Денков: Не мога да съм премиер на правителство, което бие хората по улиците

"Полицаите, които без причина биеха паднали хора, нямат място в полицията"
Обновена: 20 ное 2023 18:54 | 20 ное 2023 16:50, Красимир Ангелов
330
Денков: Не мога да съм премиер на правителство, което бие хората по улиците
Снимка: БГНЕС

"Не мога да приема да бъда премиер, в правителство, което бие хората по улиците, както ставаше преди. Моето отношение към министъра ще зависи от неговото мнение към насилието. Ако вътрешният министър Калин Стоянов не припознае това като насилие, ще си подам оставката. Това е абсолютно неприемливо да се повтаря всеки път. Няма нов назначен заместник-министър на вътрешните работи“. Това заяви на брифинг в Министерския съвет премиерът Николай Денков след състоялата се регулярна среща за мерките за борба с агресията и насилието

"Огромният брой полицаи охраняваха протеста по начин, който може да служи за пример, но тези, които използваха палките и биеха без причина паднали хора, нямат място в редиците на полицията“, подчерта премиерът.

Още по темата
"Тези полицаи петнят полицията и нямат място там", смята премиерът, който коментира темата с протеста на футболните фенове, които на 16 ноември изразиха недоволството си срещу ръководството на Българския футболен съюз.

Министър-председателят посочи, че иска анкетна парламентарна комисия да изчисти всички факти и обстоятелства за събитията от четвъртък вечер в София.

"Не съм чувал от министъра на вътрешните работи категорично осъждане от това, което видяхме от полицаите като злоупотреба със сила. Без съмнение имаше провокации от страна на протестиращите, но искам Калин Стоянов да излезе и да каже, че това повече не може да се търпи", заяви Денков.

Той информира, че днес е разговарял с вицепремиера Мария Габриел по темата.

"Всички трябва да осъдим насилието, както на запалянковците, така и на полицаите, само и единствено на тези, които злоупотребиха с правомощията си. Тези полицаи петнят полицията и нямат място в редиците на МВР", заяви премиерът, цитиран от БГНЕС.

Относно това дали съпредседателят на ПП Кирил Петков е оказвал натиск върху Стоянов, чиято оставка поиска през изминалата седмица, по време на изборния процес, премиерът каза: „Кирил Петков никога не е казвал трябва да спечели една партия или друга – не“.

Денков подчерта, че напълно одобрява работата на Калин Стоянов по отношение на Шенген.

"Искам да разделя ясно работата на министъра по отношение на Шенген - справя се отлично. Ако имам проблем, то е в две отношения - недооценката на ситуацията и вторият проблем - не чувам от министъра категорично осъждане на това, което видяхме от страна на полицейските служители като злоупотреба със сила. Искам министъра да излезе и ясно да каже това не може повече да се търпи. Не съм го чул досега, а искам да го чуя", каза премиерът.

Вижте още във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Е той буса на МВР пламна след като полицаите избутаха протеста в уличките - по време на протеста му нямаше нищо на тоя бус.
171
2
 
9
 
! Отговори
Голдън скункс преди 6 месеца
При са оти навремето ореваха свето за два шамара под колоните сега требваше да оставят да запалят столицата ли.А за оня перука нищо. Тоя Боби е смахнат явно , те тодор живков по-лесно го свалиха ...
170
2
 
16
 
! Отговори
BigBrother 2023 преди 6 месеца
Защо никой не показва кадри как "подпалват" "линейката"? На това кръстовище има (без да преувеличавам) 20 камери. Имаше и хора с телефони които снимаха във всички посоки... И някак си НЯМА НИТО ЕДИН КАДЪР КАК СЕ ПОДПАЛВА "ЛИНЕЙКАТА"?! Твърде невероятно звучи. Ами полицаите, на които е зачислен този полицейски автомобил? Те къде са били? Защо са оставили автомобила на средата на протеста? Много намирисва това с буса. МНОГО. Малко като палежа на Партийния дом ми идва.
169
4
 
4
 
! Отговори
Хайде да си го кажем преди 6 месеца
Истината е, че господин Бойко Борисов е един тих тиранин. МВР е под негов контрол и той заповяда да се случи всичко това.. дайте да си говорим истината, стига вече сме се престрували и сме живели във фасадната демокрация на ГЕРБ. Истината е, че Борисов е много зъл диктатор, но не го показва, защото сме в ЕС и НАТО и ще ни изхвърлят, но не е имало случай, в който той да не покаже злото си лице. Хайде да си го кажем вече?
168
2
 
2
 
! Отговори
До 173 преди 6 месеца
Щото министъра на МВР се е снимал благотворително, а не е бил на обикновено кино Ватенко! За това го поддържам пред Денков!!!!
167
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Тогава напусни! Аз харесвам като пребиват нагли клошари. Перукан не го харесвам и теб не харесвам Богомолко
166
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ами разкарвай се тогава,и без това от наведено mekoтело като теб ползата клони към нула!
165
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Банкянския Тик,вен,ик - той ги разпищоли милиционерите. Ние нямаме полиция, а милиция. Тиквата и шиши - те дърпат милиционерските конци
164
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Защо никой не коментира, че министърът на мвр е бил на кино и е гледал филм докато полицаите привикваха тълпата, хващаха хора и ги маганиха? Това нормално ли е, според вас?
163
3
 
11
 
! Отговори
Другоселец преди 6 месеца
Друго си е, когато премиер е човек прочел една книга в живота си, с прости обноски, не знаещ и дума на чужд език, но владеещ лукавство и селска хитрост !
162
6
 
7
 
! Отговори
Вьзмутен преди 6 месеца
Денков е в правомощия да поиска отставката на - стояновКрайно време е - защо да подава отставка вместо истинският виновник за боя на полицията вьрху протестиращи
161
14
 
11
 
! Отговори
истина преди 6 месеца
Пълно е с кадри как действа полицията в Европа, не говоря за САЩ защото там ако метнете камък срещу тях не знам какво ще ви се случи. Браво на нашата полиция, най накрая видях адекватни действия срещу агресивни и обезумели индивиди, няма да ги нарека фенове защото тези диваци нямат общо с феновете.
160
9
 
15
 
! Отговори
Аноним преди 6 месеца
Тогава подавай оставка Полицията си върши работата какво да стои и да чака
159
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Излез другия път ти пред тълпата да те видим. И не се кани, че ще подаваш оставка. Смелите хора не се канят, без приказки действат.
158
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Другият път Денков ще ги спира на първа линия.
157
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Хем си премиер хем не можеш, а водните оръдия при кой премиер стартираха, аааа?
156
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До BigBrother 2023 - Подбрали са баш мясоо, където няма ...
155
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До МВР САЩ. - Стига си приказва глупсоти. Страната им се тресе от протести срещу тая тяхната откачена система ... Полицяита биеше случайни хора на улицата, сключително и момичета.
154
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Супер! Подавай оставка тогава!
153
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
С това гласче.... Може да е доста умен, но за пермиер не става. Да си гледа науката.То ако всеки прави, каквото си иска, без да бъде наказван и възпиран за безчинства, до къде ще стигне обществото?