Шалапатова: Бюджетът в социалната система се увеличава с 400 млн. лв.

В последните години не е имало такова увеличение, заяви тя
11 ное 2023 11:45, Александър Попов
19
Шалапатова: Бюджетът в социалната система се увеличава с 400 млн. лв.
Снимка: БГНЕС

Бюджетът в социалната система се увеличава с 400 млн. лева, обяви министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова пред БНТ по повод проектобюджета за 2024 година, който беше представен вчера от финансовия министър Асен Василев.

"Това е нашата визия, този бюджет тепърва ще се дискутира, ще се обсъжда с народните представители и с нашите социални партньори", посочи тя и обърна внимание, че такова увеличение на социалния бюджет в последните години не е имало.

Още по темата
"Този бюджет е и строг, и очаква резултати срещу инвестиции, и прави инвестиции в качеството на живот на хората", коментира социалният министър и подчерта, че някои форми на подпомагане имат сериозно увеличение.

Иванка Шалапатова даде пример с месечната финансова помощ към семейства, които отглеждат дете с увреждане, която се увеличава с близо 250 лв. и ще достигне 1180 лв. на месец. С 50% се увеличават еднократните помощи за раждане, вдига се и месечната детска надбавка, допълни министърът.

"Това е добър бюджет, защото има и увеличаване на ресурса за социални помощи", заяви Шалапатова.

На пресконференцията на Асен Василев вчера стана ясно, че Министерството на финансите планира в бюджета за догодина приходи от 77,6 млрд. лева и разходи от 83,8 млрд. лева. Предвидено е увеличение на минимална заплата от 780 лева на 933 лева на ниво 50 процента от средната работна заплата, както и 11 % увеличение на пенсиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Само дето е гей . Четете .
11
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Най-красивата социална министърка която сме имали...
10
1
 
1
 
! Отговори
,,, преди 6 месеца
А парите ще дойдат от все по-големите суми от ддс благодарение на всекидневно растящите цени..............хитра политика с цените, нали. Или както се казва от единия джоб в другия.
9
2
 
1
 
! Отговори
Дядо преди 6 месеца
Чудесно име. От етимологията на думите в него можем да придобием, знания за уменията на тази дама. Явно е добра в това което прави.
8
1
 
1
 
! Отговори
Гнусни комунисти преди 6 месеца
Измамни схеми, практики и лъжи.Това са вашите действия след 9-ти Септември 1944 година и до ден днешен .Комунисти и " деца на социализма " ни управляват все още. Бедните се увеличават и хората с нулеви доходи също . Когато увеличавате издръжките на вашите деца не значи , че бедните и хората с нулеви доходи ги подпомагате.Кокошкари бяхте и си оставате такива .Чрез измамните ви схеми и практики на банките и мобилните оператори няма да се откъснете от кокошкарският си деветосептемврийски манталитет
7
2
 
1
 
! Отговори
икономист преди 6 месеца
До 10Тука въпросът е, защо някой ще иска да лъже системата, ако може да работи? Тия пари от телка не са чак толкова много, че да привличат престъпния контингент. Той по принцип предпочита да се занимава с много по-доходоносни измами. Аз съм го споделял и друг път, за мен това са хора, без умения за работа, които не могат да издържат физическото и умствено натоварване на раб. процес. Телка се явява последна надежда за оцеляването на тия хора. СЗО трябва да определи това състояние като вид забол
6
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
За прайдове са тези пари.Знаем ви що за стока сте...Извратеняци!
5
3
 
6
 
! Отговори
Резултати срещу преди 6 месеца
инвестиции? А какви резултати очаквате от инвестиции в семейство на дете с увреждане? Да не би детето да оздравее? По-добре кажете, че се опитвате да подобрите качеството на живот на неговото семейство. И защо не давате пример с колко ще се увеличат приходите на онези с доживотните ТЕЛК-ове? Какви резултати очаквате пък от тях? С други думи, дайте да дадем - данъкоплатците дават, вие раздавате.
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Шалапатова, отдолу под столчето на което си седнала, има ли някой?
3
7
 
3
 
! Отговори
Чук и Гек преди 6 месеца
Браво! Дават хората, не можете да го отречете! Който не одобрява, да се откаже от такива субсидии и парите да отидат при хора благодарни! Добре, че имаме държава да се погрижи за хората в неравностойно положение! Вземай парите, цалувай ръка и бягай! Мина времето когато раздаването на пари бе монопол само на един толуп и то избирателно, а не принципно, по закон! Това е политика, а не толупско купуване на електорат!
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Шалапатова, колко пола има?
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ШаЛапаТова!!!