Кампанията "Достъпно за вас" с най-ниските цени започва от утре

Включват се големите вериги, водят се разговори и с по-малките
19
Кампанията "Достъпно за вас" с най-ниските цени започва от утре
Снимка: БГНЕС

Цените на минимум петдесет хранителни стоки в големите търговски вериги, които са се включили в кампанията на Министерството на икономиката и индустрията, ще бъдат по-ниски от утре - 15 ноември. Те ще бъдат брандирани с логото на "Достъпно за вас".

"Инициативата започва поетапно в партньорство с повечето от по-големите търговски вериги, като се водят разговори и с по-малки регионални такива. Целта е да се гарантират най-достъпните цени на дадени стоки от малката потребителска кошница", коментира за БТА министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов.
"Всеки един търговски обект, който се е включил в кампанията, ще ползва логото на инициативата "Достъпно за вас“. То ще бъде позиционирано до стоката, която е предложена в конкретната седмица, както и в брошурите на търговеца. Цената трябва да е най-ниската, на която могат да предложат дадената стока", подчерта Богданов.

На седмична база в Министерството на икономиката и индустрията ще се прави анализ, за да се следи динамиката на цените. В следващ етап на сайта на ведомството потребителите ще могат да намерят намалението на продукта и ще видят откъде могат да го закупят.

"Започнахме първия етап на кампанията от големите вериги, тъй като те са с най-много търговски обекти в цялата страна и поевтиняването ще се отрази на повече хора", каза министър Богданов. На втория етап започват разговори и с регионалните вериги и с малките магазини. Министерството на икономиката продължава диалога с всички потенциални партньори, които проявяват желание да се включат в кампанията, с идеята тя да достигне до потребителите във всяко едно населено място. /БТА, Екатерина Тотева, Валерия Димитрова/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: магазинихрани
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 5 месеца
питах за тази инициатива в македонската верига кам и литовската тмаркет не бяхачували за подобно нещо
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Фискален контрол, бус и линейка 3 в 1 невероятно добра комбинация после протоколи за обяснение.
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Няма нужда, просто им наложете данък свръхпечалба, ако трябва НАП да я мери на продукт, слагаш надценка на бързооборотна стока над 20%, данък 80% толкова е просто.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"опашките за олио". Системата ми изяде "за" :(
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Само да не стане като с опашките олио с бутане, бой и загинали, когато курнелът беше министър в кабинета на цирей.
7
0
 
8
 
! Отговори
@12 преди 5 месеца
Започна преди 60 секунди и вече свърши. Кой взел, взел.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Някои вериги се похвалиха с платени съобщения с изброяване на намалените цени на някои продукти. Под такива съобщения коментарите са изключени. Някои от цените действително ми се сториха намалени. Примерно кисело мляко за 0.99лв. обаче ако е за някоя от спаружените кофички с намален грамаж, едва ли въобще има намаление. В близкият до домът ми магазин, на напълно редовна цена има евтина марка, 500гр, за 1.40лв. Кофичка 350гр, по тази разценка е 0.98лв...Така че...
5
1
 
4
 
! Отговори
До 3 преди 5 месеца
И утре, когато някой бедняк тегли ножа на детето ти, докато се връща от тренировка, за да му открадне яките маратонки, които сте му купили, като сте били на почивка в Марбея, моля те, отново се сети за тоя твой коментар!
4
0
 
14
 
! Отговори
:) преди 5 месеца
В Лидл достъпно за вас плешка на цена 11,29 лв/кг, в Била недостъпно за 7,29?
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
у кауфланд салам народен за 2 лв качество без коментар :)))
2
0
 
18
 
! Отговори
Valio преди 5 месеца
Смешници.....прах в очите на хората.Тия спекуланти веригите реализират свръхпечалби.Денонощно реклами през 15 мин.особенно на лидълските скапааааняци.
1
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Човек, ако знае откъде и какво да пазарува, не е скъпо. Колбаси САМО от Италия и Испания от отбрани производители. Без нитритни соли- първокачествени. Сирена- малки мандри с проверено качество около София (давам жокер- Фаворит). Мляко си купувам от фермата директно, кравите пасат на съседния склон. Купих 10 декара земя и плащам да ми гледат зеленчуци и плодове, редом до телета, кокошки (за яйца), бройлери. Рай е, хора! Връщайте се на село, че хитрите програмисти изкупихме земите вече!