Пак Лена, пак за компромиса: За Сглобката и избора на съдии за КС

Нападна избора на Атанасова
20 яну 2024 11:07, Александър Попов
179
Пак Лена, пак за компромиса: За Сглобката и избора на съдии за КС
Снимка: БГНЕС

Острието на ПП Лена Бориславова, която е по майчинство, коментира вчерашния ден в парламента и избора на съдии в Конституционен съд. Както в други нейни постове за важни политически решения, пак използва думата "компромис". Тя анализира "тежкия" избор и гласуване в парламента на нейните съпартийци и определи кандидатурата на Десислава Атанасова като  "антагонизираща".

"Две положителни събития: съдия Белазелков стана конституционен съдия и аз, за разлика от моите колеги от ПП-ДБ, не трябваше да гласувам в НС.

Един компромис. 1/12 компромис.

Още по темата
Е ли Конституционният съд полуполитически орган по дизайн и функции – със сигурност може да се твърди. Казвали са ни го на лекции. В онази аудитория, в която се появи надписът на студентското недоволство и се загнезди в съзнанието ни с болка.

Два свята. Силно професионална, политически независима кандидатура, ползваща се с широка обществена и професионална подкрепа. И… силно политизирана и антагонизираща кандидатура, идваща да замени друга такава, вече с изтекъл мандат.

Един избор и Едно управление, което съществува във взаимодействието на тези два свята и заради осъзнаването, че нито един от тези два свята няма да изчезне. Особено вторият - та това са 669 924 гласа и тяхното право да получат кандидатура, която олицетворява политическата формация, която подкрепят.

Да, един труден компромис, но това не бе все пак онзи компромис за подуправител на НЗОК, за който имаше доклад на ДАНС и преписка в прокуратурата.

Лукс е да живееш и да избираш измежду идеални опции в един идеален свят. По-малък, но все пак лукс е да спасиш себе си и да не гласуваш, прехвърляйки товара върху другите.

Така че, браво колеги от ПП-ДБ, които гласувахте, и благодаря! Знам, че не ви беше лесно!"
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още по темата: Лена Бориславова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ама тази нямаше ли бебе, за което да се грижи, а от сутрин до вечер е в социалните мрежи! И после се чудят, че днешните тинейджъри имат 20-30 думи в речника, като половината са нецензурни, или основната всяка втора и трета дума е бате!!
88
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ти си в майнчиство, мЪ 0вца! И как така за 2 години от 24 годишна, замяза на 42?
87
1
 
19
 
! Отговори
ТазиКухаЛейка преди 4 месеца
Бих я онодил,ако зная,че ще миряса най-сетне и ще започве да се грижи за бебето и за рогата на Рогач Миро,вместо да се излага на присмех.
86
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ленче, а кажи нещо за Лорер и Василев! Винетната кралица им купува имотите с корупционна добавка!! И за награда Лорер евродепутат, Радан у тиквите! Ако някой си е направил парите с комисионна защо да ходи и на еврозаплата?!
85
4
 
33
 
! Отговори
Е ле па тая! преди 4 месеца
Като каква се изказва и дава оценки ??!!!! Що не си гняви баджанаците а ми си завира ПАРАПЕТА там където не му е мястото !
84
1
 
23
 
! Отговори
ха-ха-хи преди 4 месеца
Лена картечарката на амбразурата....та-та-тааааа...!
83
2
 
19
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 4 месеца
Отново ли съвременният вариант на космата , нахална , оборотна секретарка с екстри се опитва да мисли между две пюрета.p.s Да бяха записали и убийството и на адвоката, пеи който работеле парапетка на божков . Че се търси покритие спешно.
82
2
 
19
 
! Отговори
Хмм... преди 4 месеца
Хайде няма нужда да ни говори за компромиси и съдии точно тази, дето има навика да превръщат съпартийците си в баджанаци!
81
20
 
