Министерският съвет отмени решения за изграждане на АЕЦ "Белене"

Централата вече не е обект с национално значение
140
Министерският съвет отмени решения за изграждане на АЕЦ "Белене"
Снимка: БГНЕС

На днешното си заседание Министерският съвет прие решение, с което отменя решение на правителството от 2018 г., свързано с бъдеща ядрена централа „Белене“. На 29 юни 2018 г. Министерският съвет приема въпросното решение № 447, с което на свой ред се отменя предишно правителствено решение - № 250 от 2012 г., което пък отменя Решение № 259 от 2005 г., за определяне на енергиен обект „Ядрена централа на площадка „Белене“ като обект с национално значение и за изграждане на ядрена централа на площадка „Белене“, за провеждане на преговори с потенциални инвеститори и производители на оборудване.

С днешното решение на правителството се възлага на министъра на енергетиката да предприеме действия за прекратяване на обявената от НЕК ЕАД процедура за избор на стратегически инвеститор/ри за изграждане на АЕЦ „Белене“ и за уведомяване на предпочетените кандидати за подаване на обвързващи оферти, с които е подписан договор за конфиденциалност.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Решението през 2018 г. е взето след резултатите от проведен референдум. Следовнателно то е задължително и закриването на проекта Белене е противоконституционно.
107
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Точно така Народен съд, за тези дали идея за развиване на лагер за "физици" на беленския полу-остров
106
1
 
10
 
! Отговори
токмак преди 7 месеца
закривайте я тази държава
105
1
 
19
 
! Отговори
Съветник преди 7 месеца
Мисля, че тези продажни българи в Мин. съвет и парламента ще трябва да си стягат торбичките за новия лагер в Белене ! След закриване на проекта, остава само едно - нов лагер ! Бързичко трябва да въдворим там другарете, защото те карат държавната каруца уверено към пропастта !!!!
104
2
 
19
 
! Отговори
Гай Баньо преди 7 месеца
Ей няма по долно същество от продажния българин!!
103
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това си е национално предателство.
102
3
 
16
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 7 месеца
Тези трябва да имат една на ум! Че Белене (островът) отново ще бъде отворен за тях !
101
7
 
4
 
! Отговори
Диана преди 7 месеца
До ППДБГербСДСДПССтига си прехвърлял своите грехове на чуждите глави, БСП! Тези, които направиха Преход към пазарна икономика у нас по американски проекти са БСП. Те и до днес си имат тяхното задкулисие от тези географски ширини, водещо ни твърдо и уверено към все по-дълбоки дълбини в потъването на страната...Отвратителни сте, знаеш ли?!...Всяко нещо си има граници, вашето безобразие - няма!..БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
100
9
 
8
 
! Отговори
Диана преди 7 месеца
До Анонимен103 Не е виновна Франция, че има своите интереси! Виновни са ППто, които, както всички негодници, тъпчат всичко хубаво под себе си и ли.жат всичко живо над себе си...Затова БКПто построи толкова паметници на Съветската армия у нас, а техните наследници днес продължават да вървят по техния път - нищо не са научили за един век! Никога, нищо и няма да научат, явно!..Просто трябва да ги махнем от политиката! БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА! Никой никога повече не трябва да гласува за БСПта
99
12
 
6
 
! Отговори
Още ли има.. преди 7 месеца
живи комунисти,крепостни на ислямска Русия?... уж бяха атеисти, а приеха алллахакбар. само такива около тях..
98
5
 
17
 
! Отговори
ППДБГербСДСДПС преди 7 месеца
Са една партия! На Посолството на САЩ!Ако гласувате за тях, гласувате ЗА кораниално робство!
97
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Обектът е от европейско значение. И понеже пречим на Франция, понеже сме се осмелили да можем нещо, да имаме нещо, а не само дадаваме болногледачи и гроздоберачи, трябва да бъдем наказани. Но има Господ! Ще го доживея, ще доживея да има справедливост! западна Европа се пълни с хора, които силно променят образа на това, за което са тръгнали хиляди граждани на България. силно. И ще е друго там. И тук.
96
2
 
9
 
! Отговори
Диана преди 7 месеца
Разбира се, че ще ги отмени! Какво значи за едно БСП и СИЕ, т.е. ПП един референдум?!..Защото имаше такъв референдум и той недвусмислено каза "да" на АЕЦ Белене...Но това си е БСПто - прави си каквото си иска на гърба на народа, лъжейки го както си иска...Трагедия!...БСП и СИЕ ВЪН ОТ ПОЛИТИКАТА!
95
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ей затова е имало Народен съд!
94
11
 
4
 
! Отговори
ИСКАМ ДА СЪМ МИНЬОР преди 7 месеца
КАТО ПОЧНА ДА ЧЕТА - ГЛАВАТА МЕ ЗАБОЛЯВА И ПОЧВАМ ДА СЕ ЛЕКУВАМ С РАКИЯ..... СЛАВА НА ВОВАТА ПУТИНА...... СЛАВА НА ФЕОДАЛИЗМА.... СЛАВА НА РУСКОТО РОБСТВО...!!
93
1
 
6
 
! Отговори
Кука преди 7 месеца
След взетото решение лично Денков е изпратил във вайбър групата "ЕС и Галя от Посолството" съобщение с коментар "Имало да става" последван от плезеща се емотиконка. Член на групата "Урсила" харедва коментара с палче, а *** на групата "Галя" слага сърчице.
92
9
 
1
 
! Отговори
Днес и в ИЗРАЕЛ : преди 7 месеца
Е ТАКА.....ЗА, КОМУНИСТИ, ТЕРОРИСТИ, ДЖИХАДИСТИ И ВСЕКАКВА ДРУГА ГАДОСТ---ТОК, ТОПЛО, ХРАНА И ВОДА СЕ СПИРАТ!....СЛАВА НА УКРАЙНА, СЛАВА НА ИЗРАЕЛ, СЛАВА НА ИСУСА!!!!БОГ ДАВА ВСИЧКО---КОГАТО САМ СИ ГО НАПРАВИШ!!!А, ВИЕ, КАКВО НАПРАВИХТЕ....ХАХАХА
91
17
 
4
 
! Отговори
ВЪН, ТЕРО.РИСТИТЕ..! преди 7 месеца
ВРАЖЕСКА РУСИЯ Е ЗАЛОЖИЛА МИНИ ВЪВ ВСЯКА ЕДНА ОБЛАСТ ВЪВ ВСЯКА ЕДНА ДЪРЖАВА НА ЗЕМНОТО КЪЛБО...
90
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Някой тук казват "съд за предателите" но мисля че по добре без съд!!
89
2
 
17
 
! Отговори
158 преди 7 месеца
мръсни продажници!