Снежният спор продължава, Пеевски отвърна на Денков: Мога да се справя като премиер

Няма да избягам от отговорност, посочи председателят на ПГ на ДПС
26 ное 2023 16:45, Красимир Ангелов
443
Снежният спор продължава, Пеевски отвърна на Денков: Мога да се справя като премиер
Снимка: БГНЕС

"Премиерът не е научил най-важния урок на властта - че тя е в името на хората, а не за личния му комфорт. И му препоръчвам да не се заиграва с шегички, а да работи".

Така Делян Пеевски, председател на парламентарната група на ДПС, отговори на министър-председателя акад. Николай Денков, който по-рано коментира призива на Пеевски министрите да отидат при бедстващите хора, защото сняг не се чисти онлай.

Още по темата
"Ако признава, че не могат да се справят, ако не съзнават какво трябва да направят, за да управляват държавата, да ме изберат за премиер. Аз няма да избягам от отговорност и мога да се справя. И ще работя винаги за хората. Очаквам номинацията им още днес. Разбирам, че управление не се учи в химическата лаборатория, но виждам, че не се справят с трудностите. Отговорност на премиера е да води и координира цялата държавна машина в името на най-добрата подкрепа и сигурност на хората", посочва Пеевски, цитиран от пресцентъра на ДПС.

По-рано днес по време на брифинг в Министерски съвет след извънредно заседание на кабинета онлайн Денков коментира, че не знае как си представя Пеевски ролята на премиера. "Аз го призовавам, ако иска, той да излезе със снегорин, лопата и да почисти снега. Ролята на институциите е да видят къде има нужда от допълнителна подкрепа и да я осигурят", каза Денков по повод призива на Делян Пеевски.

По-рано Пеевски призова премиера и министрите да слязат при бедстващите хора. "Да напусне топлия и уютен кабинет, заедно с министрите да бъде там, в снега, където хората бедстват и да направи необходимото така, че минимална снежна покривка да не се превръща в бедствие за хората и държавата - без ток, с непроходими пътища и прекъснати комуникации", каза Пеевски.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


443
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
246
9
 
5
 
! Отговори
Е? преди 6 месеца
По-добре е прасе пред мишка,за премиер !
245
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Прасчо, къде се гласиш за премиер, Коледа иде! Ще ти хвръкне и ДПСто и шкембето!!
244
1
 
12
 
! Отговори
От преди 6 месеца
кога шиши е премиер?! ДПС да не би да са спечелили на избори?!
243
3
 
8
 
! Отговори
Валат преди 6 месеца
Шиши е пример, как един назначен милиардер може да стане милионер !Всичките му бизнеси фалират, останаха само тези на държавна хранилка ... Водстрой, Хидрострой и ....
242
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Време е дебелян да ошамари малките тарикати,явно лоестият няма топки за това.
241
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
И от двете страни са пълни джендърасти: крепят се, гласуват един за друг, а като има някакъв проблем уж се карат, за да се докарат на загрижени пред хората. Краят на първата четвъртина на XXI век (!!!), някога си представяхме, че ще пътуваме до Луната за уикендите, а то с един сняг, с който се справяхме тогава, сега не можем да се справим. Заради такива джендърасти. Позор.
240
4
 
11
 
! Отговори
КОЙ даде парите! преди 6 месеца
Е ако прасчо стане премиер, тогава ще има революция.
239
14
 
8
 
! Отговори
Алена преди 6 месеца
С всеки изминал ден г-н Делян Велики Пеевски се доказва, като най-отговорният политически лидер в България и това вече не е тайна за никого! Ерудиран, интелигентен и амбициран да работи за народа, г-н Пеевски не се страхува да защитава държавните интереси и правата и свободите на българските граждани, с което си спечели любовта на народа и бързо се превърна в дълбоко уважаван обединител на добрите сили в политиката!
238
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ако ги сложим на един кантар прасчо и невзрачният академик алхимик,определено първия го бие не само на килограми и пари, ами и на интелект и мъжкарство!
237
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Поредното доказателство, че една от най-големите трагедии на прехода е, че позволихме платените от задкулисието протести през 2013г. да свалят г-н Пеевски от поста председател на ДАНС, предавайки най-важната държавна служба в ръцете на задкулисието и неговите марионетки! Това доведе до невиждана политическа криза, от която не можем да се отърсим вече 10г., а единственото решение е пълно народно обединение зад г-н Пеевски, като единствен адекватен избор да управлява държавата
236
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
На призива не пътувайте в лошо време най-стриктни се оказаха водачите на снегорини.
235
0
 
15
 
! Отговори
jgghf преди 6 месеца
Можел да се справи. Човекът, на който второто му име е Провал. Печатницата - фалира, абсолютният монополист "Булгартабак" - фалира. Колко *** и некадърен трябва да си, за да не можеш един бизнес да управляваш и то с подарени и крадени пари. Пълен ***-неудачник, като майка си и дядо си.
234
0
 
13
 
! Отговори
G.I. Joe преди 6 месеца
То да не е дюнер или баница да ядеш ве дебел?
233
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Закривай!
232
0
 
17
 
! Отговори
az преди 6 месеца
Прасето се размечта...
231
2
 
17
 
! Отговори
Свиневъд преди 6 месеца
Грухтящия след магнитизирането съвсем е изтрещял.
230
0
 
14
 
! Отговори
тая страна е обречен преди 6 месеца
Закривай конкурса и номинирай , по голям виц няма да си появи до края на годината , Пеевски работи за хората . Българинът дъно няма , що да не станеш МП , даже почвам да си фантазирам следващото какво ще е , но ми е бедно въображението .
229
3
 
9
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 6 месеца
До АнонименАбе и ти си прав? Трябва ни мутра премиер да се справи с мутренското ни само съзнание! Да се разхожда с една джипка из страната да раздава пари от прозореца и да вика кажете едно мерси ве".Ние по манталитет сме в анадола /поне поголямата част от населението/ /С една дума прасето го тегли гъола!
228
3
 
17
 
! Отговори
Slayer преди 6 месеца
Народен съд трябва, нищо друго не оправя нещата
227
4
 
8
 
! Отговори
БГ АЛЕРТ.. преди 6 месеца
УТРЕ ЧАКАМЕ ДА СЕ САМОПРЕДЛОЖИ И ЛИДЕРА НА БСП ИЗПОД ПРЕСПИТЕ В КРУШОВИЦА... А В ДРУГИДЕН Е РЕД НА РУСКИЯ МУЖИК ОТ МАКСУДА...... СПОКОЙНО НАРОДЕ--НА ОПАШКАТА....