Рангелова, "Възраждане": Не сме разделяли обществото

Тя коментира и опита за нахлуване в парламента заради мерките срещу Ковид-19
Обновена: 1 авг 2023 13:14 | 1 авг 2023 13:10, Йоана Цонева
31

От "Възраждане" се противопоставят на аргументите, с които Българският хелзинкски комитет призовават и.д. главен прокурор Борислав Сарафов да предприеме действия по разпускане на партията.

"В сигнала са едни сглобки, които описват различни деяния на партията от 2015 г. до наши дни. Иска се ангажиране на отговорност на партията, като се сочат различни видове нарушения. Очевидно възмущението е натрупано у тях с години наред. Нито сме спирали прожекции, нито сме разделяли обществото. Протестите при кино "Одеон" бяха инициирани от родителски организации. Наши членове случайно разбраха за тези протести и отидоха пред киното да изразят гражданската си позиция. След това киното е решило да прекъсне прожекцията. Как ние сме прекъснали прожекцията? Нахлули сме и сме скъсали лентата ли?", заяви депутатът от "Възраждане" Цвета Рангелова пред Bulgaria ON AIR.

Тя коментира и опита за нахлуване в парламента преди няколко години заради мерките срещу Ковид-19.

"Когато там, където би трябвало да се работи в националния интерес и отпред протестират десетки хиляди, не е ли най-естествено, за се потуши това негодувание, да се поканят вътре хората и да се чуят техните искания. Призивите бяха да се намери баланс срещу идиотските мерки, в които живеехме почти 2 години. Вчера се проведе друг протест. Нима можем да разграничаваме протестите? Когато са организирани на симпатизанти на "Възраждане" разделят обществото?", каза депутатът.

Във връзка с критики на президента и премиера тя предупреди, че трябва хората да внимавам с ползването на различни квалификации.

"Това не е насочено към нас. Много трябва да бъдем внимателни като ползваме квалификации, защото ефектът, който предизвика публичното появяване на министър-председателя по националните медии, посочвайки квалификации без конкретика спрямо третата политическа сила, беше безнаказано нападение и пребиване на наши членове, чупене на офисите ни. Само преди 10 дни пред дома си Емил Любомиров беше пребит посред бял ден", посочи още Цвета Рангелова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Истината е, че от опит можем да кажем, че партии като Възраждане свършват зле. Атака, ВМРО, Слави - никой не обича хомофоби, русофили, расисти и хора, които говорят като тираджии в национален ефир. Нямам против да се разпуснат грам, ще ни направят услуга
26
3
 
3
 
! Отговори
Благоевград преди 9 месеца
Цялата благоевградска общественост иска да се забрани противоконституционната партия ,, Възраждане,,.
25
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Лъже, маже и не се свени. Истината, дори неприятна, е по достойна за уважение. Но крушата не пада далеч от дървото. За 2023-та година Костадинов беше 1 в класациите за най-лъжлив политик на годината.
24
5
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 9 месеца
Да бе, вие сте света вода ненапита. А всъщност едни страхливци и лъжци. Лаете много, но не хапете, нямате зъби. И само като малко се опълчиха срещу вас, веднага подвихте опашката и дадохте задна.
23
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Възраждане трябва да ги забранят,но няма да го направят. Винаги ползват такива платила,зо да плашат и разделят народа.По рано беше БАтака.
22
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Как не. Самият факт, че са фашисти, и проповядват насилие спрямо другите партии, омбудсмана, правозащитните организации, ромите, евреите, мюсюлманите, физически слабите, чужденците, ако не са руснаци, гейовете, бежанците и всички несъгласни с тях, че езикът им е език на омразата, е достатъчно основание за забраната на тази партия.
21
5
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 9 месеца
нищо и никои не разделя тези които сте вкарали в нс без да мислите те разделятобществото ще махаме 3 март ще оставим 24 маи ще бутаме паметници този небил освободител а поробител които има да взема пари за парното ще бъде с 9 процентаддс които има да дава с 20 процента кои разделя сега обществото
20
5
 
13
 
! Отговори
Обикалящ Радисън преди 9 месеца
Протест на Възраждане бил от десетки хиляди. Ох ох ох, заболя ме стомаха от смях!
19
5
 
2
 
! Отговори
славянин преди 9 месеца
При социализма и единствената ''партия-майка'' БКП, която всички ''обичахме'' бяхме единно общество, ама демокрацията понеже не обичаше единните общества дойде и създаде многопартийността! Сега пък се оказва че демокрацията осъжда разделителите на обществото!
18
5
 
4
 
! Отговори
славянин преди 9 месеца
Къде на планетата има неразделено общество!? Няма как да разделяш разделени по естество общества!
17
6
 
11
 
! Отговори
дедо ви преди 9 месеца
рангелова вие се подготвяте за нещо по лошо , да превземете обществото и държавата !!!
16
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До 3:Нито са руска,нито пропутинска,нито американска партия,а са си българска.Няма нищо нацистко в тях.Онези където разделят обществото сте вие с вашите пропаганди за измислени "русофили" и "русофоби" при условие,че там се бият все някакви,които приличат на руснаци както и онази откачена пропаганда с антиваксърите,които се оказаха с всички задължителни ваксини,но са отказали да участват в експеримент с непроверена ваксина.Колкото е по-откачена пропагандата толкова повече крадете...
15
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
когато и да ги заплюеш все ще им е рано, тия всички си направиха по някоя и друга виличка и апратаментче докато крадяха от държавата субсидии - наистина са много долна порода кръволаци
14
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Заминавате си заради този случай и привърженика ви Гошката
13
10
 
10
 
! Отговори
Майора преди 9 месеца
Ввно има защо пак да се иска закриване! И да не говори за провален референдум след като има акт за присъединяване към ЕС и еврозоната! И явно пак излъга Копейкин след като протеститебяха спонтанни и своевременно отразени по телевизиите!
12
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Необолшевишка партия. Събрали всички ***. Руски патриоти от български произход.
11
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 9 И какви са избирателите на Възраждане? Съвсем нормални хора. По- добре виж избиратете на ППДБ. Там е голяма трагедия.
10
15
 
21
 
! Отговори
Член на БСП преди 9 месеца
Откровена нацистка партия! Не знам защо не са забранени, както гръцката Златна зора, чиито лидери даже са в затвора! Предполагам че управляващата олигархия ги използва за обиране на протестния вот, иначе отдавна да ги бяха забранили
9
15
 
17
 
! Отговори
Тонката преди 9 месеца
Ако Вьзраждане са руска Другите каквиса .ПП с сигорност са Амириканска.
8
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Затвор за държавна измяна.