Ердоган: България е съюзник и приятел на Турция

Турският президент с видеопослание до конференцията на ДПС
24 фев 2024 14:05, Елка Василева
44
Ердоган: България е съюзник и приятел на Турция
Снимка: архив, БГНЕС

България е съюзник и надежден приятел на Турция. Това заяви днес турският президент Реджеп Тайип Ердоган във видеопослание по повод 11-ата Национална конференция на Движението за права и свободи (ДПС), съобщават от Дирекцията по комуникации на турското президентство.

Още по темата
В обръщението си турският държавен глава изтъкна, че отдава значение на укрепването на турско-българските отношения и че двете страни са съюзници и приятели.

Ердоган поздрави всички участници в конгреса и благодари за поканата за участие. Той добави, че може да се включи само чрез видеовръзка заради интензивното темпо на подготовката за предстоящите на 31 март местни избори в Турция.

Нашата съседка България е много ценен съюзник и надежден приятел за Турция, подчерта турският президент.
(Кореспондент на БТА Нора Чолакова)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Заради такова готини приятели сега целите балкани са в пъти по изостанали и чалагаризирани от останалата бяла европа. Защо например пошла е толкова по развита и подредена от нас? Ми щото са имали германци за "приятели " през историята си, а не турци. Какво ни дадоха турците на нас- ислям, роми, чалга и ракия, а сега и дпс. С такива приятели за какво са ни врагове?
40
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да, ние сме добри съседи с Турция- всеки месец над 176 000 пътувания на Българи се осъществяват в Турция/НСИ пътувания на бг граждани зад граница/- там има много добро приятелско отношение към нас. Ние сме в прекрасни отношения и с Румъния, Сърбия, Северна Македония- те ни посещават и ние също. Живеем заедно на Балканите и няма да допуснем някой да ни настройва един срещу друг- няма да успее.
39
1
 
2
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 2 месеца
До Урокът 23 А на Путин да вярваме ли ? Само болен мозък може да помисли, че ще нападнем Украйна.
38
2
 
5
 
! Отговори
Я па я..! преди 2 месеца
Турция е най добрия ни съсед.И помагат когато се наложи.
37
0
 
1
 
! Отговори
6 преди 2 месеца
Криминален тип по Магницки шеф на ДПС! Тия стигнаха върха ...на мутренското легитимиране!
36
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Aйge нeмa нyжga...
35
1
 
5
 
! Отговори
Жиката преди 2 месеца
Интересно за влияние в БГ се борят ,Турция,Русия и Англия.
34
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ердоган е умен човек, той гледа интереса на Турция, но не изостави Бг - храни, промишлени и др стоки идват в Бг на изгодни цени, освен това в Турция се пътува с лична карта, българите са добре приети там, пазаруват на ниски цени и храни и лекарства и др стоки. Газ и ток пак от там.Много турци са научили български за по добра комуникация с туристите, там живеят и много българи. България пък изпрати помощи при земетресението в Турция. Е Бг от Турция не може да се оплаче, а и двете страни са в НАТО
33
4
 
6
 
! Отговори
ЯМБОЛИЯ преди 2 месеца
Tурция и Германия са най-добрите приятелски държави на България.
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Дали е имало робство или не , това не е тема .Но бихме вярвали на Иван Вазов Който нарича романа си ,,Под игото" .А не ,,Под владичеството".Българското родово чувство за свобода и не зависимост е с по високи критерии От тези на другите народи Не случайно България отхвърля всички планове на Византия да присъедини България и погълне в своята територия тази държавица България остава винаги самостоятелна и не зависима териториално и верски.Нещо , което руските войски подценяват пред Руско - турската
31
6
 
9
 
! Отговори
Руско присъствие преди 2 месеца
В 16 азиатски държа, които са под руско робство се говори на руски език. Същото щеше да е и в България, ако не беше 1989...След 1944 руския език задължително се е учил в България, като подготовка за, замяната на българския
30
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
В интерес на истината, Турция не ни е нападала през всичките тези години от ,, Освобождението" на сам.Напротув.Русия е била винаги наш враг.И то по какви причини.Дамо за това, че отказваме да бъдем техни васали.Дс.Осториятс го потвърждава.45 години бяхме техни васали.Те го наричаха ,,братство".Русия не е спирала да крои планове и амбиции да има излаз на Бяло Море.Русия е тази която търси конфликти със своите съседи.Турция има малки регионални конфликти , но никога не е имала претенциите на Русия
29
10
 
15
 
! Отговори
ZV преди 2 месеца
Турско робство е нямало. Ако имаше турско робство след 500 год. сега пишещите тука щяха да пишат на турски. Вижте в Африка си говорят на английски и френски след 100 год. английско и френско присъствие.
28
5
 
8
 
! Отговори
баба мара преди 2 месеца
видяхме колко сте приятел на русия толкова и на българия 500 години стигатприятели не се стрелят по границата и не се пропускат умишлено бежанци всеки да сивърви по пътя и да не се занимава с другия
27
8
 
15
 
! Отговори
ОСМАН преди 2 месеца
ЕДИНСТВЕНИТЕ В СВЕТА ,КОИТО НЕ МРАЗЯТ БЪЛГАРИТЕ В СВЕТА СА ТУРЦИТЕ.А БЪЛГАРИТЕ СА ЕДИНСТВЕНИТЕ В СВЕТА ,КОИТО МРАЗЯТ ТУРЦИТЕ...ПАРАДОКС!
26
9
 
11
 
! Отговори
до майцепродавците преди 2 месеца
първо турци нема! турците ги измисли Ататютрк! второ...абе вие майцепродавците дето се радвате на резанитe и викате че нямало робство...за дившерме-то какво мислите ващо ***?!?!?!?
25
6
 
17
 
! Отговори
ЗАПОМНЕТЕ..!!! преди 2 месеца
На руснаци, турци, гърци, сърби не се вярва.... Всички са вземали от България хора, пари и земя...
24
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
едни от най големите приятели на рeзняците са черепите на децата от църквата в Батак и всички избити из Родопите !!!!!
23
10
 
15
 
! Отговори
Урокът преди 2 месеца
На турчин никога не се вярва. Настоящ или бъдещ урок.
22
1
 
5
 
! Отговори
ze nigmar преди 2 месеца
Евтимий ви спаси едно време концепцията като ви пусна в търново, вместо да ви бастисат и вдигнат българската позиция на врат:)))