Тагарев обеща: Бюджетът за отбрана ще нарасне

Няма да изпращаме военни в Украйна, категоричен е той
12 авг 2023 20:43, Анисия Иванова
130
Тагарев обеща: Бюджетът за отбрана ще нарасне
Снимка: БГНЕС

През 2024 година бюджетът за отбрана ще нарасне, каза днес пред журналисти във Варна министър Тодор Тагарев. По думите му бюджетът ще достигне два процента от брутния вътрешен продукт. Имайки предвид ситуацията със сигурността в Черно море, Военноморските сили ще получат известен приоритет, каза още министърът. Той допълни, че няма достатъчно наблюдения, за да даде цялостна оценка на дейността на военния флот, но вижда желание да се усъвършенстват способностите му и ще се работи в тази посока.

Министърът коментира, че още през тази година е осигурено повишение на заплатите на военнослужещите с 10 процента, но за преодоляване на проблема с недостига на кадри в армията ще се търсят комплексни решения. Това увеличение на възнагражденията показва разбиране и от правителството, и от Народното събрание, че нуждите на армията са съществени и разрешаването на проблемите с комплектоването е много важно, каза Тагарев.

На въпрос за изпълнението на проекта за бойните самолети F16 министърът посочи, че три такива „вече са на конвейера“. Той уточни, че планира през есента да посети САЩ, за да види на място строежа на машините.

Министърът призова да се спрат спекулациите, че страната ни ще праща военнослужещи в Украйна. Не бива да се стряскат хората, няма нито такива намерения, нито някакви обсъждания, бе категоричен Тагарев, цитиран от БТА.

Във Варна тази вечер министърът на отбраната бе гост на събранието-концерт, посветено на празника на Военноморските сили (ВМС) на Република България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
вижте бе хора вижте какви от-реп-ки сте избрали да ви управляват - по точно да ви зануляват- и сега готвят закони да са вечно ва власт
72
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Тагаравейко, ще си развява *** до Щатите да го потупат по рамото и да му дадат още задачки, никакви самолети няма да види на никакви поточни линии, просто защото това не е автомобилен завод и самолетостроенето става в халета-някой да му обясни на тоя лъжец за да звучи убедително! А аз черно море нали Бокича говореше, че искал само рибарски лодки да вижда...вземете се разберете преди да поръчате самолетоносач на чертеж
71
2
 
24
 
! Отговори
Шефа преди 9 месеца
Тоя лъже на поразил че самолетчетата вече били на конвейера! Истината е че САЩ по принцип са некоректни изпълнители на сключени договори ,по точно въобще не ги изпълняват ,особено за малки страни! А що се отнася до военния ни бюджет ,ще го завишат, но не за нашата ар м ия ,а за любимите му укро нацисти!
70
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
От кожо ще се отбраняваме, да уточним? Имаме конкретна заплаха само от Зеленски, който иска да напада Росенец. Било му законна цел.
69
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ще нападаме ли Нигер? Нигер ще го нападаме с мотивите на Путин - бил станал преврат в държавата и влизаме да защитаваме населението от превратаджиите.
68
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Иде ли Ф-16?
67
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А румънците си купуват ф35. Миговете у рякята де гиди латерни такива. :)
66
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Ще спечелим ли войната, Тагарев?
65
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
И сух хляб ще ям,но девиза ми е: всичко за фронта-всичко за победата! Слава на Украйна!
64
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Той затова е назначен от посолството - да подари на укрите де що имаме и да поръча от господарите си на завишени цени.
63
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
ЕДНО Е ЯСНО !!! Колкото повече помагаме на устраина толково повече ни пвда икономиката (така е ЕС месото в лъндън беше 5 сега 19 пауда с ам още и без риба и при нас ще е вечна мизерия и глад
62
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
А ЗАЩО НЕ !!!! Няма место за гроба или ни излиза скъпо дървото
61
1
 
13
 
! Отговори
нено преди 9 месеца
Още жени и роми под пагон значи. И сега същите са до 50% от войнишкия състав скоро и 80% ще станат. Още имаме да гоним страните от НАТО там освен тях има и доста джендариянци. С такава армия победата във всяка война е гарантирана. Украйна днес показва силата на НАТО и Тагарев. 3 месеца настъпление и премзети 2 села. За съжаление едното Петихатка го загубиха оня ден но с другото ще отчетем огромна победа с цената на 50000 трупа и 4000 машини.
60
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Що да не пратим войници? Ще пратим на няколко транша. Първо с каски и жилетки почнахме, после патрони, снаряди, БТР и т.н. И всеки път нямаше да пращаме. Накрая пратихме. И войници ще пратим. Накрая и задниците си ще пратим.
59
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен 71 - Виж значението на думата поданик. Освен български, други няма как да бъдем.
58
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Няма начин иначе... Русия е наблизо! Искате ли да ставате пак руски поданици???
57
2
 
23
 
! Отговори
Невероятни тъпаци преди 9 месеца
Най-мразеният и най-подиграваният министър в най-новата ни история ДОСЕГА беше покойният Божков, наричан "Господин 10%". Оказа се, че Божков направо е обичан в сравнение с този Тагарев, който ще остане в историята като най-ненавижданият министър. За второто място се борят останалите 6okлyци от ПП, ДБ и ГЕРБ.
56
2
 
22
 
! Отговори
Buba преди 9 месеца
Ееее много е пртивен този, пълен канибал,не е ли така ?
55
1
 
17
 
! Отговори
+-++ преди 9 месеца
Чети тука магарев какво и на кого обещаваш не е твоя работа Ти си никой.Мисли като ни ударят укропитеците къде ще бягаш.
54
1
 
20
 
! Отговори
Шамара Мишо преди 9 месеца
Платен американски агент.Ако не слуша ще отиде при Магнитски.