Мария Габриел няма да подпише меморандума, нарече го "политическа търговия"

Според нея той е в противоречие с българската Конституция
21 фев 2024 19:15, Нели Христова
336
Мария Габриел няма да подпише меморандума, нарече го "политическа търговия"
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ-СДС няма да приемат меморандума на ПП-ДБ. Меморандумът на ПП-ДБ е опит за политическа търговия. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел в изявление тази вечер.

"Търпеливо и умишлено не коментирах предложенията за ротация както от премиера Николай Денков, така и от ПП-ДБ. Достатъчно дълго слушах коя е подходящата позиция за Мария Габриел и как трябва да се случат нещата. Чух идея да си сменим местата и екзотиката за още едно министерство, за да има за всички място. Излизам от среща с посланиците на ЕС и САЩ, на която им казах как аз разбирам управлението на държавата", обясни вицепремиерът.

Според нея меморандумът на ПП-ДБ влиза в противоречие с българската Конституция.

"Този документ предлага 2 политически сили да се споразумеят в абсолютно противоречие с демокрацията, правовата държава и европейските ценности за подялба на служи, регулатори и съдебна система", категорична е Габриел. "Намирам го за ултиматум и опит да променяме закони според партийните си интереси. Цели овладяване на независимата съдебна система."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
239
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А да бе... тоя филм съм го гледал и сега е пак повторение... няма няма и накрая пак щи са таковат заедно
238
5
 
5
 
! Отговори
До 243 преди 3 месеца
"и Гаргамел,и Фенков са мариинерки на конци само че единия е на Сорос от край време,а другия на ЕС.Май е по-добре на ЕС." ------------- Ти пък не си ли чувал, че ЕС от край време е на Сорос?
237
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Хвани единия та удари другия...и Гаргамел,и Фенков са мариинерки на конци само че единия е на Сорос от край време,а другия на ЕС.Май е по-добре на ЕС.Онзи другия Фенков наксоро каза,че не е важно как сме в България и каква ще е икономиката...такъв даже не трябва да е в управлението въобще щом не му е важно как ще е в държавата,която управлява.
236
2
 
2
 
! Отговори
Декларация за поведе преди 3 месеца
В Германия се проведоха маратонски преговори за коалиционно споразумение, което се състои се от 13 глави и 177 страници! Исканията на една партия в областта на здравеопазването и политиката на пазара на труда бяха особено оспорвани в преговорите, които продължили цяла нощ. Имало е дълга борба за разпределението на министерствата: една партия получава външните, финансовите и трудовите и социалните отдели, друга получава вътрешно министерство и никой там не реве по медиите, че имало "политическа т
235
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
абе каква независима съдебна система бълнува тази?!? на всички стана ясно, че съда и прокуратурата са тотално овладяни! независима съдебна система, друг път!!! държавата е завладяна от мафията на всички нива!!!
234
2
 
6
 
! Отговори
Октопод WW3 преди 3 месеца
скоро ще си промени мнението. за кого са тези нейни думи ? за техният електорат само ! Празни приказки хвърлени е така. Та нали ако не подпише идват нови избори ? къде ще иде да не подпише ? аман от празнодумия ! .... По добре да идва възраждане на власт и да гледаме поне сеир и как ЕС губи една демокрация защото просто смачка през годините България ! Но ЕС има много по -голям проблем - руският октопод е на всякъде в службите в Европа и САЩ, в ООН и НАТО , в ХАМАС и ИДИЛ , Филипини, Бразилия
233
3
 
4
 
! Отговори
Реално погледнато преди 3 месеца
е все тая дали премиерът ще бъде плъх или гарга. И двамата са еднакво "независими" и еднакво "милеят" за България. Затова ходят по срещи първо с посланици и президенти на чужди държави, после обявяват меморандуми и политички съображения. Само се чудя как политическата шизофрения в България успя дя зарази и нашите западни "съюзници"? Да разбирам ли, че едните са потупали Денков по рамото, а другите са на различно мнение? Или пък просто Денков е по-удобен, защото е по-смотан и от Мара?
232
3
 
8
 
! Отговори
Реалността преди 3 месеца
Марийке, в политиката всичко трябва да се договаря и споразумява, така е нормално. И това не се нарича "политическа търговия", а "политически споразумения"!
231
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Въпроси Ще ти отговоря кратко - глупост аргументи не ражда .
230
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Разликата между Ники и Марето е , че едното ползва панталон , а другото пола , ако ги ротират и е готова работата , нема да се забележи. Нездрава амбиция 1:1 , некомпетентност 1 :! , сервилност !:! , глуповатост !:1 , продажност !:1 и т.н.
229
1
 
1
 
! Отговори
The best преди 3 месеца
Цели овладяване на независимата съдебна система - без коментар....
228
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тази ако знае къде и какво се иска от нея... До кога такива недоразумения ще се разхождат в родната политика?
227
4
 
6
 
! Отговори
Въпроси преди 3 месеца
Мария Габриел да си зададе въпроса: Какво можете да постигнете за гражданите на България? Как мислите да го направите с тези конфликти и негативизъм, с тези плювни по медиите? Защо не преговаряте, а се злепоставяте?
226
3
 
6
 
! Отговори
Марийке, от всичко преди 3 месеца
казано резултатът е, че преди да е излязла от предишната криза, България влиза в нова заради вашата "сглобка". Помним пазарлъците ти за премиерския пост и намеците, че няма да приемеш нищо друго освен тази позиция, щото можеш да си останеш и в Брюксел като еврокомисар! Защо тогава се съгласи да се съешаваш с ПП-ДБ? Ами заради поста, разбира се. Ама невзрачния на пръв поглед Денков се оказа по-хитър и по-ламтящ за власт от теб. И ГЕРБ си намери майстора, ама пак народът плаща вашите "сметки"!
225
3
 
4
 
! Отговори
Кампанията започна преди 3 месеца
Кирчо почна с предизборните маркетингови послания вече ....
224
0
 
6
 
! Отговори
Коджакафалията преди 3 месеца
Няма елит има само сиромаси по-душа -живи дяволи- само некакви потомствени партизани и провинциални миски се канят да управляват.
223
2
 
4
 
! Отговори
Парадокс Бг преди 3 месеца
Правете общоБългарски 4-годишен мандат, а не конфликти! Зокога ще ви слушаме глупостите. Преговаряйте очи в очи, а не се плюйте през медиите!
222
3
 
9
 
! Отговори
Възмутен преди 3 месеца
Марийке, работете за стабилността на Бъргария, а не за запазване статуквото на ГЕРБ и ДПС в регулаторите! Не ни манипулирай с "политически търговии", ами преговаряйте с ПП-ДБ!
221
2
 
7
 
! Отговори
Куфражист преди 3 месеца
Цение падат масово по Света .Торба цимент е 1,5Е на едро , 400 Е на квадрат им излизат кутийките дето им търсят 3000...
220
3
 
3
 
! Отговори
Истината! преди 3 месеца
Българите имат нужда от Обединение и Сигурност, а не от инат и голямо Его на политиците.