Денков: Тази сутрин лети към нас първият медицински хеликоптер

До края на 2026 г. България ще има 6 хеликоптера
Обновена: 31 яну 2024 19:00 | 31 яну 2024 11:43, Нели Христова
44
Денков: Тази сутрин лети към нас първият медицински хеликоптер
Снимка: БГНЕС

"Тази сутрин първият медицински хеликоптер трябва да излети от производителя в Италия към България. Това е нов етап в спешната помощ и здравната грижа за българите. Това са спасени животи."

Това обяви в началото на днешното заседание на Министерският съвет премиерът Николай Денков.

"Медицинският хеликоптер ще помага на хора, пострадали при инциденти. Ще транспортира хора от едно лечебно заведение в друго. Ще съдейства с донорски ситуации, ще доставя спешно оборудване, кръв, органи, лекарства, когато и където е необходимо", напомни премиерът.

"До края на 2026 г. България ще има 6 хеликоптера. И за евроскептиците нека да припомня - закупени са с евросредства по оперативните програми и Плана за възстановяване и развитие", подчерта той.

"Въздушните линейки са ключови за спешната помощ във всяко кътче на страната. Определихме техните бази така, че всяка част на България да бъде покрита поне от два хеликоптера. Така гарантираме медицинска помощ в т.нар. златен час като въздушните линейки ще помогнат да намалим броя на загиналите при злополуки и ще дадат шанс на пациенти в животозастрашаващо спешно състояние. Разходите за тази помощ се поемат от държавата", каза още Денков

Не бива да пропускаме истинските герои - летците, които ще управляват хеликоптерите и медицинските екипи, които ще спасяват пациентите.

Още вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
аз преди 2 месеца
До ***. Специално теб ще те откара в Карлуково.
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Екзотика, а здравеопазване липсва!
34
0
 
0
 
! Отговори
ТЪп преди 2 месеца
"Денков: Тази сутрин лети към нас първият медицински хеликоптер" - и къде ще ви закара като няма легла и лекари в болниците?
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
нали щеше да пристигне до края на януари
32
0
 
2
 
! Отговори
Съсел Денк0ФФ преди 2 месеца
"Летя с хеликоптер,летя с хеликоптер,летя с хеликоптер,в небето летяаааааааа... "
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дано да не успее да стигне навреме за вас. Няма на никого да липсвате.
30
0
 
4
 
! Отговори
маниак преди 2 месеца
Налудничава амбиция го тресе Денката , ка си прикачи акаделичната степен , сега фурга къчове да се сдобие с някаква заслуга и успех
29
0
 
3
 
! Отговори
нарочен полет към пс преди 2 месеца
Ше те прибира ли при д-р Гълъбова ?
28
0
 
4
 
! Отговори
Аз преди 2 месеца
Качвай се в хеликоптера и ОТЛИТАЙ!!!!
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Гиб Мелсън Това за ФРГ не го знаех. Ама се питам как на времето на Т. Живков не му е хрумнало да купи 1-2 поне за Правителствена болница. После толкова демократични правителства едно след друго и не се сетиха. Тези се сещат къде могат да се похарчат пари. Дали въобще трябват се чудя, при това толкова много на брой за малка България.
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Супер... Предполагам че ще ви откара в психиатрията..
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
То линейки нема само дърти фелшери вътре - чакай хеликоптер :)))
24
0
 
4
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 месеца
Каква радост неземна! След като първия медицински хеликопетер полетя във въздуха 1970 година в ФРГ, само 54 години след това и България, страната на Винету се сдоби с първия си медицински хеликоптер. Ура, другари афроатлантици. Ура, Ура! Че и се хвалят! Това е най-якото. То все едно един 70 годишен мъж да се похвали, че на 70 за първи път е спал с жена. Същото е!
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ей, пак ли са ви платили да пуснете реклама за сапyн!
22
0
 
1
 
! Отговори
Лети преди 2 месеца
Лети мина над наше село,видяхме го,става също като Шенген по въздух и вода.ама ние сме в Шенген по въздух,така,че може и да не дойде.европа ще го спре,ако беше по вада имате го.мушенгиии.
21
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Доживяхме времето, когато пpocTuTyTku u gжeHgepu ни учат на морал, бандити управляват държава, крадци ни учат на честност и почтеност, убийци коват закони и правила за висша справедливост и просперитет. На това рано или късно му се слага краят по един или друг начин!
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Радев ще разглоби сглобената с толкова труд и усилия некоалиция от петата колона на Русия и Митрофанова в България и нашият многострадален народ ще се качи на бързият евроатлантически влак за Брюксел и ще успее да вземе последният полет за Вашингтон. Радев ще бъде единственият президент в историята ни с трети мандат, който по ирония на съдбата ще му бъде осигурен от мнимите(лъжливи) русофоби-краваророби-българофили! РАДЕВ Е НАТОВСКИ ГЕНЕРАЛ!
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Иванчо, защо всички бягат на Запад? Иванчо веднага отговорил: За да разширяват ареала на ЛГБТ общностите, госпожо. Добре Иванчо, а има ли нови страни в този ареал? Отговорът пак бил моментален: Да госпожо, това са Швеция и Финландия. Браво Иванчо. Видяхте ли деца какъв евроатлантик си имаме в класа! Вземайте пример от него! Марийке ти ако не вземеш пример от Иванчо, ще си останеш в групичката на калпазаните, разбра ли? Да госпожо, казала Марийка, аз много обичам Иванчо и съм навсякъде с него. Браво Марийке! Видяхте ли деца, всички трябва да са като Марийка и Иванчо.
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да не се окаже, че този голям брой от 6 хеликоптера ще дойде с 10 години закъснение, както самолетите Ф16?
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
АМА НАИСТИНА ЛИ ЛЕТИ??? ДАЙТЕ ВИДЕО - ХАЙДЕ ИМАТЕ AI, САТЕЛИТНИ КОМУНИКАЦИИ, А ЕДНО ВИДЕО ОТ СЮБЛИМНОТО СЪБИТИЕ НА ДЕНКОВ НЕ МОЖЕТЕ ДА ПОКАЖЕТЕ!!...