Нинова прогнозира тежка зима, скок на петрола и покачващи се цени

В момента ГЕРБ са управляващи, категорична е тя
16 окт 2023 08:18, Александър Попов
227
Нинова прогнозира тежка зима, скок на петрола и покачващи се цени
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Националната политика в момента изглежда много сбъркана от това, което се случи в последните 4-5 месеца. Управляват ГЕРБ-СДС , ПП-ДБ и ДПС. Откъде идва големият проблем според нас – от пропиляната енергия от протестите през 2020-та година. Нашият основен опонент си остава модела, който изградиха ГЕРБ и Борисов в последните 12-13 години на тяхното управление, заяви в Гоце Делчев Корнелия Нинова.

Моделът на национално равнище, който се прехвърли надолу в общините и завладя местната власт. Има  цели феодализирани общини, където ще те уволнят от работа, ако не си във правата вяра с властта, ще ти спрат дървата, а на възрастните топлия обяд от социалнта кухня“, добави още тя.

Председателят на социалистите изрази съжаление, че промяната не е била постигната през 2020-та.

"Пропиля се енергията, защото ПП и ДБ вместо промяна на модела ГЕРБ – се прегърнаха с модела ГЕРБ, изпраха го и отново го върнаха на власт. Легитимираха го. Защото в момента ГЕРБ са управляващи, не са опозиция на каквито се правят. Видяхте ги – без техния пръст на копчето на вота на недоверие няма как да стане. Целта ни на местните избори е да продължим битката си за промяна на този модел, защото каквото и да ни говорят, както и да ни хулят – фактите са си факти. БСП останахме единствената алтернатива през годините на този модел и това управление. Има ли друга партия, която отказа да влиза в сглобка за пари, власт и постове? Отказахме да влезем в прегръдката на ГЕРБ. Вижте какво се случи с всички, които го направиха – те са политически трупове. Мога да изреждам редица партии и лидери, които направиха компромиса с тази прегръдка и приключиха фатално. Те се събраха, за да се изперат, да си разделят парите от Плана за възстановяване и устойчивост, да си направят съдебната реформа, която просто закри делата на Борисов и Кирил Петков. Това беше съдебната реформа", обобщи Нинова.

Лидерът на БСП обясни, че в Европа дори и Полша, която е сред най-големите поддръжници на Украйна е казала не на украинския внос на земеделска продукция, защото това убива родното им производство.

"Нашите вдигнаха забраната и пуснаха всичко в България. Ще видите докъде ще стигне и селското стопанство. Идва и големият въпрос – последиците от войната в Израел. Ще има космически скок на цената на петрола – за 2 дни се покачиха с 5%. А какво ще стане, ако тази война продължи месеци или години? Какво ще стане с цените на стоките, които потребява всеки български гражданин – ще поскъпнат“, каза още лидерътна БСП.

Тя направи прогноза за идваща тежка зима и заяви, че е основна отговорност на политиците да гарантират спокойствие на хората заради покачващите се цени поради новата война.

"Това ще бъде много тежко отражение върху бюджета на България. Защо мислите, че отложиха гледането на бюджета в парламента, което трябваше да е сега и излязоха във ваканция? Защото хората щяха да разберат, че липсват 800 милиона – недошлите пари от Плана за възстановяване и устойчивост. Защото народът щеше да разбере, че ще запълват тази дупка с повишаване на данъците ни и го крият. Защото щяхме да разберем, че ще затягат коланите със социални замразяване. А въпроса за бюджета през тази зима е най-важния“, добави Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още по темата: БСПКорнелия Нинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
178
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нинова е врачката с прогнози на партията БСП, пардон, партията БКП!
177
1
 
2
 
! Отговори
? преди 6 месеца
Не разбирам какво е това сако, прилича на от маратона, този маратон пречи на носенето на този цвят, аз не разбирам как може да има маратон по време на криза?
176
1
 
2
 
! Отговори
Продайте Лукойл ! преди 6 месеца
Горивата на Лукойл са пълен шит, оня ден заредих за пръв път в Турция -жената мрънкаше от две годинини за шопинг. Колата върви като нова имам чуството ,че я чипосах направо незнам, но вдигна мощност двигателя работи като часовник изчезнаха всякакви шумове...
175
2
 
7
 
! Отговори
Нищо ново преди 6 месеца
Обичайния предсезонен репертоар на госпожата.
174
3
 
8
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 6 месеца
Нинова, много скоро само ще си спомняме за вас и партията ви.. Вървите към сигурен финал.. буквално.. :)
173
1
 
6
 
! Отговори
Споко е... преди 6 месеца
...Нинова - синчето ти в щатите ще си е супер, нахранен, обгрижен, така че нас обикновените Българчета не ни мисли...
172
3
 
9
 
! Отговори
САТАНА преди 6 месеца
Тежка зима в БСП
171
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До сега , най-добре управляваха ----ДПС и БСП !
170
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Денката каЗА че няма да има зима , а бензинЯ и дизелЯ , шЪ станЪт ---1.50 леА ..
169
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
НИНОВА, ДОБРЕ ЧЕ НЕ СТЕ ВИЕ- ИНФЛАЦИЯТА БЕШЕ 25%
168
2
 
15
 
! Отговори
факт преди 6 месеца
Точно тая да говори за тежка зима. Справка 1990 Луканов и 1996 Виденов
167
3
 
16
 
! Отговори
asd преди 6 месеца
Най-тежката зима беше Виденовата зима, когато вие управлявахте. Тогава и цени хвърчаха и горива нямаше и за хляб баба ми се редеше от 4 сутринта.
166
0
 
13
 
! Отговори
Дякона преди 6 месеца
Така е ! Като е натрупала милиони от приватизацията, а в политиката е само фигурант ! Такива глупости и аз мога да си измислям !
165
2
 
13
 
! Отговори
Иван преди 6 месеца
Ужас ужас ужас. Накрая и БСП ще го разпуснат поради непотребност и ненужност..
164
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Понеже с годините височината на дамите се намалява, прогнозирам, че другарката Нинова от БСП ще я сложат да подскача на по-високи токчета!
163
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ВатнNците и миналата година ни плашиха и ето още сме живи. Не знам за кой ще е тежка зимата, но няма да е за Крушовската лелка, която носи дрешки по 1000лв. +
162
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Да атакуваме сглобката ГЕПП-ПП-ДБ като гласуваме за БСП и Левицата! на 29 този месец! Така както хамас пердаши израилтяните!
161
2
 
6
 
! Отговори
прогноза преди 6 месеца
Зглобката ще изкара 4 години,Рдев ще участва на следващите парламентарни избори,на които за БСП ще гласуват около 4%.
160
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До токмак - напротив, така ще затъваме още повече
159
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Никой не обича приносителя на лоши вести... Къде по-лесно е да се оплюе вестителят и да се отрича проблемът, отколкото да се прави нещо за решението. Нинова е съвсем права. И да плюете, и да манипулирате плюсчетата и минусчетата, положението е факт!