Снежният спор продължава, Пеевски отвърна на Денков: Мога да се справя като премиер

Няма да избягам от отговорност, посочи председателят на ПГ на ДПС
26 ное 2023 16:45, Красимир Ангелов
443
Снежният спор продължава, Пеевски отвърна на Денков: Мога да се справя като премиер
Снимка: БГНЕС

"Премиерът не е научил най-важния урок на властта - че тя е в името на хората, а не за личния му комфорт. И му препоръчвам да не се заиграва с шегички, а да работи".

Така Делян Пеевски, председател на парламентарната група на ДПС, отговори на министър-председателя акад. Николай Денков, който по-рано коментира призива на Пеевски министрите да отидат при бедстващите хора, защото сняг не се чисти онлай.

Още по темата
"Ако признава, че не могат да се справят, ако не съзнават какво трябва да направят, за да управляват държавата, да ме изберат за премиер. Аз няма да избягам от отговорност и мога да се справя. И ще работя винаги за хората. Очаквам номинацията им още днес. Разбирам, че управление не се учи в химическата лаборатория, но виждам, че не се справят с трудностите. Отговорност на премиера е да води и координира цялата държавна машина в името на най-добрата подкрепа и сигурност на хората", посочва Пеевски, цитиран от пресцентъра на ДПС.

По-рано днес по време на брифинг в Министерски съвет след извънредно заседание на кабинета онлайн Денков коментира, че не знае как си представя Пеевски ролята на премиера. "Аз го призовавам, ако иска, той да излезе със снегорин, лопата и да почисти снега. Ролята на институциите е да видят къде има нужда от допълнителна подкрепа и да я осигурят", каза Денков по повод призива на Делян Пеевски.

По-рано Пеевски призова премиера и министрите да слязат при бедстващите хора. "Да напусне топлия и уютен кабинет, заедно с министрите да бъде там, в снега, където хората бедстват и да направи необходимото така, че минимална снежна покривка да не се превръща в бедствие за хората и държавата - без ток, с непроходими пътища и прекъснати комуникации", каза Пеевски.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


443
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
286
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Докъде стигнахме.Една турска партия и едни десеторазрядни американски прислужници да управляват държавата.Ето го резултата.Гърмят трафове,защото не стига ток.В същото време искат вече и обработваеми плодородни земи да дават на зелената мафия за измамата,наречена ВЕИ.Белене го спряха,защото противоречи на евроатлантическите"ценности",демек на американските интереси.Блоковете на Козлодуй постоянно изключват заради т.нар.диверсификация,а май и радиация вече има там.120 БТР подарихме на Зеленски.
285
3
 
19
 
! Отговори
Чудно! преди 5 месеца
Всички в света, санкционирани за корупция с "Магнитски"са затвора, а защо Шиши е на свобода? Има ли в нашата държава магистратура!
284
2
 
22
 
! Отговори
Кире преди 5 месеца
Леле, леле, леле докъде се докарахме. Кофа с ла.на дава акъл как се управлява държава.
283
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Като го гледам и като гледам как Доган е заложил на този "феномен" в политиката, си давам сметка, че Доган е силно надценяван като визионер и философ в политиката. Цялата партия е за да защитава лични и корпоративни/косвено пак лични/ интереси. Някога уж защитавали интересите на мюсюлманите, днес били за правото на Израел да се защити, избивайки десетки хиляди до момента невинни, вкл. хиляди деца. И сега имат лост за саботаж на снегопочистването и се опитват да хлъзнат Денков, та да се сети.
282
0
 
15
 
! Отговори
Ооооооооооооо.... преди 5 месеца
.....прав е г-н Пеевски, човек, който може да се справи с 50 кюфтета и две каси бира само на едно ядене може да се справи с всичко! Само танца на умиращия лебед от знаменития балет не би могъл да изпълни....
281
1
 
13
 
! Отговори
Здравеняк с макаров преди 5 месеца
ДПС оставете Р България на българите, да се оправят сами. Те знаят как. Не се намесвайте във вътрешните работи на държавата, знаем, че се опитвате да я присъедините като автономия на Р Турция но в тази държава не се раждат само роми които ви подкрепят с бюлетини, а в тази държава се раждат и упорити и смели български момчета които няма да ви позволят да я заличите.
280
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Много жалко, но *** евски, определено затапи Денков ..... от трибуната на длъжността , която заема лицето Денков, подобни оправдания са неприемливи, отговарящи на пазарски злободневни заяжданици...., а и това не му е за първи път на Лицето Денков
279
1
 
6
 
! Отговори
123 преди 5 месеца
Нагъл ***!
278
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ако им вържат по едно гребло отзад, Делян ще е по-ефективен!
277
0
 
20
 
! Отговори
Дедо преди 5 месеца
Пеевски е прекалено млад за премиер, все пак е 80-ти набор. Второ не знае английски, ще трябва като Боко да мълчи по международните срещи и да ни излага, трето е санкциониран международно криминален олигарх и всеки ще страни от него .Четвърто има физически неприятен вид.
276
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Нищо чудно Свинчо да стане премиер. Няма да е по-лош премиер от предишните.
275
0
 
5
 
! Отговори
давай преди 5 месеца
Тези, които протестираха срещу теб, първи 94ще го приветстват.
274
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Шоши ,ми се струва, че почна да става много нагъл и да се мисли за Господ Бог,та да внимава да не настъпи мотиката...
273
0
 
16
 
! Отговори
мафиот преди 5 месеца
То, и Алексей Петров така си мислеше!
272
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Реално погледнато Пеевски е най-подходящият за премиер. Да не забравяме, че и другото намагнитенио пра се беше премиер.
271
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
става за коледа с кисело зеле.
270
0
 
19
 
! Отговори
ББ преди 5 месеца
този е ***...идва ограбва и продава на ..скрап...това ли е България хора...скрап?излезте и крайно го върнете там от където е изпълзял наглеца отнемащ животите ви и тези на децата ви!!!
269
1
 
14
 
! Отговори
ББ преди 5 месеца
Пеевски раздава парите по ЕСССР програмите...6.3,неандерталци ги ограбват...гласуващи и робуващи на дпс-гроб....и германските,френските,австрийските и на ЕССССР данъкоплатци плащат грабежите на руските мафиоти пеевски-доган-борисов!...САЩ и Кралството...спрете копелетата...
268
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Молете се да няма повече такава гадория като този странен и тежък мокър сняг.
267
1
 
6
 
! Отговори
ББ преди 5 месеца
Кое не държи Пеевски и руската Мафия???сЪдилища и сЪдий,администрация,контролни,безбройни са не вършат нищо само ограбват Българите,пеевски държи енерго-дружествата...заради него нямате ток,...пеевски саботира и причини аварията в Чайра...Пеевски е руски роб...за съжаление САЩ и Кралството играят с него и ни предават...нечовешка глупост ...САЩ и Кралството!!