Прилагането на правото е голям проблем на българското общество

Това обяви Надежда Нейнски
13 авг 2023 10:52, Росен Стойчев
40
Прилагането на правото е голям проблем на българското общество
Снимка: БГНЕС

"Както казват юристите, аз не съм юрист, но това, което ми направи впечатление е, че въпросът не е в големината на наказанието, а в това то да бъде извършено. В неотменимостта на наказанието. Тоест, в България има достатъчно закони, но проблемът е, че те не се прилагат. Правоприлагането е основният проблем в България и точно там се пресича с политиката. Онези, които прилагат тези закони, събуждат често пъти основателния гняв на обществото, че или не ги прилагат, или не ги прилагат еднакво за всички. Или пък прекаляват с някаква мярка, която след това увисва и от нея нищо не произтича.

Още по темата
Ние ще наблюдаваме много внимателно как ще се приложат мерките, които в момента се коментират, защото, в крайна сметка, мерките имат смисъл само ако бъдат приложени". Това заяви в студиото на Нова бившият министър на външните работи Надежда Нейнски, коментирайки случаите на насилие и агресия, които предизвикаха обществнеото недоволство през последните седмици.

По думите ѝ политическата криза също допринесла за случващото се в обществото ни.  "Разбира се, че допринесе и то пак отново на терена на ценностите. В едно общество, където грубата сила и доминантността се превръщат в модел за подражание -  много трудно дори със законодателни мерки може да бъде прекъснат такъв порочен кръг. Така че, отново се връщам на това, с което започнах. Най-важното е тези мерки да не бъдат кампанини. И според мен те трябва да бъдат мерки на държавата, разбира се, по отношение на начина, по който тя функционира и на законодателството, но тук трябва да се обърне огромно внимание и на това което се случва в училищата, които не правят изключения по отношение на насилието", посочи Нейнски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: правоНадежда Нейнски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тази овчица погуби мицинските с в Либия.Нищо доброне сме видяли от нея, кухалейка.
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Училището, семейната среда и възпитанието, личният пример, приятелството и отношенията между хората. Да. Почваме сега.
31
0
 
2
 
! Отговори
Л.Иванов преди 8 месеца
Тая откри топлата вода! Ами ти къде беШЕ ТОЛКОВА ГОДИНИ?иСКАШ ЛИ ДРАСТИЧНИ ПРИМЕРИ НА ПОГАЗВАНЕ НА ПРАВОТО, ИЛИ КАКТО ГОРДО ЗАЯВЯВАШ, НЕ СЕ ПРИЛАГА. еТО ТИ ЕДИН- ДВАНАДЕСЕТ ГОДИШНИЯ НИ ПРЕМИЕР НЕ СЕ ЯВЯВАШЕ В нАРОДНОТО СЪБРАНИЕ, СЛЕД КАТО Е ЗАДЪЛЖЕН ПО ЗАКОН! и КАКВО!сЕГА Е ГОРД ДЕПУТАТ И НИ ОПРЕДЕЛЯ БЪДЕЩЕТО! сАМО ЧЕ НЕГОВИЯ ПРИМЕР Е ПЪТЕВОДНА СВЕТЛИНА ЗА МНОЗИНА!
30
1
 
5
 
! Отговори
Рендету преди 8 месеца
"""""Прилагането на правото е голям проблем на българското общество"""" ---То си има конкретен термин, за това, мъъ, Наде, нарича се - Безаконие!!!!! И ти приложи не малко усилия за неговато поява!!!!
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
включително и на теб :()
28
0
 
7
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 8 месеца
Противно и простовато същество.Секретарката на Михаил Неделчев открадна гаража на ЦК на БКП ,уреди глуповатите си дъщери в чужбина/макар че и двете кукумявки се върнаха недоучили/ ,после се намести като...дипломат /пази боже/ , и сега ръси мозък ,какъвто никога не е имала.
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ау тая стара чанта и от закони ли разбира?
26
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
В нормална държава журналистите щяха да поканят юрист да коментира закона. А в България как е?
25
0
 
13
 
! Отговори
На снимката : преди 8 месеца
Изровена от криптата в00няща костови$$тка полуразпаднала се мYмия от сектата на йес-мените... ГнYсн0!
24
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Таз от една снимка на плакат ,крадеца Костов я издигна до висш функционер на ЦК на СДС(бивши БКП)
23
0
 
16
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 8 месеца
В Република България никой юрист не спазва правилата и болшинството от тях са в престъпните схеми и практики . Демонстрират надмощие и власт все едно , че са от " висшата " раса , нещо което проповядваха неонацистите в Германия . Нещо повече те са винаги на страната на " по-силния " или на институциите , а не на обикновените хора дори, ако институцията е нарушила закона .
22
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Toa |\/| |/| |~| |) |/| /\, тoraвa щo нe npилoжи npaвoтo и ga въpнe rapaжa нa napтийния goм geтo ro npибapизиpa kaтo бeшe миниcтъp?
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До АнонименAз говореха за България , не за Е С....... върховният бабуин на червените кхмери имах в предвид. Ха сети се кой е той..
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"На тези, които пък все управляващите им са виновни. Намерете такива добри, гласувайте си ги в парламента, а от там и в правителството. Какво ви пречи да загреете, че управляващите не са от Марс. Те са от нас, като нас. Отразяват народа. Ако има други, по-добри - не са намерили достатъчно подкрепа. И в крайна сметка: Народът решава. Това сме ние. Няма други." .........кой беше ти, мъдър мислительо, че да обвиняваш нас и да не си съгласен с Просто Киро за процентите и схемата Ала-Бала!???
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Няма таквоз общество .
18
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Пpoмeнaтa e cxeмa, cъgeбнaтa peфopмa e aлa-бaлa зa мaт'pиaлa, вaжнo им e caмo ycвoявaнeтo нa koлoниaлнaтa тepитopия, cъrлacyвaнo c nocoлcтвoтo...
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Съдебната система е главната част от подривната дейност която саботира България и българските граждани. Саботажниците трябва да бъдат заточени!
16
0
 
7
 
! Отговори
Румен преди 8 месеца
То приложили се Правото. ОтЗакона за Защита на Конкуренцията. Закона за Защита на ПотребителяЗакона за Задълженията и Договорите.То дружество то Топлофикация на Централното отопление . Няма да има възможност и ЕДИн ЛЕВ ДА Вземе от Робите си по Задължение.
15
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До14. Върховен бабуйн в ЕС няма. А и българите са в. " чакалнята" . Още сме на азиатската пътека.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тука право все още няма... Каквото каже върховния бабуин. "Еврипейска страна"