МВР шефът: Нужен е обстоен анализ на отделните случаи на насилие на протеста

Всеки, които е допуснал насилие, ще си понесе отговорността
Обновена: 21 ное 2023 14:51 | 21 ное 2023 14:30, Камелия Цветанова
95

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Аз съм на 100% с премиера Денков за обстоен анализ на отделните случаи на насилие по време на протеста. Но не съм съгласен работата на министерството да бъде поставена под общ знаменател заради единични случаи, в които е имало превишаване на правомощията“, заяви вътрешният министър Калин Стоянов.
Още по темата

Той обвини съпредседателя на ПП Кирил Петков, че се е опитвал да кадрува в МВР.

"Благодаря на премиера, който вчерашният ден потвърди, че лидер на политическа партия е правил опит да кадрува в МВР, но аз не съм го допуснал. Смятам, че е недопустмо политически лидер да се меси в работата на МВР, както го направи Кирил Петков. Не приемам да се издават присъди от телевизионни студиа и социални мрежи. Живеем в правова държава и всеки е невинен до доказване на противното, включително и полицаи", каза Стоянов.

"За трети път през последните 5 дни ще изразя своята позиция: Не толерирам и не приемам никакви форми на насилия - както върху мирни граждани, така и върху полицаи. Всеки, който е допуснал проява на насилие по време на протеста в четвъртък - дали полицай или граждани, ще понесе своята отговорност. В това никой не трябва да се съмнява", каза той.

Стоянов допълни, че е разпоредил вътрешни проверки и мерки за предотвратяване на случаите на насилие.

"Затова поздравявам всички служители на МВР, които съвестно и отговорно си свършиха работата. Перфектно се справихте, за по-малко от 2 часа успяхте да овладеете тази брутална и невиждана проява на агресия, която завладя голяма част от тълпата и се изсипа върху вас. Бяхте обиждани, плюти, провокирани, замеряни с камъни, бомбички хвърчаха върху вас, изблъскаха ви с горящи контейнери и въпреки всички провокации се справихте като истински професионалисти – достойни да бъдат част от МВР. Благодаря ви, че не допуснахте центъра на София да се превърне в истински погром и най-вече, че предотвратихте човешки жертви", допълни Стоянов.

"Нека не пропускаме факта, че при мирно протестиращите е възможно да е имало платени провокатори, дошли да се раздадат максимално", каза от МВР шефът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: Калин Стоянов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
МВР разследва МВР , цирк :D Оставка на кинаджиите , шефовете и да се разкрият самоличностите на говведдата в униформи , уволнени и съд
64
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Благодарност че няма човешки жертви, като са чупели глави с палки на гражданите битите са оцеляли. Нека се сподели каква е отговорността която ще понесе превишил правата си негов служител?
63
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
калинката гербава ако иска да направи нещо добро, да забрани да се блъскат хората по главите с палки, завинаги, удрянето по главата да се счита за опит за убийство!
62
5
 
1
 
! Отговори
факт преди 6 месеца
така наречените протестиращи получиха това което си просеха - палки ! и второ това не беше протест а организирана вандалска проява .
61
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Садисти.
60
2
 
7
 
! Отговори
Кире преди 6 месеца
Айдеее и сега се почва едно увъртане и чакане да се замете под килима и да забравят хората. И така до следващия случай.
59
3
 
11
 
! Отговори
българин преди 6 месеца
Какъв анализ?Вие г-не,бихте ли обяснили,как от началник на едно супер малко РУ,станахте началник отдел в ГДБОП,и мало след това директор на най-важната служба?Има ли някой,който да ви носи на крилата си?Ако имате мъжество и морал,моля веднага напуснете!
58
0
 
6
 
! Отговори
ПП ДБ преди 6 месеца
71 Ще ви пратиме в Белене мутри!
57
4
 
12
 
! Отговори
Случаен Минувач преди 6 месеца
Мутрите в униформи от МВР ме биха само защото минавах по улицата прибирайки се от работа дори незнаех че има протест биха и разни деца по улицата капаха ги да лягат на земята!Съд и затвор за тези Съсисти и Психопати!!!
56
3
 
12
 
! Отговори
Без да съм фен преди 6 месеца
На хулиганските изцепки мога съвсем отговорно да заявя, че това не са никакви полицаи, а сбирщина настървени биячи, които чакат само сгода да задоволяват нагона си и да чешат егото си на големи бабити предимно на гърба на беззащитни случайни минувачи, посетители на питейни заведения(които в болшинството си нямат и хал хабер от протести), па дори и невръстни момичета! В полицията и жандармерията трябва радикална чистка и ОБУЧЕНИЕ как да се реагира в напечени ситуации без да се засягат мирни хора!
55
5
 
11
 
! Отговори
ПОДКРЕПЯМ ПРЕМИЕРА преди 6 месеца
Оставка та некадърния Гербаджия министър на МВР!Съд за полицаите които биха българския народ!!!
54
1
 
8
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 6 месеца
Боди камерите къде са? Оставка, камери и да видим.
53
2
 
10
 
! Отговори
Подкрепа за Премиера преди 6 месеца
Подкрепа за Кирил Петков!
52
3
 
5
 
! Отговори
акъдемик Кирчо преди 6 месеца
През 2021 г. Бойко Рашков изчегърта кадрите на ГЕРБ в МВР и... назначи Калин Стоянов за шеф на ГДБОП! През 2023 г. акЪдемик Кирчо обяви министър Калин Стоянов за гербаджия! Излиза, че Б. Рашков е таен гербаджия в ПеПето!
51
1
 
5
 
! Отговори
поредният неграмотни преди 6 месеца
"Аз съм на 100% с премиера..."
50
2
 
8
 
! Отговори
sss преди 6 месеца
Докато не ги уволнят всички и не почнат от начало нищо няма да направят.
49
1
 
2
 
! Отговори
У Ивицата Газа преди 6 месеца
Ко м у. Н е!Та!
48
2
 
2
 
! Отговори
Soli Invictus преди 6 месеца
Поколонете се на Непобедимото Слънце Кокорчо! Това е гейски държавен фашизъм! Ако не се подчинявате, ще ви затворим в централната баня!
47
0
 
7
 
! Отговори
Това е МВР преди 6 месеца
Ромска полиция сте в цяла България и това го знаете много добре.
46
1
 
2
 
! Отговори
Конрад Аденауер преди 6 месеца
48 Добрата новина е че всяка година такива като теб дърти чИнгета Фат Маци *** и рус0роби от електурата на БСП се преселвате у Малашевци .Все повече!От това нява по добро за Бъргария .