'шева'.....Хаха, авторката явно е предрусала в събота вечер :)......Не'ам думи...Пълна неграмотност! Закривай!
75
0
 
14
 
! Отговори
Редактор преди 9 месеца
Изречението "Това коментира бившият правосъден министър Надежда Йорданова за случая, при който 18-годишно момиче беше обезобразено с макетен нож пред Нова телевизия." показва пълната неграмотност на журналиста Камелия Цветанова. Според нея излиза, че момичето е било обезобразено пред Нова телевизия, хаха, какво малоум.ие! Правилното изречение е: "Това коментира бившият правосъден министър Надежда Йорданова пред Нова телевизия за случая, при който...."
74
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Съда да го правят частен,който плати повече,той е правия,те без туй така съдят
73
0
 
8
 
! Отговори
Еба си и безграмотен преди 9 месеца
И искат 24 май за национален празник 😡😡😡Резил😜🤔😡
72
0
 
11
 
! Отговори
С. Радева шефката преди 9 месеца
И днеса имат 400 шефа, всичките неграмотни!
71
0
 
17
 
! Отговори
Джо преди 9 месеца
Правописните грешки почват още от заглавието... днес.бг е дъното на журналистиката.
70
0
 
23
 
! Отговори
Какви материали преди 9 месеца
била представила прокуратурата? В тях не пишеше ли, че има счупен нос и 400 шева на порезни рани, някои от които са до кост? Ако съдийката не е могла да разбере, че това е клане, значи за нея трябва да се погрижи психиатър, защото тя явно не може адекватно да оценява реалността и следователно е опасна дори за самата себе си. Да я настанят на лечение и занапред да няма право да бъде съдия. Как ще съдиш хора, като не можеш да преценяваш адекватно фактите?
69
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
НАРЯЗАЛИ НЯКОГО КАТО ПРРРРАСЕ, А СЕГА ДАЖЕ НЯМА НАКАЗАНИЕ ЗА ТОЗИ ИЗВЕРГ, ЩОТО НА НИКОГА ОТ СЪДА НЕ МУ ДРЕМЕ, А ВАЖНИ СА ПАЧКИТЕ!!!
68
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Дрън дрън.дрън...И НИЩО НЕ ВЪРШИТЕ!! ИМАЛО Е ДОКУМЕНТ От СЪДЕБНА МЕДИЦИНА за СРЕДНА ТЕЛЕСНА ПОВРЕДА, КОЯТО СЪДИЙКАТА НЕ Е УВАЖИЛА. ПФУ!! КАК СЕ ЗАТВОРИХА ОЧИТЕ И УШИТЕ Й!!
67
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"... вече е извършил други подобни престъпления - нанасяне на лека телесна повреда по хулигански мотиви". Питам се, колко "лека" е била тази повреда, която този хулиган вече е нанесъл на друг човек. По какъв повод е санал инцидентът? Редно е да ни информират по този въпрос. Да не би и първия път да е вилнял като дuвaк и да му се е разминало, след което той да е решил, че може да постъпва така всеки път, когато му се прииска да се издевава над някой беззащитен?
66
1
 
26
 
! Отговори
Напомняне преди 9 месеца
Защо прокуратурата ще засили действията си, след общественият натиск? Защото са корумпирани!
65
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Съдийката няма оправдание и извинение за абсурдното си решение по повод " леката" телесна повреда, след като освен по закон решението има и елемент на МОРАЛ.
64
4
 
4
 
! Отговори
До 74 преди 9 месеца
Не е добре да не те слуша главата
63
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
66 хубави въпроси задаваш, само че те отдавна имат отговори и хич не са хубави. По американските филми сещаш ли се че има реплика винаги "Добре ли си?" Тоест ти виждаш полумъртъв човек и го питаш това. Защото ако му помогнеш без той да е искал може да те осъди. Понеже може да му харесва пък да седи полумъртъв или нарязан и в шок. Ей това ни налагат от там. Либерастия и "демокрация" от тоя вид.
62
2
 
11
 
! Отговори
11 преди 9 месеца
400 шефа? Много вожд, малко индианец!
61
0
 
7
 
! Отговори
Корупция преди 9 месеца
Какви са процедурите за арест у повдигане на криминални обвинения срещу районни съдии?
60
0
 
17
 
! Отговори
Ром'с преди 9 месеца
Някой отгоре е звънъла на съдийката ...както става у нас в повечето случаи..
59
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 400 шеФа ??? - Просто кажи, че има грешка и не се прави на умен! Не си.