Радев не пусна Петър Тодоров, но той сам подаде оставка

Обвиненията срещу мен бяха грозни, заяви той
30 авг 2023 16:30, Нели Христова
123
Радев не пусна Петър Тодоров, но той сам подаде оставка
Снимка: БГНЕС

Главният секретар на МВР Петър Тодоров подава оставка, съобщи самият той, предаде репортер на БГНЕС.

Новината идва след отказа на президента Румен Радев да го освободи.

"Ще продължим да работим трудно", посочи вътрешният министър Калин Стоянов след отказа, получен от държавния глава.

"Извървях целия професионален път като полицай, преминал съм през всички нива, за да стигна най-високото", заяви той пред журналисти и отбеляза, че близо 34 години е в системата на МВР.

Още по темата
"Настоящото политическо ръководство на МВР няма волята да продължи борбата за законност", каза още той и допълни, че мотивите за исканата му оставка нямат никакво основание, а обвиненията са били грозни.

"Мотивите да се иска моето отстраняване нямат никакво отношение към работата ми, а са в записа на едно партийно събрание, което реши тяхно МВР да организира изборите. Професионалната оценка за свършеното от мен и колегите ми, са Докладите за дейността на МВР през 2022 г. и през първото полугодие на 2023 г.", каза още Тодоров.

"Категорично не желая да ставам част от опита за политическа употреба на МВР. Поголовната смяна на областни директори, показали изключителни резултати в борбата с купуването на гласове, показва точно това. Откакто станах главен секретар, МВР демонстрира пълната си решимост за борба с това порочно явление. Не искам да гледам как се разгражда нещо постигнато", категоричен бе той.

"При встъпването си в длъжност Калин Стоянов заяви на служителите в МВР, че е един от нас. Всеки ден оттогава доказва, че това не е вярно. Ако министърът наистина беше останал верен на МВР, нямаше да нанася вреди върху системата под политически натиск", каза още Тодоров и отбеляза, че колегите му винаги ще имат приятел в неговото лице.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


123
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
6
 
9
 
! Отговори
Шалом Дениъл Лоурър преди 8 месеца
с МОСАД докарахме - Божков - Да Покажем на Тик Вуня, че го държиме за Орехчетата и Разваляне на Сглобката - не мое да прави!
38
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кво да праи човека , семейство има, се пак управлява хунта ,която заличва наред хора
37
3
 
10
 
! Отговори
Петър Тодоров преди 8 месеца
Днес ме цепи една главаа... Аз си тръгвам по-рано... хлъц!
36
1
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 8 месеца
Абе тая Петър Тодоров дали не са го "мотивирали" нещо? :)))))))))))))))))))
35
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Българския западняк искал да е в клуба на богатите но всъщност го ползват като евтина компаньонка хахахаха
34
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не знам дали този Петър Тодоров е добър или лош, но поне има достойнство и чест за разлика от руския *** радев.
33
4
 
15
 
! Отговори
Резидент преди 8 месеца
Ала-бала, ала-бала, но аз без човек останах.
32
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Сега вече сглобката може спокойно да си спретне едина оргия, няма кой да ги спре да си разпостраняват венерическите болести.
31
10
 
20
 
! Отговори
КК преди 8 месеца
Да се маха тоя пияндурник.
30
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нормално. Радев ясно показва, че не е съгласен с глупостите на корумпетата, а Тодоров си подава оставката след жеста на президента, едно защото изпълнителната власт може да наложи смяната му, и второ защото ако не го използват по предназначение на поста му, стоенето му в МВР е безпредметно.Прочети още на: https://dnes.bg/politika/2023/08/30/radev-ne-pusna-petyr-todorov-no-toi-sam-podade-ostavka.581285
29
1
 
14
 
! Отговори
Факт преди 8 месеца
Нищо няма да промени това,нужни са драстични чистки и реформи по места там се крие кучето.
28
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Атанасов Вече пита и ти отговориха. Други въпроси имаш ли? Я по-добре си поискай ъпдейт от господарите, че това се изтърка.
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Е, такова животно, нема!"
26
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Става точно така, като го искаха ППДБ - за ужас на копейките, корнелките и радвките, които имаха съвсем друг сценарий. И още неща ще стават. Спокойно.
25
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Този наглец като началник на 1 РПУ Пловдив използваше полицаите да му вършат политически услуги, преследвайки неудобни неудобни на кметската власт в родопската яка като престъпници. Включително нахлувайки в домовете на невинни хора без право на обиск. За връзките с масонска ложа Слънце на чичо Гошо, където е и Радев тепърва ще се говори
24
2
 
16
 
! Отговори
Атанасов преди 8 месеца
Бащата на тъмно синия дебар Ивайло Мирчев е партиен секретар на БКП в една българска община и агент на ДС, та в тая връзка да питам избирателите на ДБ - знаете ли това и как ще го коментирате?!?
23
3
 
13
 
! Отговори
Красимир Петрофф!! преди 8 месеца
НЕ НИ ОТКЛОНЯВАЙТЕ ВНИМАНИЕТО: ВАЖНОТО Е ЧЕ Бойко вече е добър! Нито кирчо, нито кокорчо нито нещастните им поддръжници говорят за "модела ГЕРП", за "Мафията", за "кражбите на Борисов", за "чувалите с пари", "за кюлчетата", "за пачките" - всички тихо мълчат, протакат имунитета на Бойко и перат ли перат със сапуна ризите на Борисов, Пеефски, Доган и другите от групата. А Христо Иванов забрави как се кара лодка на Росенец, щото вече ходи там на отчет с кола на НСО - смех и срам за всички "демократ
22
2
 
12
 
! Отговори
"Радев не пусна преди 8 месеца
Петър Тодоров" Е,че този Тодоров собственост на Радев ли е?
21
5
 
15
 
! Отговори
ПЪТНИК преди 8 месеца
В България сме царе по отличните доклади,които нямат нищо общо с действителността.Затова сме на този хал.Нямаше нужда от цялата пушилка.Логично е като идва нов министър да назначава на позиции хора,на които има доверие.Дойде Демерджиев и смени хората,сложи този отруден полицай.Сега идва нов министър и всичко се завъртва.Знаел че този пост е ветровит.Няма какво да реве.Амаза заплатките и привилегиите не казва нищо.
20
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
То па една заплата в МВР. По-добре е да бяга.