Сергей Станишев: "Възраждане" ще са четвърти, а къде тогава отива БСП?

Той призова за обединение в ляво
11 фев 2024 20:00, Нели Христова
102
Сергей Станишев:  "Възраждане" ще са четвърти, а къде тогава отива БСП?
Снимка: БГНЕС

Много високите изисквания за екология и стандартите, въведени от Европа за собствените й земеделци, на практика ги убиват, заяви евродепутатът и бивш премиер Сергей Станишев по Би Ти Ви. Причината е, че тези изисквания не се отнасят за останалия свят, който обаче може да внася продуктите си в Европа.

Същевременно политиката за подкрепа на селски райони и земеделие е една от най-важните в ЕС. 30-40% от целия бюджет на Европейския съюз отиват за това, обясни Станишев. Но според него никоя политика не може да бъде успешна, ако няма подкрепата на населението.

Социалистите в ЕС се преборихме да има много сериозен социален фонд, но това е само първа стъпка, не може да компенсира изпитанията, през които хората ще преминат, каза евродепутатът и бивш лидер на БСП.

Той е в София за конференция, посветена на всички тези преходи - дигитален, изкуствен интелект, зеленият преход, цената на личния преход. Думите за зелен преход звучат заплашително, защото минахме през един преход, в който унищожихме много от постиженията си, каза още Станишев.

Затова ЕС трябва да покаже, че прави политика, в чийто център е човекът. Международни компании, анализирайки зеления преход, говорят за трилиони годишно като разходи, съобщи Станишев.

Той все още не е наясно дали ще бъде кандидат за евродепутат на предстоящите избори. В списъка на БСП ще бъдат хора, верни на ръководството на партията, убеден е обаче Станишев. Но призова за обединение на всички формации вляво в обща листа за евроизборите, за да имат подобаващо представителство като резултат. "Иначе ще бъдат бити по отделно", предупреди бившият президент на ПЕС. Прогнозира, че ГЕРБ отново ще са първа сила, ПП и ДПС ще влюзат в сблъсък за второто място, "Възраждане" ще са четвърти, а къде тогава отива БСП.

Запитан дали самият той ще се кандидатира, отговори, че не това е най-важното, но има опит, международен авторитет и познания. Даде за пример времето, в което сам бе министър-председател, когато по думите му мандатът е бил най-успешният за БСП във властта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
2
 
! Отговори
Референдум за лева преди 2 месеца
Всички,които са за това България да запази лева ще гласуват за Възраждане.
69
0
 
4
 
! Отговори
Този е толкова нагъл преди 2 месеца
Упадъкът на БСП започна точно от него, управлявайки с Царя и ДПС в тройната коалиция. Тогава въведе и антисоциалния плосък данък, който засегна най-бедните, електората на БСП и хората се отвратиха. А сега плюе по Нинова и я обвинява, че тя била съсипала партията. Целта на всички партии беше да няма лява силна партия. Затова Борисов казваше: Гласувайте за ГЕРБ, за да не дойдат комунистите на власт! И успя, за съжаление!
68
0
 
2
 
! Отговори
пак мокра преди 2 месеца
Авторката пак е имала мокри сънища. Но г-жо Христова писателят Н. Хайтов е казал: Едно е да искаш друго е да можеш и трето и четвърто да го направиш. Много ти се иска света да остане като в твоите сънища но не става. Партии като Възраждане ще се увеличават а твоите сънища ще изсъхват.
67
2
 
3
 
! Отговори
до 70 преди 2 месеца
Това е твърде позитивно мислене, Възраждане нямат шанс. Докато дойде време за следващи избори ще са под линията - хората с разум ги презират.
66
1
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
бсп мощната икон групировка отива в коша това бе ше целта след като спитепо конгресите и не знаете какво гласувате
65
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Още ли е жив тоя гнусен крадлив хамстер?
64
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А НЕЩО ДА КАЗА ЗАЩО ПРОДАДЕ АНКЛАВА КАМЧИЯ НА РУСИЯ
63
0
 
8
 
! Отговори
баба Пена преди 2 месеца
Как къде отива, в кофата там отива най накрая
62
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Лъже като комунист . Възраждане ще са втори след герб.
61
0
 
10
 
! Отговори
Хм преди 2 месеца
Елена Йончева пак до него.
60
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Под "мъдрото" ръководство на другарката *** следващите избори БСП може и да не прескочи 4%-та бариера и да остане извън НС.
59
0
 
15
 
! Отговори
Богомил преди 2 месеца
Серьожа, забрави ли, че твойта майка до последно твърдеше че има македонска нация и език, а кой беше баща ти, Димитър Станишев? Ти нямаш моралното право да се бъркаш в българската политика, отроче на врагове на българите! Не те ли е срам от твоите родители? Замлъкни или изкупи вината им с кръвта си, *** да защитаваш Харков. Знаеш защо!
58
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Бай Дрън 57 Станишко е син на еврейка. По техните правила, той принадлежи на Израилевото племе. Това е основното му определение. Всичко друго е допълнително и според случая. Жена му Моника е от същото племе.
57
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
БСП/БКП отиде в историята.
56
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Wikipedia: ( Станишев: Националност: СССР (1966 1991), Русия (1991 1996), България (1996 ) ....Йончева: Учила в Москва и със Сергей Станишев, се познават още от студентските си години в Москва. ), :)) ех тая Москва.:))
55
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Бай Дрън То лявото си е западно... Виж, Рикшата какъв комунизъм им направи на малобританците. Чак ги затри от Планетата! Вече си имат почти кафяв фюрер. Тукашните изтрещяли българки и те чакат кафяв принц да ги *** вечер.
54
0
 
8
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 месеца
Като Бареков, Яни Янев , всеки нов пръйч в политиката като го угояйт и край.Стара схема. Гласовете са измама..зависи как се разберат между тях си с всички. Плюят се, а после на чеверметата по селата.
53
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Знам ти какво ще си след юни - безработен медиен клоун.
52
6
 
11
 
! Отговори
Радослав преди 2 месеца
До Бонго Бонго: принципите на Възраждане и Костя Копейкин са само за пред масовката, иначе като му замирише не евро заплата на евродепутат много бързо като Бареков ще смени резбата. Ще си ходи там на почивка, ще спинка на столчето, веднъж в годината ще направи някоя глупост за да напомни, че съществува. Ще взима повече рубли от господаря си Путин защото вече ще е слушалка в Европарламента и ще си харчи заплатата с думите: те тая къща ми е подарък от баламите които ме пратиха в Европата!
51
3
 
9
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 месеца
Всички в БСП се барат едни други, после колективно отглеждат деца не знаят кой от кого е...