Денков: Русия не може да спечели тази война, ще има правосъдие за военните престъпления

България ще продължи да оказва политическа, хуманитарна, материална и военна помощ на Украйна
24 фев 2024 08:25, Елка Василева
1109
Денков: Русия не може да спечели тази война, ще има правосъдие за военните престъпления
Снимка: архив, БГНЕС

Русия не може да спечели тази война. И един ден ще има правосъдие за всички военни престъпления срещу украинския народ, заявява премиерът Николай Денков в обръщение по повод 2 години отначалото на войната в Украйна.

„На тази дата, точно преди 2 години, осъмнахме с новината, че Русия е започнала война срещу Украйна. Непредизвикана, безпричинна, абсурдна война, която разтърси демократичния свят.

Още по темата
Повече от 700 дни сме свидетели на ужасите на тази брутална война, водена от режима на Путин - опустошаване на мирни градове в Украйна, убийства на невинни хора, разрушени семейства, над 20 000 украински деца, незаконно отвлечени от руските сили. Всичко това с отвратителната цел – една независима и свободна държава, в сърцето на Европа, или да бъде поставена на колене, или да бъде унищожена.

С действията си в Украйна Русия продължава да погазва човешките права, да нарушава международното право, да нанася удари върху икономиките на всички демократични държави. Независимо от мащабната дезинформация и пропаганда на Кремъ няма никакво съмнение, че Русия воюва срещу правото на мирен, щастлив и пълноценен живот на всеки гражданин на Европа, включително и на България.

Нашата страна отдавна направи своя избор – да бъде мирна, демократична, свободна европейска държава. Преди две години Кремъл ни напомни, че трябва да се борим за мира и да защитаваме нашите ценности всеки ден.
Днес ги защитаваме, като продължаваме да подкрепяме Украйна – жертвата на тази агресия.

България беше сред първите държави, които помогнаха на Украйна в началото на войната. Ще продължим да оказваме политическа, хуманитарна, материална и военна помощ, в максимална степен според нашите възможности и законодателство. Оставаме силно ангажирани в процесите по реализиране на Формулата за мир на президента Зеленски, Коалицията за украинските деца и в процесите по възстановяване на Украйна.

Русия не може да спечели тази война. И един ден ще има правосъдие за всички военни престъпления срещу украинския народ.

А България остава солидарна с Украйна в битката й за справедлив мир – за Украйна и за всички демократични народи!“, заявява премиерът Денков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
933
1
 
0
 
! Отговори
Australia преди 2 месеца
До анонимен келешТи ще си останеш *** до пенсионна възраст, ако доживееш !
932
1
 
8
 
! Отговори
Брад Мит преди 2 месеца
Денков не си си научил урока .Всички воини губиме заради такива като тебе . Я кажи след като Русия е три пъти по голяма като население и с огромна територия. И е ядрена държава и има несметни количества газ и петрол . И е нахъсана да брани всичко това от наглия запад който смята че това му пренадлежи . Е дали Русия ще загуби или ние пак се прецакахме .
931
1
 
9
 
! Отговори
Офф ,да се омита преди 2 месеца
Денковенко е укропитек ,който трябва да бъде съден.Увреждането от сапу.на/ не може да бъде смекчаващо вината обстоятелство.Жалкия плъх не знае ,че войната вече приключва , и фашистката дупка Оссрайна ще бъде изравнена.
930
0
 
14
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 месеца
ТОЯ НЕГОДНИК И ПРЕСТЪПНОТО МУ ПЕАВИТЕЛСТВО ВИ КРАДЪТ КОЛИТЕ И ГИ ПРОДАВ.АТ ДА ПЪЛНЯТ ХАЗНАТА. ГЛАСУВАИТЕ ПАК ЗА ТЕЗИ ПАРТИИ КОИТО ЗА МЕН СА САМО ЕДНИ О.П.Г.
929
12
 
1
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 месеца
Копейки вие на всичкото отгоре сте и едни страхливци:):):)На терен сте кръгла 0!Пред клавиатурата иначе сте много ербап,ама то така не става:):):)
928
14
 
