Мария Габриел няма да подпише меморандума, нарече го "политическа търговия"

Според нея той е в противоречие с българската Конституция
21 фев 2024 19:15, Нели Христова
336
Мария Габриел няма да подпише меморандума, нарече го "политическа търговия"
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ-СДС няма да приемат меморандума на ПП-ДБ. Меморандумът на ПП-ДБ е опит за политическа търговия. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел в изявление тази вечер.

"Търпеливо и умишлено не коментирах предложенията за ротация както от премиера Николай Денков, така и от ПП-ДБ. Достатъчно дълго слушах коя е подходящата позиция за Мария Габриел и как трябва да се случат нещата. Чух идея да си сменим местата и екзотиката за още едно министерство, за да има за всички място. Излизам от среща с посланиците на ЕС и САЩ, на която им казах как аз разбирам управлението на държавата", обясни вицепремиерът.

Според нея меморандумът на ПП-ДБ влиза в противоречие с българската Конституция.

"Този документ предлага 2 политически сили да се споразумеят в абсолютно противоречие с демокрацията, правовата държава и европейските ценности за подялба на служи, регулатори и съдебна система", категорична е Габриел. "Намирам го за ултиматум и опит да променяме закони според партийните си интереси. Цели овладяване на независимата съдебна система."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
279
3
 
10
 
! Отговори
Прожектор преди 3 месеца
Натисна мутрата бутона на Мария Габриел и тя се преобрази в Неделчева от Хаджидимово с възпитанието на конституционалистката Десислава Атанасива от Дулово.
278
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Биха му черния печат на Кирчовия нов паспорт.
277
4
 
12
 
! Отговори
ужс преди 3 месеца
тази е тотално дъно, щом избра мутрата пред академика. Нищо не става от нея. По-добре разваляйте сглобката верно, то това ще е все едно Плевналиев - Габриел е само за фасада и Боко дърпа конците. А! Ама то така беше и Юрданка Фъндъкова. Съшата работа.
276
1
 
10
 
! Отговори
???? преди 3 месеца
аааа тази защо е ходила да се оплаква на посолствате??? изобщо докога нашите управляващи ще се държат като васали... и ще чакат заповеди от господатите...
275
3
 
2
 
! Отговори
Обнадежден преди 3 месеца
Отивам да си лягам. Очаквам утре про-руските гербаджийски сили да ме унижат и смажат, както всеки друг ден и да ме направят на пух и прах с техните фантасмагории, изсмукани от пръстите, извадени от 9 кладенеца - 10-тия. Надявам се да се появят, инак за кого съм написал долните 10 коментара?
274
3
 
10
 
! Отговори
Мъдър народ преди 3 месеца
Народа не случайно им е дал прякора "ОПГ Гроб", гробарите пак дърпат България в тинята, като във филма Кръстника 3 - дон Корлеоне, който аха-аха да се изчисти и неговите тини го върнаха в калта
273
6
 
10
 
! Отговори
ШОК! БОНБА! преди 3 месеца
ГЕРБ са притеснени, защото държавата работи нормално и те не знаят какво се прави в такава обстановка.
272
2
 
6
 
! Отговори
Жмичка преди 3 месеца
Габралам, стой си там! Вече никой не иска да си играе с тебе. Стой си там скрита зад сглобката, не излизай, народа ще те хвани
271
0
 
2
 
! Отговори
Сглобката се клати преди 3 месеца
А държавата работи, ТА ПУШЕК СЕ ВДИГА, да разкрие престъпленията на покойника, който не може да бъде обвинен. Говоря разбира се за убития (все още незнайно как) Нотариус B.I.G. Марти Божанов. Escargot, my car go one-sixty, swiftly.. мачкай Гришо
270
1
 
10
 
! Отговори
Следва мъчни времена преди 3 месеца
Коня по-добре да не идва на власт. Винаги когато ГЕРБ вземе властта, в България става ужасно за живот. Започват проблеми, кризи, бедност. Спомнете си баба Дора, аферите за суджуците, спомнете си пачките, кюлчетата. От както Денков е премиер, българския народ забрави за срамните скандали. Единствен Боко продължи да прави провокации, като поръча половин България - Къро, Алексей, Нотариуса и още много други, които ще бъдат убивани в идните месеци. Само чакаме да видим кого още е поръчал психопата.
269
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Следват нови избори. Много бързо на някои им се отвори апетита изведнъж. Направо искат да възродят ръководната роля на партията скрита зад тези нови и стари лица от мухлясалата ни комунистическа заблуда.
268
0
 
6
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ Е СПОКОЙНА преди 3 месеца
ЗА ГЕРБ ТОВА Е ПРОБЛЕМ - ТРЯБВАТ КРИЗИ (АКО МОЖЕ НОН-СТОП)
267
1
 
6
 
! Отговори
туркиня ли е преди 3 месеца
проверете и пишкaтa - aко е обрязана, значи момичето изповядва исляма. Няма нищо лошо, но е важно да се уточни за партия, която държи на християнските ценности.
266
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мара шалвара от долината на бурките :)))
265
6
 
11
 
! Отговори
ВИНЕТУ преди 3 месеца
Тази не е прочела толкова книги, колкото академик Денков е написал.
264
2
 
10
 
! Отговори
4 години мъки. преди 3 месеца
ГЕРБ са се запънали като магаре на мост вече четвърта година - или ще има управление с тяхно участие или няма да я има България. На Боко болното его. МАХНЕТЕ ГО ТОЗИ ЧОВЕК ОТ ПОЛИТИКАТА, НЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ЧЕ ВЛАЧИ 6 милиона българи в тинята?!
263
0
 
8
 
! Отговори
Ерганьо преди 3 месеца
Тия ГЕРБ май само си търсят причина да разтурат Свъкупленката.
262
3
 
7
 
! Отговори
КОНСПИРАТИК преди 3 месеца
РУСКАТА ПАРТИЯ ГЕРБ вчера си прати емисари от Възраждане в Москва, за да им дадат новите нареждания как продължават със сглобката. Съответно реакцията не се забави.
261
1
 
7
 
! Отговори
Манол преди 3 месеца
Никой не трябва да проваля ефективността на правителството заради лични или политически интереси. ГЕРБ нещо гледат май само партийните си интереси.
260
0
 
4
 
! Отговори
Право на мнение преди 3 месеца
Всяка размяна на министерства трябва да доведе до формула, която ще продължи да осигурява добро управление.