Денков радостен, че ЕК ще разследва "Лукойл"

От вчера виждам една комбинация от верни факти с неверни допускания
10 ное 2023 14:20, Нели Христова
46
Денков радостен, че ЕК ще разследва "Лукойл"
Снимка: БГНЕС

"Добре е да има проверка и това, че тя ще се прави от ЕК ще даде още по-голяма сигурност, че ще бъде съдържателна и обективна."

Така премиерът Николай Денков коментира днес пред журналисти решението на Европейската комисия да провери дали наистина "Лукойл Нефтохим" е успяла да изнася горива от България въпреки санкциите. Това се разбра от доклад, който излезе вчера в авторитетното издание "Политико". Според него това е станало възможно, благодарение на дупка в закона. По този начин и компанията успяла да налее 1 млрд. евро в хазната на Руската федерация.

"От вчера виждам една комбинация от верни факти с неверни допускания, в които са представени в една доста едностранчива логическа конструкция, която лесно може да се използва за политическа употреба", каза още Денков.

"Много се радвам, че ще има проверка. Ще съдействаме. За момента мога да кажа, че няма индикации, че някой от българските институции е съдействал за заобикаляне на санкциите. Напротив - цялата информация, която имаме в момента е, че те са се спазвали така, както са дефинирани. Разбира се, проверката трябва да се направи по-задълбочено", допълни премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
Русия се разпада преди 5 месеца
РОБОВЛАДЕЛСКИТЕ ИМПЕРИИ НЯМАТ БЪДЕЩЕ ! МИСЛЕЩИТЕ ХОРА ГИ НАПУСКАТ !
41
1
 
2
 
! Отговори
Обективен преди 5 месеца
В капитал.бг има статия ,в която се твърди,че ИНСА Ойл на Г.Симеонов в базата за пречистване в Белозам работи с руски газьол , който се пречиства и продава основно на Украйна като дизел. Та в същата статия се споменава,че участие в компанията има Делян Пеевски. Явно Шишко е решил да си има своя петролна рафинерия ,затова са атаките срещу Лукойл , а ИНСА Ойл си работи с руски суровини и никой не я разследва.
40
0
 
2
 
! Отговори
Обективен преди 5 месеца
Сапунчо , ЕК не откри нарушения в износа на горива от Лукойл. Само в болните ви мозъци са тия "нарушения" ,открити от една неправителствена организация финансирана от британските служби. Работете за народа ,а не за това , свинята Шиши да приватизира рафинерията.
39
1
 
2
 
! Отговори
БРАВО НА СЪДА 3 преди 5 месеца
Другарко Ваня Григорова за коя си се помислила, че си позволваш да обиждаш в национален ефир хората ЛА.НОМЕТИ? Разбирам че си една обикновена чистачка, а за това не ти трябва акъл, ама все пак се осъзнай, къде се намираш! Кметството и ТВ студията не са ти тоалетните с ла.на, които си свикнала да чистиш, ама явно не правиш ралика а!? Хора които са на много, ама много по-високо ниво от тебе и са ти шефове, не си позволват такова държание, а ти коя си, че ще ти търпиме наглото арогантно поведение и простотиите?
38
1
 
2
 
! Отговори
БРАВО НА СЪДА 2 преди 5 месеца
Другарко Ваня хората искат демокрация да живеят свободно, нормално и спокойно, без такива, като тебе нагли да им налагат досадните им простотии, а ако не бяха гласовете на хората които преди са подкрепяли ГЕРБ и сега са им сърдити и за наказание са си дали гласа нарочно за БСП, ти дори с купените ти гласове в циг.нските махали щеше, да имаш мижав резултат така че, не се превъзнасяй и не си мисли, че си голямата работа, защото хората казаха, че си въздухарка и досадна лъжкиня!
37
2
 
2
 
! Отговори
БРАВО НА СЪДА 1 преди 5 месеца
Едно ОГРОМНО БРАВО за Хората работещи в съда защото те доказаха, че работят отлично, без да нарушават конституцията и законите, след като Административен съд София - град отхвърли искането на Ваня Григорова да бъде спряно определянето на кмет на столицата. Другарко Ваня твоите лъжи за фалшифициран изборен вот минаха само в ромските махали, където си си платила за да си купиш гласовете от ГЕРБ, но няма как да ти минат измамите и в съда, защото там работят доста умни хора и лъжите ти не минават!
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Догодина БВП на България ще "подскочи" сериозно и ще дръпнем пред останалите страни, и всичко това благодарение на този човек на снимката!
35
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
искате да накарате лукойл да продаде на ваш американски човек . тия схеми са прости , съпунист такъв
34
2
 
3
 
! Отговори
Аноним преди 5 месеца
Денков сега друго приказваш а от ГЕРБ като ти показваха Факти вие промените се подигравахте но така е като с 33 депутата управляват държавата пълна разруха пълно безхаберие за държавата потъване невиждано
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На загуба ли да работят? След като твърдите, че Руската държава контролира Лукойл и се обогатява, защо няма междудържавен договор с фиксирани цени?Защото вие не сте поискали, за да сте харесате на ЕС! Или защото сте изнасяли в Украйна и затова ЕС си затваря очите? Поне си затваряйте устите и си трайте, не разлайвайте кучетата, защото ставате смешни!
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"...че ще бъде съдържателна и обективна" - Хахахаххааххахахаах!!! Мuшok, ти сериозно ли, бе? Муахахахахахахахахахахахахахахах!!! Точно тези двулични наглеци обективни? Хахахахахахахахах!!!
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
До АнонименАми според мен физиономията му показва, че е точно българин... що ти на ром ли мязаш или на турчин?
30
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ха - секретарката на магнитски 1 се изказала ..
29
1
 
5
 
! Отговори
?? преди 5 месеца
А,Добрев като ти казваше за далаверите ти ,защо искаше да го съдиш ?
28
1
 
6
 
! Отговори
Такова преди 5 месеца
Ми_3ер-но същество не съм подозирал че може да стане министър-председател. Имали сме всякакви бандити на тоя пост, като почнем с Луканката, минем през Филип г_3я, Мавъра, Боци и т.н. но такова безхарактерно под_ ма3-вало не е имало до сега на тоя пост. Най-големия срам за България е този. Гнуся се като го гледам.
27
1
 
6
 
! Отговори
иванова преди 5 месеца
то каква ли друга радост му остана, горканчо, жив да го ожалиш...........
26
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Този българин ли е,защото физиономията му показва друго.
25
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Сапуна на академика да разследва, щото *** има от преди 3к години, не 10к Мойсей са мил още
24
4
 
6
 
! Отговори
Никос преди 5 месеца
Тоя какъв долен *** е.
23
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Това е нова форма на мазохизъм - да се радваш, че ще те разследват. Поредно дъно.