Родни евродепутати: Липсата на точна дата за Шенген е проблем

Зависими сме от вътрешната политика на Австрия
21 яну 2024 19:47, Красимир Ангелов
60

Испанското председателство работи много в тази посока - да бъдем приети в Шенген заедно с Румъния. В момента, тъй като през 2024 г. са изборите в Австрия, едва ли белгийското председателство очаква Австрия да смени позицията си във времето, което остава до изборите. Така че едва ли до края на 2024 година можем да очакваме реално развитие с пълното ни приемане в Шенген. Това каза българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев в студиото на "Брюксел 1".

Според евродепутата Петър Витанов икономическата полза от Шенген по въздух и вода не е чак толкова голяма, но: "Тук въпросът отдавна не е бил само икономически, той е и политически. Дали сме сключили правилна сделка? Да, това е стъпка в правилната посока. На нас ни трябваше обвързваща дата по суша, защото сушата създава икономическите проблеми. Денков каза онзи ден, че въпросът е решен. Да отиде да го каже на тираджиите, които висят по 4-5 дни по границата".

"Може би натискът за Шенген трябваше да бъде много по-голям. Румъния оказва доста силен натиск върху Австрия, включително блокира двама нейни офицери в НАТО. Видяхме, че и австрийският бизнес беше доста пресиран в Румъния, но така или иначе ние направихме голяма крачка напред - оттук нататък по-лесно ще бъде пълноправното ни членство и то е въпрос на време. Зависими сме от вътрешнополитическата обстановка в Австрия, ако бяхме изчакали и този път - можеше да се появи друга държава членка, която да ни блокира или нас, или румънците", допълни Радев в ефира на Bulgaria ON AIR.

"В Румъния в социалистическите партии има разногласие дали това е наистина добра сделка, да не говорим за техния либерален партньор, който го отчита като нещо негативно. Ако има нещо хубаво - то е, че останахме с Румъния, но липсата на дата е проблематична. Още повече, че аргументите, които могат да се проявят и в тази ситуация", подчерта Витанов.

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
За себе си съм решил - тотален игнор на всичко австрийско. Това е унижение за държавата и народа ни, още повече с нищо не са повече от нас и най-малко ние сме им виновни, че са се напълнили с ***. Ако имахме достойнство да сме се махнали вече от този съюз
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Измислят си "важни" проблеми и унижават народа си въргаляйки се в краката на евро - колониалистите. Много ниска форма на живот.
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Изчакайте преди това да премине учението на НАТО, да не вземе котка да ви мине път! Вие 240-те депутати от НС защо не се запишете за участие в това учение? Ще видите на живо какво е това учение, ще постреляте, ще спите направо на земята и ще разберете какво ни мислите. Ей го ББ е генерал-лейтенант, а на земя не е спал, враг в очите не е видял. Генералчето - също, Пеевски дали е служил войник? Няма да ни липсвате, може и до Украйна да стигнете! Пишете се поне веднаж патриоти, г-да депутати! Хайде
40
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На никой не му пука за този. "Шенген". Занимават хората с откровени глупости
39
1
 
5
 
! Отговори
Ники преди 3 месеца
Айде стига с тоя Шенген.Не искаме Шенген.
38
2
 
3
 
! Отговори
Тон преди 3 месеца
Точната дата е на 33 април,запомнете я *** нехранимайковци!
37
2
 
5
 
! Отговори
toti преди 3 месеца
Самите вие де лижете столовете сте най големия проблем.....да бяхте свършили нещо за тая бедна страна,но ЗАЩО,нали си пълните касичките всеки месец с пачки де тука цяла година немогат да я вземат!!
36
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Самият народ не е особено ентусиазиран за Шенген, затова и не последва никакъв натиск към Австрия и ЕС за приемането ни. Отношението е: ако ни приемат - добре, ако не ни приемат - още по-добре. Или все тая. Българите все чакат някой наготово да им подари демокрация, придобивки от членството в ЕС, обаче наготово придобитите неща не тежат и не се ценят.
35
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
България от 80 години се управлява от Кремъл. През последните 30 години Кремъл системно унищожава армията и икономиката ни, за да може да ни стори това, което опитва и в Украйна. Радевчета, ниновчета и прочее копейки са готови във всеки един момент да им дадат ключа от столицата без бой. Защо някои държат да наричат кремълския геноцид "демокрация", за мен остава неясно.
34
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мене повече ме притеснява точната дата на която Русия ще ни спаси и освободи от Демократичното робство, но по всочко личи че скоро ще е
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
На мен пък не ми липсва дата за Шенген!
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Абе то самата демокрация се оказа голям проблем мани шенгена, що не върнете Социализма? перфектен си беше после пробвайте демокрацията на лабораторните мишки и после на хората, на Конситуционния съдия Деса от Дулово много и мирише фурката, така разправят и шофьорите и охранителите от НСО, аз не съм я душил лично
31
1
 
5
 
! Отговори
факт преди 3 месеца
маскари
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Толупът Емил Радев е милиционерското ***, което открадна танкера "Бадр". Заради него България е изключена от международната морска система. Когато подобни cвини имат наглостта да ни говорят от медиите за каквото и да е, гаденето е почти неизбежно. Изключително противно животно.
29
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Според изследване на Median по поръчка на Чешкото радио на 11 и 12 януари тази година 68% от анкетираните са изразили мнения, че приемане на еврото би се отразило зле.
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Такъв шо па р като ноя се бие само с 13 нули
27
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Няма как Германия и Холандия да позволят да влезем, ще спадне стокооборота на пристанищата Ротердам и Хамбург, това е цялта схема
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кат манастирски котарак се е охранил тоз депутат Блажим ли блажим.Па народа пости.
25
4
 
3
 
! Отговори
Василев преди 3 месеца
Малката Англия и малката Германия, респективно Холандия и Австрия ви плющят балканските дирници най-редовно!Велики и всемогъщи са англо-саксомските корпорации и банки!Вие сте валат селяни прости!Агент Бен Уйлкок!ЦРУ!!!
24
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Шнеген в космоса кога