Радев не пусна Петър Тодоров, но той сам подаде оставка

Обвиненията срещу мен бяха грозни, заяви той
30 авг 2023 16:30, Нели Христова
123
Радев не пусна Петър Тодоров, но той сам подаде оставка
Снимка: БГНЕС

Главният секретар на МВР Петър Тодоров подава оставка, съобщи самият той, предаде репортер на БГНЕС.

Новината идва след отказа на президента Румен Радев да го освободи.

"Ще продължим да работим трудно", посочи вътрешният министър Калин Стоянов след отказа, получен от държавния глава.

"Извървях целия професионален път като полицай, преминал съм през всички нива, за да стигна най-високото", заяви той пред журналисти и отбеляза, че близо 34 години е в системата на МВР.

Още по темата
"Настоящото политическо ръководство на МВР няма волята да продължи борбата за законност", каза още той и допълни, че мотивите за исканата му оставка нямат никакво основание, а обвиненията са били грозни.

"Мотивите да се иска моето отстраняване нямат никакво отношение към работата ми, а са в записа на едно партийно събрание, което реши тяхно МВР да организира изборите. Професионалната оценка за свършеното от мен и колегите ми, са Докладите за дейността на МВР през 2022 г. и през първото полугодие на 2023 г.", каза още Тодоров.

"Категорично не желая да ставам част от опита за политическа употреба на МВР. Поголовната смяна на областни директори, показали изключителни резултати в борбата с купуването на гласове, показва точно това. Откакто станах главен секретар, МВР демонстрира пълната си решимост за борба с това порочно явление. Не искам да гледам как се разгражда нещо постигнато", категоричен бе той.

"При встъпването си в длъжност Калин Стоянов заяви на служителите в МВР, че е един от нас. Всеки ден оттогава доказва, че това не е вярно. Ако министърът наистина беше останал верен на МВР, нямаше да нанася вреди върху системата под политически натиск", каза още Тодоров и отбеляза, че колегите му винаги ще имат приятел в неговото лице.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
4
 
12
 
! Отговори
Анеса василева преди 8 месеца
Ще правим избори с наше МВР,всичко е съгласувано и одобрено от посолството!Божанков : Това си е коалиция реално,на вас ви е лесно,но аз как ще се оправям с една ръка?Про100 КирчУ :Никога няма да се коалираме с Греб и с ДъПъСъ! Обещаваме!Няма да предадем избирателите си!Мравояд-Грантояд :Ъъъъ,диалогичността между нас и ъъъ либералната демократична партия ДъПъСъ...е всъщност наш...ъъъ евроатлантически надежден партньор...ъъъ важно е да се допитваме до нашите партньори в посолството...ъъъ!
18
15
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 8 месеца
Нали съм казал, че накрая от злоба и безсилие Рундю - руснака ще пръсне като балон :)))))))) Да не нaлaпa дулото сам? Помисли се и той за фактор :))))))))) Клоун.
17
4
 
15
 
! Отговори
гражданин от софия преди 8 месеца
Положението в България е следното: Пеефски клати всички "демократи от ПП и ДБ" на бавни обороти, докато бойко ги пердаши с 300 образно казано!
16
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Ревете копейки и радевки! Вие ли ще ми говорите за чест и достойнство, м...ка ви руска продажна?! Вие сте проклятие за съвременна България. Децата ви и внуците ви ще се срамуват от вас.
15
7
 
12
 
! Отговори
сондата преди 8 месеца
Много ми хареса как -пп , се изгаври и изплю върху лицата на избирателите си -шиши , Бойко и Кире -вечна дружба
14
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Браво на Тодоров. Добра постъпка, все пак Радев иска да го използва и него за собствени политически цели, другите искат да го използват за техни си и тн.
13
6
 
11
 
! Отговори
Мда преди 8 месеца
Питай денков той е пенсионер с премиерска заплата - колко заплати влачи + пенсия
12
6
 
12
 
! Отговори
6556 преди 8 месеца
ВАЖНОТО Е ЧЕ Бойко вече е добър! Нито кирчо, нито кокорчо нито нещастните им поддръжници говорят за "модела ГЕРП", за "Мафията", за "кражбите на Борисов", за "чувалите с пари", "за кюлчетата", "за пачките" - всички тихо мълчат, протакат имунитета на Бойко и перат ли перат със сапуна ризите на Борисов, Пеефски, Доган и другите от групата. А Христо Иванов забрави как се кара лодка на Росенец, щото вече ходи там на отчет с кола на НСО - смех и срам за всички "демократи" от ДБ и ПП !!!
11
5
 
13
 
! Отговори
буци преди 8 месеца
Сега разбрах защо Денков е избран за премиер. Щото нали е сапунджия, т.е. разработва сапуни, а пък на партиите, които го издигнаха им прябва *** в промишлени количества, щото нали перат борисов и пеефски, а те са бая позамърсени в последните 15-ина години!
10
2
 
14
 
! Отговори
Избирател на ДБ преди 8 месеца
на мен, както и на всички избиратели на ПП и ДБ , които се борихме против ГЕРП ни харесва БОЙКО БОРИСОВ и ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ да ни пердашат с 300 всеки ден! Ние сме платена стока и ни харесва!
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
самоубедиха го :)))
8
3
 
14
 
! Отговори
буци преди 8 месеца
КИРЧО, не ти ли писна да те пердаши пеефски всеки ден ?!? Не ти ли писна да те пердаши борисов всеки ден ?!? НЕ ТИ ПИСНА, защото си от онези мъже, на които им харесва да ги пердашат! Това си ти, Кириле Петков! Това сте всички от ПП и ДБ - слугите на Доган!
7
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
сега очакваме и това недоразумение да бъде назначено в президентството
6
6
 
3
 
! Отговори
аде уволнение преди 8 месеца
сега може на друга длъжност . С тези рокади да държи Габриел в близките обкръжения . Не можа да хване наемника убил Петров .
5
12
 
15
 
! Отговори
Красимир Петрофф!! преди 8 месеца
Доблест, достойнство, чест - все качества, характерни за истински патриоти и българи. Качества, които липсват при кирчовците, кокорчовците, христо-ивановците и другите от сглобката, смръдливата сглобка! Успех, г-н главен сегретар!
4
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тръгват си хора с опит. Може би не гении, но с опит. И ги заменят такива като Калин Стоянов. Нещо като просто Наско от миналия кабинет на Просто Киро. Не знам на къде отива тази държава.
3
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Посолството натиска до дупка със заплахи и подкупи
2
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Радев губи поредна позиция. Сигурно плаче :D
1
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Теб кой те назначи, и при какви обстоятелства? Не беше ли Радев, и не дойде ли ти вследствие на неговата чистка?