Борисов зове Василев да не отваря торбата и да не води държавата към дългове

Иска с ПП-ДБ да определят чертите, зад които да не минават
Обновена: 8 ное 2023 13:01 | 8 ное 2023 13:01, Камелия Цветанова
301
Борисов зове Василев да не отваря торбата и да не води държавата към дългове
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Трябва много ясно с партньорите в управлението да знаем къде са чертите, зад които не може да се преминава, в противен случай започваме да си губим физиономията, а ние това не можем да си го позволим, защото зад нас стоят хората от център-дясно, коментира лидерът на ГЕРБ по време на заседание на ПГ на партията.

Според него трябва да се намери решение.

Още по темата

„И решението е те да управляват, а ние през парламента да ги контролираме. И за да не се превръщат тези
лидерски срещи с 20 души лидери в едно говорене и накрая, с изключение на един случай, в който Кирил Петков свърши работа и направи график за приемането на 5-6 закона, тогава се разбрахме с него да изпратим човек в Министерски съвет, който да следи какво се случва там, да докладва и да направим така, че важните решения в МС да се дават седмица преди това, да се обсъждат и след това да ги решаваме. След като е видно, че това не работи, предложението, което трябва да направим е, във вторниците бих предложил, ако искате и друг ден, но
тези министри, които са тук, в съответните комисии, да се събират министърът на здравеопазването със
съответните комисии. Гледат се сроковете и се казва какво ще се прави“, каза Борисов.

„Интересно защо след изборите има мерки, които предвиждат драстично да се увеличат данъците върху жилищата“, коментира още той.

„3% дефицит е лошо нещо. Взимането на нов дълг е лошо нещо. Липсата на мерки за намаляване на дефицита е лошо нещо. Всички искат да се правят на добри, но дълговете се трупат и трупат“, разкритикува той финансовата политика на Асен Василев.

„Искам да кажа на всички, че призовавам Асен Василев да не отваря торбата - Кутията на Пандора, и да не води държавата към задлъжняване. Къде са мерките да излезем от 3%-ия дефицит и да се върнем към нулев дефицит? Или поне да е на излишък? Хората в център дясно разчитат да отстояваме интересите, за които са гласували“, коментира още лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
3
 
4
 
! Отговори
Алена преди 6 месеца
С всеки изминал ден г-н Делян Велики Пеевски се доказва, като най-отговорният политически лидер в България и това вече не е тайна за никого! Ерудиран, интелигентен и амбициран да работи за народа, г-н Пеевски не се страхува да защитава държавните интереси и правата и свободите на българските граждани, с което си спечели любовта на народа. Даже и Христо Иванов разбра, че е бил подхлъзнат от нечисти елементи за да протестира против назначението му в ДАНС.
170
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Политико По-*** от тебе няма в тоя форум! Нали ти чета глупостите, с които щедро ни поливаш главите всекидневно и ежеминутно?
169
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
АВЕ КОЙ ГО ПИТА ТОЯ РУСКИ ФИ ГУРАНТ БЕ? ДА ГЛАСУВА ТАМ КВОТО МУ ЗАПОВЯДВА КИРО И ДА ТРАЕ! ДЕ САРАФОВ ДЕЕЕЕ.... ДЕ МАГНИТСКИ ДЕЕЕ... ЗА 3 ДНИ ЩЕ ТЕ ОПРАВЯТ, НЯМА ДА ТЕ БАВЯТ!
168
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Изобщо политиците от последните 30 години трябва да са позатворите , Затриха такава хубава държава .Сега доган връщат , като замириса на пари по ПВУ .Писна ми на мен !
167
2
 
8
 
! Отговори
ППДБГерб преди 6 месеца
Всъщност са една Партия! На Посолството!
166
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ВАСИЛЕВ НЕ ОТВАРЯЙ ТОРБАТА, ДРЪЖ ХОРАТА ГЛАДНИ И БЕДНИ КАТО БОЙКО БОРИСОВ ХАХАХА
165
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 175 отървали сте се дръжки! Те са едно и ГРОБ и ДПС и мошениците от ПП с ДБ! Всичките са марионетки на посолството. Единствения начин да се отървем е да се скъса по някакъв начин дистанционното им управление от посолството, да се изберат във властта патриоти милеещи за България и тези да си получат по заслугите. Но по всичко личи, че това вече е невъзможно. Тези ликвидираха всеки шанс за независима политика в национален интерес и постепенно ще превърнат управлението си в диктатура.
164
0
 
3
 
! Отговори
Политико преди 6 месеца
172 Не е вярно Хю м не червено напода е виновен защото и яко про ст!
163
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Бутай,ама и ти се бутай.Време ти е за незаслужена пенсия.След няколко месеца праиш 65 лазарника.Отивай в Банки да правиш концерти с Ритонците и Аргировците.
162
1
 
11
 
! Отговори
ПП и Герб преди 6 месеца
Играят добро ченге лошо ченге пред народа докато ударно крадат фалират държавата!Само сменят ролите на доброто и лошото ченге ..за театър иначе са партнйори в престъпленията!!
161
0
 
4
 
! Отговори
преди 6 месеца
Боко е най-богатият българин.
160
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
бОРИСОВ Е КРЪГЛА НУЛА ВЕЧЕ. НИКОЙ НЕ СЕ СЪОБРАЗЯВА С НЕГО. ОТЪРВАХМЕ СЕ ОТ ГЕРБ, НО КАК ЩЕ СЕ ОТЪРВЕМ ОТ ПРОМЯНАТА?
159
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Спете се бе ! Човека ще вдигне пак кръвно !
158
4
 
3
 
! Отговори
ПП ДБ преди 6 месеца
Добрите комунисти са 2 метра под земи.
157
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
България е в кредити заради тези убавци които управляват и си пълнят сметките с крадени пари ! Народа няма вина за нишо !
156
5
 
5
 
! Отговори
Бойко преди 6 месеца
Не ти ли писна да играеш Детегледачка на ПП още 4 години! Бунай го това Правителство!
155
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
За 5 месеца не се фалира държава.Това се прави от 20 г.Питайте вожда и учителя на българските фростаци.,а преди това пригепизаторите Костов и Коурнелия...Резултатът-няма промишленост,земеделие,здравеопазване...и.т.н.
154
0
 
10
 
! Отговори
ПП член преди 6 месеца
Абе кой те бръсне за джанка бе, бибитко. Позволено ти е само да се съгласяваш и да ни крепиш. Той акъл няма, тръгнал съвети да дава.
153
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Евала ГН Василев Абе тъъпако, ти май си мислиш, че ще си вечно forewer young (вечно млад)? Такива мазохисти като тебе, които така се кефят на людоедските решения на сглобката явно сте достатъчно глупави, за да разберете, че и вие сте от тези, които ще патите до сълзи от тях.
152
0
 
5
 
! Отговори
Германов преди 6 месеца
Защо прокуратурата и МВР пази Бойко Методиев Борисов след като Борисов е доказан масов убиец и изнасилвач на малолетни девойки!?Що за политик отглеждат,пулограмотно зомби ли!?