Нинова иска шефът на ДАНС да каже на депутатите защо гони руски свещеници

Левият Гечев иска нормални условия за работа на законотворците
60
Нинова иска шефът на ДАНС да каже на депутатите защо гони руски свещеници
Снимка: БГНЕС

Нинова иска шефът на ДАНС да каже на депутатите защо гони руски свещеници

Левия Гентчев иска нормални условия за работа на законотворците

Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска изслушване в парламента на председателя на ДАНС Пламен Тончев във връзка с доклада на агенцията, на базата, на който един руски и двама беларуски свещеници бяха изгонени заради шпионаж и Руската църква в София затвори врати.

„Никой от депутатите не е виждал този доклад, така че искаме изслушване на Пламен Тончев и той да ни обясни какво пише в него. Тези хора са без дипломатически имунитет, така че трябва да бъдат съдени от български съд. Явно няма доказателства, за да бъдат скоростно изведени от страната. Странно е, че е и премиерът Николай Денков се дистанцира от този доклад, защото службата е подчинена на изпълнителната власт. Искаме да чуем истината“, мотивира се червената шефка.

Председателят на НС Росен Желязков й отговори, че от 25 до 30 септември Тончев е на планирани служебни командировки в чужбина, което не позволява да бъде изслушан в парламента.

Нинова настоя в такъв случай Желязков да изиска доклада на ДАНС, така че депутатите да се запознаят с него.

В началото на заседанието Румен Гечев от БСП пък отсече, че е крайно време депутатите да имат нормални условия за работа в сградата на бившия Партиен дом, където работят от началото на септември заради ремонта на историческата сграда на Народното събрание.

„Много се лъжете, ако мислите, че по 5-6 души в една стая без принтер, без интернет, без закачалка могат да работят нормално и Ви питам кога ще ни осигурените нормални условия за работа“, обърна се той към Желязков.

„Има ли шефове на комисии, които имат самостоятелни кабинети и ще Ви питаме най-редовно какво правите по този въпрос“, скочи още Гечев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: Корнелия Нинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
Катя преди 7 месеца
Това е българската Митрофанова Безроден дзвер.Отврат
50
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Няма ли кой да и каже на лелчето, че поповете не са изгонени като свещеници, а като руски агенти, действащи на чужда територия.
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Защото са шпиони, тАвАришч нинАва.
48
1
 
3
 
! Отговори
иСбирател преди 7 месеца
Ами др0гара Ре шет ников така е наредил ве! И дрогарката Им пек сова изпълнява! Панимали!
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кото продължава да дъвче мантрата шпиони да каже защо е са арестувани.
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Какво е "Левия Гентчев" ?
45
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Е, как защо? Защото Петков така нареди! Премиерът в сянка
44
3
 
7
 
! Отговори
Мдааааа преди 7 месеца
Нинова , а защо ДАНС не каже всъщност руската църква руска ли е, ако не е , с какво право я затварят руснаци, ако е , кой е продал мястотото в центъра на София през 1997г ,всичко друго е празни приказки???
43
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тези неща са позабравени с Ленин, Сталин и Брежнев, но Путин ги възстанови и идеята отново е чрез славянство и православие да бъде възтановена руската зона в Източна Европа.Връзките с Ватикана са особено важни, ако си в лоши връзки с Ватикана, може да ти падне държавата и това СССР го разбра чудесно.Русия никога не е имала лоши връзки с Ватикана като изключим комунизма, един атеистичен период.Та питам се кой ще падне сега, щом на запад все говорят срещу християнството, лансират атеизма и т нат.
42
1
 
8
 
! Отговори
Баче Кико преди 7 месеца
Като гледам Корнела ги разбирам от гръцката Левица.
41
5
 
9
 
! Отговори
Червенуко преди 7 месеца
Радев, БСП, Възраждане и ИТН чак до Русия трябва да ходят на църква!
40
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Какво да се прави обаче с католиците поляци, чехи, хървати, словаци и словенци.Руската доктрна е максималистична.Щом Москва е третия Рим, значи е ромейска империя- римка.А щом славянофилската идея е основа за политическо влияние, то поляците, чехите, и останалите католици пак са в отбора щом са в играта.Руските императори поддържали разкошни връзки с папите.Екатерина и Петър велики канели йезуитите и лансирали католицизма из Русия.Все пак сме едно цяло казвали те:Русия е Римска империя
39
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
През 19 век славянофилската идея, съчетана с т нар православие трябвало да е цимента на руското влияние в региона.Гърция и Румъния не са славяни, но са православни, а българи, сърби и черногорци са и славяни освен православни.Гърците винаги са гледали отгоре на руснаците, защото оригинала на византйксото са самите те.Румънците след 1856 даже смениха името и граматиката, за да станат романци, а не славяни, но все пак повечето остават с източен обред и досега.Българите са неспасямият троянски кон
38
3
 
8
 
! Отговори
Кратко и ясно преди 7 месеца
Чемодан вокзал расия.
37
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
След няколко десетилетия след Петър Велики, немкинята Екатерина също решила по утъпкания път да проправи своята версия и хоп, родила се идеята как Русия ще освободи бившите територии на Византия на Балканите.Тя даже короновала свой родственик за император на Византия.Така почнали нескончаемите руско турски войни.Русия през 19 век лансира възраждането на балканските нации, забравяйки проекта на Екатерина Велика за Византия, но целта е да има все пак родствени славянски православни държави на п-ва
36
6
 
10
 
! Отговори
Атос преди 7 месеца
Защото са шпиони другарки Нинова.ВБългария има достатъчно безриодници с руско самосъзнание,че само те липсват.
35
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нинова, казаха ти, това че са маскирани като свещеници, не те прави много свята.
34
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Русия е особен случай в християнската история.И така след падането на Константинопол в руските земи потеглят много изгнаници от Византия.Те дават идеята на руските князе за пренесената от Византия империя.Нямало вече Константинопол, но империята се е пренесла в Москва.Ето как втория Рим станал трети.Идеята толкова обсебва Русия, че Петър първи се изживява за някакъв по - важен човек от всички както Константин Велики.И решава, че руското християнство е само истинното и измисля т нар ПРАВОСЛАВИЕ.
33
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Нинова е бясна че и прецакаха явката
32
3
 
12
 
! Отговори
Позитано 20 преди 7 месеца
На местните избори за кметове ще излезе истината за БСП . И Нинова пак няма да подаде оставка. Но тава е добре.