1
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 месеца
Копейките както винаги вият от безсилие и заплашват седнали пред клавиатурата с изкривени от злоба лица:):):)
927
1
 
11
 
! Отговори
До 937 преди 2 месеца
Ще по живеем, ще видим. Те някой не вярваха че ще има и Народен съд, и си правеха каквото искат.
926
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ти гледай да няма правосъдие за теб, плъх лабораторен, че тогаз ще видиш как се дялкат павета с чаена лъжичка!
925
1
 
18
 
! Отговори
До 942 преди 2 месеца
Демократите нахлуха в Украйна и инсталираха проамериканско правителство, създадено за война с Русия. Дразнеха по всякакъв начин руснаците, включително изгаряйки живи хора в Донецк и Луганск и избивайки невръстни деца. И да хубаво е да помните всички тези неща, а не избирателно стил президента Байдън.
924
1
 
24
 
! Отговори
Бай Ментор преди 2 месеца
И това е премиера на България?Какво падение , какъв срам!Срам пред нашите предшественици , пред героите ни от миналото , пред славните ни антифашисти и армията на ген. Владимир Стойчев , загинали от ръцете на немските и българските нацисти!СРАМОТА!
923
1
 
24
 
! Отговори
Този очилатият преди 2 месеца
с физиономия на мишка и поведение на влечуго е срам за държавата.
922
2
 
19
 
! Отговори
Azz преди 2 месеца
Плъховете не могат и не трябва да говорят....природата го е измислила....а че тук имаме феномен-говорещ лигав плъх....
921
17
 
1
 
! Отговори
Минуващ преди 2 месеца
"Ще отговарят всички демократи за икономическото разрушение на страната ни, както и за подпалването на военен конфликт." Демократите ли нахлуха в Русия или Путин струпа 200 хилядна войска по границата с Украйна и атакува посреднощ? Той и Хитлер все го бяха нападали 2-та световна от Полша нали. . . Чак толкова да не помним какво се случи, пробвайте нещо по-различно да измислите в КГБ, а най-добре да се саморазпуснете.
920
1
 
23
 
! Отговори
Ами да преди 2 месеца
Денков да каже, Какво става с ядрените отпадъци от Козлодуй? Русия вече не ги иска? Досега България ги връщаше на Русия, защото горивото беше руско! А сега ядрените отпадъци от американското гориво ще ги връща ли в Америка? Изглежда им търсят място в България! Ами нали София е България, а Денков разбирач да ги заровят в Софийското поле! Защо трябва да са в други части на България! Отново провинцията да страда!
919
3
 
30
 
! Отговори
Айде в мишовината преди 2 месеца
Всяка сутрин като се събуди, Путин чете внимателно поне по 3 пъти изявленията на академик-министър-предстедател Плъх и после Тамара Глоба му лее куршум да не се гътне от страх. Няма такъв незначителен и нищожен гризач като тоя.
918
1
 
21
 
! Отговори
До 939 преди 2 месеца
То и Богдан Филов смяташе така. Даже при загубата на войната не е напуснал страната. Какво го сполетян после всички знаем : ))
917
3
 
24
 
! Отговори
Рето преди 2 месеца
На Денков да се връчи една прашка дамска, една дамска чантичка и да отива да громи Русия. Сигурен съм че в Кремъл треперят от страх от вида на Денков, по-известен като мъжа-жена.
916
1
 
20
 
! Отговори
Аз преди 2 месеца
Тая песен я слушаме от няколко години....... нещо не се случват нещата обаче.
915
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Че ще има съд е ясно. Но на него ще бъде извикан Денков. Ще отговарят всички демократи за икономическото разрушение на страната ни, както и за подпалването на военен конфликт. Авоарите им ще бъдат конфискувани, имотите им иззети. Ще има народен съд за всички тях.
914
3
 
24
 
! Отговори
Коментар преди 2 месеца
Като говорим за правосъдие, нека Денков, Кирчо, Кокорчо и компания да си стягат раничката с личния багаж че ще им трябва за централния софийски хотел. Вазелина е по желание. Там ще видят нирваната с истинското правосъдие за тях.