Меглена Кунева е българският кандидат за комисар на СЕ по правата на човека

България издига за първи път свой кандидат за висша позиция в СЕ
19 яну 2024 15:27, Елка Василева
68
Меглена Кунева е българският кандидат за комисар на СЕ по правата на човека
Снимка: МВнР

Заместник-министър Ирена Димитрова представи българския кандидат за комисар на Съвета на Европа по правата на човека - Меглена Кунева, пред представители на дипломатически мисии в София от държави членки на Съвета на Европа. Това съобщи Министерството на външните работи (МВнР) на сайта си.

Димитрова подчерта приоритетното внимание, което България отделя на въпросите на правата на човека в международните отношения. Открои ролята на комисаря на Съвета на Европа по правата на човека за поддържането на високите стандарти на тази международна организация и осигуряването на нейната ефективна дейност. Заместник-министърът изтъкна и безспорните лични качества и изключително богатия професионален опит на българския кандидат, като подчерта увереността на правителството, че Меглена Кунева може да допринесе значително за отстояването на правата на човека в Европа, се посочва в съобщението.

Меглена Кунева представи своите виждания за работата на комисаря на Съвета на Европа по правата на човека и отговори на въпроси от присъстващите дипломати на държавите членки на организацията, акредитирани в София.

България издига за първи път свой кандидат за висша позиция в Съвета на Европа, посочиха още от МВнР.

На 11 януари от Съвета на Европа обявиха, че трима кандидати ще се борят за поста на генерален секретар на организацията. Кандидатите за приемник на хърватката Мария Пейчинович-Бурич са настоящият комисар по правосъдието Дидие Рейндерс, бившият президент на Швейцария Ален Берсе и естонецът Индрек Саар - социалдемократ, министър на културата от 2015 до 2019 година, припомня БТА.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
2
 
! Отговори
Няма как преди 3 месеца
И как ще се оправим, като 35 години правим едно и също а очакваме различен резултат.
54
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Анонимен 50 Тая кокоошка едва ли може да обясни какво общо има баклавата с правата на човека??? Излиза, че е напълно негодна за такъв пост или е изветряла. Тогава защо я бутат там - вероятно да станем пак за смях?
53
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тази не е "българския кандидат"! Не си спомням да е имало избори или референдум, та да я избере България. Това просто е поредната далавера и това е кандидат да сглобката.
52
1
 
2
 
! Отговори
българин преди 3 месеца
Самият аз съм пенсионер,но открито се дразня,когато вместо млад човек,пенсионер се натиска за държавна служба.Тази госпожа е на 68 г.За къде вече?
51
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Миглена Кунева съобщи по медиите, че като стане комисар по правата на човеците, щяла да ги научи всичките да ядат баклава и халва, понеже това са първите взахарени продукти!
50
0
 
13
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 3 месеца
ТАКОВА ПАДЕНИЕ И ПОЗОР ЕДВА ЛИ Е ВЪЗМОЖЕН НЯКЪДЕ ДРУГАДЕ. ТАЯ ПРЕСТЪПНИЧКА И НАЦИОНАЛНА ПРЕДАТЕЛКА ВМЕСТО ДА Е В ЗАТВОРА ДО ЖИВОТ ЩЕ БЪДЕ В СЪВЕТА НА ЕВРОПА. ТАЯ ПРЕСТЪПНА СЛУГИНА ПРЕДИ ГОДИНИ ИЗМАМИ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА КЪДЕТО Я ГЛЕДАХ ЧЕ УСЛОВИЕ ЗА ЧЛЕНСТВО НА БЪЛГАРИЯ В КОЛОНИАЛНИЯТ Е.С. Е ЗАТВАРЯНЕТО НА РЕАКТОРИТЕ БВ КОЗЛОДУИ.АКО ТОВА НЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ И НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО КАК ИНАЧЕ БИХТЕ ГО НАРЕКЛИ?
49
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Затова, когато някой гражданин злобно злослови срещу ББ и ГЕРБ, във всяка връзка с изборите това значи само едно - ТОЗИ ГРАЖДАНИН Е СВЪРЗАН РОДСТВЕНО С НЯКОЯ ОТ КЛИКИТЕ НА ЧГМ/АБпФК (вж. по-долу).
48
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Комисарите в ЕС не представляват държавите, от които идват, а имат лоялност единствено към ЕК
47
0
 
13
 
! Отговори
илюминат - ренегат преди 3 месеца
Тази *** офца ли ще ни представя в ЕП??? Поредният позор за Бйлгария!
46
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Сладка работа, където нищо не се прави за хората, а богаташите и така си имат правата!
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
60...70% от ръководството в научните институти (особено в БАН), 60...70% от научно-преподавателския състав във ВУЗ на възраст над 40-45 г.; и т.н. има ли смисъл да изброяваме - те са навсякъде, вкл. в ръководствата на паралелните структори - т. нар. "тапи" ВМПО(лъженационалистите, с ръководство от деца на АБпФК и агенти - "затапват" националната кауза) и всякакви други "партии" и "организации" борещи се против корупцията, за култура и т.н. ("Зах. Стоянов", "Ст. Стамболов")
44
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Само на този пост не е била госпожата!
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До тези коментари . М. Кунева е дъщеря на лекар който е вкаран в Белене когато е малка. На майка и и помагат някои честно българи финансово. Баща и след излизане от концлагера трябва да стане работник. А това , че след години . Когато на комунизма му се вижда края. Всички в НРБ 1978-1983г.минаха на другата страна против тоталитаризма. Всички му виждахме края.
42
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Правителствата идват и си отиват, но те са винаги тук 70...60% от средният и визш управленчески кадър във всички министерства, а в силовите вкл МВнР са още повече: почти 100% от собствеността на ВСИЧКИ медии, 60...70% от журналистите; практически 100% от всички бълг. собственици на банки и фин. институции; повече от 60...70% от адвокатите и юристите изобщо; на 80...90% от средната и визшата магистратура в съдебната власт;
41
0
 
10
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 3 месеца
Тази откъде излезе от нищото Няма ли млади образовани българи а тази
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ЧГМ след това формираха една специфична управляваща каста (легитимирана със създаването на институцията АБпФК) по време на комунизма, нямаща аналогия в цялото европейско (вкл.руско) комунистическо движение. ЧГМ/АБпФК е родова структура - там се влиза или по рождение или по сватовство (случаите с Георги Първанов и М. Кунева например). В момента децата, внуците и свързаната с тях клиентела фактически управляват страната.
39
0
 
11
 
! Отговори
Уфььь...пак ли: преди 3 месеца
Мадам YES...????? ТаяПродажница ще ни вкара в гроба....
38
0
 
11
 
! Отговори
Кошмар! преди 3 месеца
Тая бавната йес-менка МЕуглена ПръмовЪ трябва да е в затвора за престъпленията си,а не да изплува над тинята като цветна меду3а в отходен канал!!! Бассси ГнYсната,чуЕк!!!
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В крайна сметка циментиране на властта на ЧГМ (Червена Генерична Мафия: АБпФК, техните деца, внуци и роднини, както и клиентелата - слугите и наемниците. Тук влизат и долната и средната прослойка от агентурата. Естествено, по определение ЧГМ е част от руската агентура) ЧГМ - това са 5-6000 семейства, които фактически управляват страната. Техните деди преимуществено през 1944 само за около месец унищожиха над 30 000 души - преди всичко от средата на интелигенцията.
36
0
 
1
 
! Отговори
Елена преди 3 месеца
До 40 Сигурно сте прави, обяснението е логично