2
 
! Отговори
Ана преди 4 месеца
Добър анализ! Жалко, че нивото на много хора е ограничено до собствената им глупост и пишат простотии
80
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тралала, тралала, предадохме народеца на заколение, но какво можеше да се направи, тралала, такава му била съдбата, да не ни се е доверявал...а птичките продължават да пеят и аз венче от глухарчета ще си свия, благодаря колеги...
79
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Я колко глупав бил тоя народ, че ни се довери! Ама наистина си заслужаваше да го наведем пред Дедо Боко, мое ли да са такива гламари, нищо по-добро не заслужават!
78
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Всичките "правни реформи" (конституцията, парцелирането за извличане на изгоди в управлението, смяната на гл. прокурор съпроводено с "изпиране" на Змеевски и Тиквата , ротационния майтап, всекидневните лъжи по медиите за успехи, ежемесечните милионни заеми, милиардните доброзорни дарения за Украйна, липсата на новогодишни за пенсионерите, извращението с болничните, скалъпения бюджет, изборът на "съдии" за КС и т.н....) на сглобката са подигравка с правото и избирателите им.
77
6
 
29
 
! Отговори
На ПП ДБ-то преди 4 месеца
А за Атанасова се чудя, тя ли е по-неприятна от Ленчето или обратно. Някой да помага, че не мога да реша.
76
2
 
20
 
! Отговори
Тенгри кан преди 4 месеца
Типичното женско емоциално кудкудекане;))) Ако разбрахте кво иска Лена, па си на;))) Обаче, аз разбрах! Иска още едно дете, за да нема време от гледане да дрънка по медиите;))) Ако и това не помогне - още едно!
75
4
 
25
 
! Отговори
На ПП ДБ-то преди 4 месеца
Таа, Ленчето, е крайно неприятна уфсъ. Даже не е вакла. 'но'о зле. Даже зле, по-зле, най-зле, Ленчето. Такава градация.
74
6
 
19
 
! Отговори
Демократично преди 4 месеца
е щом Герб е първа политическа сила да има право да си издигне кандидат. Само не мога да разбера, защо непрекъснато ни се натрапва, че била политик и депутат. Това е огромен опит, ако си само преподавател. Да вземем Карагьозова - Хинкова, тя е преподавател по конституционно право и стана професор, без нито една написана статия, книга, учебник. Ама никой не говори за нея. Мисля, че Атанасова я превъзхожда със законодателната си дейност сто пъти. За сведение никога не гласувам за ГЕРБ.
73
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ленче.... в потурите си имам боздуган оплождащ с ленено семе.... Кога ще отидем в розовата долина на бригада? Ти ще береш рози, а аз бригадира ще ги оплождам в твойта розова долина на баджака, за да има баджанаци навред и да викат Урааа със знаменца напред!
72
1
 
11
 
! Отговори
Надписът преди 4 месеца
на студентите не е автентичен. Преподавател им е Наталия Киселова, която ги е подтикнала към това деяние. Тя се учи от колегата си Близнашки, който затвори студентите в една аула и ги накара да окупират университета през 2013- 2014 година. И после го назначиха за служебен премиер. Окупацията тогава не беше автентична.
71
3
 
23
 
! Отговори
ПО ПАРАПЕТА ПО ПАРАП преди 4 месеца
А ЗАЩО НЕ ИЗБРАХА ЛЕНА? КОЛКО Е УМНА САМО, НЯМА РАВНА НА СЕБЕ СИ?
70
7
 
16
 
! Отговори
Ангелина преди 4 месеца
Лена ,има неща ,за които не трябва да се правят компромиси.Много често именно най- дребните на пръв поглед компромиси ,водят до най- големите вреди за обществото. Това не е компромис ,това е СРАМ И ПОЗОР ,която почтен и достоен човек няма как да подкрепи. Ти самата казваш: "И силно политизирана и антагонизираща кандидатура, идваща да замени друга такава.... Нали ,целта на промяната беше това да се промени ,а не подмени със същото.Дано ,Президентът постъпи с разум- аз му вярвам.