Министерският съвет отмени решения за изграждане на АЕЦ "Белене"

Централата вече не е обект с национално значение
140
Министерският съвет отмени решения за изграждане на АЕЦ "Белене"
Снимка: БГНЕС

На днешното си заседание Министерският съвет прие решение, с което отменя решение на правителството от 2018 г., свързано с бъдеща ядрена централа „Белене“. На 29 юни 2018 г. Министерският съвет приема въпросното решение № 447, с което на свой ред се отменя предишно правителствено решение - № 250 от 2012 г., което пък отменя Решение № 259 от 2005 г., за определяне на енергиен обект „Ядрена централа на площадка „Белене“ като обект с национално значение и за изграждане на ядрена централа на площадка „Белене“, за провеждане на преговори с потенциални инвеститори и производители на оборудване.

С днешното решение на правителството се възлага на министъра на енергетиката да предприеме действия за прекратяване на обявената от НЕК ЕАД процедура за избор на стратегически инвеститор/ри за изграждане на АЕЦ „Белене“ и за уведомяване на предпочетените кандидати за подаване на обвързващи оферти, с които е подписан договор за конфиденциалност.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
3
 
19
 
! Отговори
Това си е геноцид преди 7 месеца
Да ти спрат тока ( светлина топлина) вода и да те карат са ядеш токсично жито от военна зона!!
87
0
 
19
 
! Отговори
Днес Израел преди 7 месеца
Спря Теца в ивицата газа и ООН то обявиха за престъпление и хуманитарна криза! А тук в България?!!!!!
86
16
 
0
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 7 месеца
"БЕЗ история"..... НИКОГА ВИЕНЕ СТЕ ИМАЛИ ИСТОРИЯ, ЗАЩОТО УЧЕХТЕ САМО "ИСТОРИЯ НА КПСС И БКП"....ХАХАХА....затова сте въздух под налягане....!
85
1
 
17
 
! Отговори
Германия преди 7 месеца
На нас поне САЩ насила ни взривиха Критичната Инфраструктура ( газопровода от Русия).. вие доброволно си я закривате.. не е за вярване каква глупост!
84
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
АМи сега сещате ли се защо започнаха да говорят за ЕНЕРГИИНО БЕДНИ ХОРА. От сега ни загряват да свикнем с терминологията и чувството.....НАРОДЕ, СЛОЖИ САБОТАЖНИЦИТЕ В ЗАТВОРА.!!
83
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Националните саботажници прекратиха обектите от национално значение....Президента е прав, тия нямат ЛИГИТИМНОСТ! тия са саботажници, предатели. Статията не посочва върху какво оправдание отказват АЕЦ белене?
82
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
19 - век ни зове! Честито на предателите, само да вметна, че с парите от тролене няма да може да си платите и тока когато го и има де! Токът ще стане непосилно скъп и ще имаме квота за него!
81
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
РУСКИЯ "СОЦ--НАЧИН НА ЖИВОТ И БЕЗГРИЖНО ПИЯНСТВО"---УМРЯ...КУПЕТЕ СИ МОТИКИ ЗА У СЕЛО!!!!"КОЙТО НЕ РАБОТИ--- НЕМА ДА ЯДЕ"....ХАХАХА....
80
1
 
28
 
! Отговори
Закривай България преди 7 месеца
Без оръжие, без армия, без енергетика, без земеделие, без жито, без валута ( скоро), без паметници, без история, без собствена външна и вътрешна политика! Есна тиритория на САЩ със Секретарка..на Посолството!
79
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Венецианската комисия е казала, че у нас судебната реформа се прави от слабоуммни.
78
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Как украинците могат да купуват руските ни реактори, а ние си спираме проекта?! Значи целта е вече не само да не изнасяме ток ами да се превърнем в купувач на украински и турски ток, които се правят с руски капитали и технологии! Но ще купуваме, ако някой има излишък и се смили да ни продаде и то на високи цени! А може и тока да ни стигне като се изнесат още 1 млн население от старозагорско.
77
0
 
18
 
! Отговори
българин преди 7 месеца
ДОКОГА,БЕ БРАТЯ БЪЛГАРИ ЩЕ ТЪРПИМ ТЕЗИ РОДООСТЪПНИЦИ ДА НИ МАЧКАТ???
76
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
таз ши ба на държавица няма дая бъде рарб.а това още 1989 г и избягах в Моква при белите вие дерзайте при цветните
75
8
 
2
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 7 месеца
ЕДНА. ПО ЕДНА, ВЕЛИКИТЕ ЧЕШМИЧКИ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА КОРУПЦИЯ И МОНОПОЛ----СКОРОСТНО ПРЕСЪХВАТ!!!ДРУГАРЕТЕ СА У ПАНИКА....ШЕ ТРЕБВА ДА СЕ ЛОВЯТ ЗА РАБОТА, ЩОТО ГЛАДНО НЕ СЕ СТОИ!!!!
74
1
 
20
 
! Отговори
Разочарован преди 7 месеца
Нагледен пример как можеш да съсипеш една държава и без война.Браво на канадско-американските агенти,браво и нас примирения български народ
73
1
 
15
 
! Отговори
Не може да е истина: преди 7 месеца
Спряхме руския нефт, спираме Белене, спираме топлоцентралите, нарязахме СС -23, даваме С 300, никой не инвестира в България, ЛГБТ идеологията се преподава 3 клас. Майко мила. И Бог не може да спаси България.
72
0
 
6
 
! Отговори
мак преди 7 месеца
банкянският потрива доволно ръце, гьола пресъхва. Оказва се, че на територията нищо не се строи, а само разрушава и закрива, а всичко това не е в полза на страната, а за чужди интереси. Кой последен ще изгаси светлината, ако все още я има, де.
71
0
 
7
 
! Отговори
Тецове и мини преди 7 месеца
Струват 30 милиарда! Произвеждат 2 милиарда на година печалба! Парите от еврофондове да оцезщетение в Прехода са 1,6 милирда!!! Това някакъв лош виц ли е???
70
0
 
14
 
! Отговори
Справедлив преди 7 месеца
ОСТАВКА на правителството и народното събрание.Това е истината.
69
1
 
13
 
! Отговори
Демократште в САЩ преди 7 месеца
Няма да спрат докато не закрият България! Не срещат и никаква съпротива също