Пеевски ще търси информация за “пътя на Копринката” и т. нар. “Касиери” на президента

Започваме да питаме по всички въпроси, заяви той
Обновена: 29 яну 2024 08:47 | 29 яну 2024 08:02, Нели Христова
315
Пеевски ще търси информация за “пътя на Копринката” и т. нар. “Касиери” на президента
Снимка: БГНЕС

"Защо прокуратурата и службите не предприемат или не оповестяват данните за проверки и дела по случаи с висока обществена чувствителност, свързани с президентската администрация, въпреки многобройните медийни публикации и публично оповестени сигнали?"

Това питане отправи към главния прокурор, главния секретар на МВР и шефовете на ДАНС и Комисията за противодействие на корупцията председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски. Според Пеевски в обществото не трябва да остават съмнения за институционален чадър или прикриване на нарушения, свързани със злоупотреба с власт или корупционни практики, тъй като единствено по този начин държавата ще докаже своята евроатлантическа ценностна принадлежност и принципи.

Той настоява компетентните органи да информират за сигнали, данни и ход на преписки от последните три години, за които многократно е писано и говорено в публичното пространство. Скандалните разкрития, заради които Пеевски определи президентството като “тъмна институция, пълна с много кеш”, станаха известни като Кешгейт - пътят на Копринката на името на президентския съветник Николай Копринков.

Преди седмица Делян Пеевски обяви, че ще търси информация за “пътя на Копринката” и т. нар. “Касиери” на президента, както и за ролята на Николай Копринков и Сотир Ушев по време на служебните правителства на Румен Радев.

"Обществото има въпроси, а ние сме избрани от хората и аз задавам тези въпроси. Къде са тези дела и защо нищо не е съобщено", запита председателят на ПГ на ДПС.

Започваме да питаме по всички въпроси. Всичко трябва да е пред очите на хората. Тъмнината ще свърши", категоричен е Пеевски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


315
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
35
 
! Отговори
Фед Красивия преди 3 месеца
Прасчо да говори за обществена чувствителност,за медийни публикации и оповестени сигнали.Кара като американците,това,което е го наслагва и обвинява друг.
10
3
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пеевски, аз не съм те избирал и нямаш право да говориш от мое име. А тия, които са те избирали нито четат български медии, нито въобще могат да четат. Те не говорят и български език дори. Така че затваряй плювалника. И съвет към сайта, ако искате да ви останат читатели, спрете всеки ден да пускате противната муцуна на тоя.
9
3
 
38
 
! Отговори
Бляк преди 3 месеца
Ние не го искаме, но той и неговите медии упорито ни го натрапват. Колкото и да го перете и лъскате, все ще си остане символът на корупцията в България. И докато политиците ще се заиграват с него, народът никога няма да го припознае. Заради хора като него и подобни няма върховенство на закона в България, няма нито един политик в затвора. Май е хубаво да почнем да ги бесим по улиците, както са правили франсетата със самозабравилия се френски двор.
8
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Чудна работа. Американци и англичани са доказали че е корумпиран, а тук на никой не му прави впечатление. Няма ли следствие, наказващи органи или ние сме друга Европа.
7
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
По-добре да си търси акъла дето го няма. А най добре е вече да се изчегърта че показа на всички какъв екскремент е.
6
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
крадеца вика дръжте крадеца !
5
4
 
28
 
! Отговори
ЕДИН преди 3 месеца
Търси, търси, който търси - намира. Може и да си намериш коледата. Много си се активирал след края на изгнанието ти което няма да ти донесе щастие.
4
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
След Тиквата всеки може да е премиер. 18 години беше еталон за тъ потия, арогантност и наглост. И въпреки това си оставаше премиер. Защо сега и този шишко да не стане такъв. Тука всичко може.
3
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Пеевски е новият Бойко Борисов. Дори визуално си приличат. А и Магнитски ги свързва.
2
5
 
47
 
! Отговори
Боби преди 3 месеца
Как може бандитът Пеевски да обвинява президента?! Този определено изпълнява поръчка на чужди сили.Чакам нов 9-ти септември или нов 10-ти ноември ... България е на ръба и има отчайваща нужда от рухване на 35 години оформяният под прикритието на ужким демокрация, тоталитарен строй.
1
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Квик, кввввиккккккккккккккккккк