Министър Стоянов: „Фронтекс“ засилва присъствието си у нас

Подкреплението от европейската агенция се очаква от 20 март
29 фев 2024 13:12, Елка Василева
17
Министър Стоянов: „Фронтекс“ засилва присъствието си у нас
Снимка: архив, БГНЕС

„Фронтекс“ засилва присъствието си в България и увеличава служителите си от 150 на 500-600. Това е по наше искане, заяви вътрешният министър Калин Стоянов.

Изпълнителният директор на Европейската агенция за гранична и брегова охрана „Фронтекс“ Ханс Лейтенс е на ГКПП „Капитан Андреево“ заедно с министър Калин Стоянов.

От 20 март се чакат допълнителните сили. Според Ханс Лейтенс страната ни е готова и за сухопътен Шенген, предаде bTV.

Изпълнителният директор на „Фронтекс“ посочи също така, че България може да разчита на пълната подкрепа на агенцията за засилване на граничния контрол, подобряване на процедурите по връщане, както и за ограничаване на вторичните движения в рамките на ЕС.

Ханс Лейтенс изрази категорична подкрепа за скорошното отпадане на контрола по вътрешните сухоземни граници на България.

Пет случая на насилие са установени от страна на български гранични полицаи, съобщи още Калин Стоянов и допълни, че всички те са дисциплинарно наказани, но не са уволнени. Според него тези случаи намаляват през годините, но за да изчезнат напълно, се провеждат  допълнителни обучения.

Шефът на „Фронтекс“ коментира от своя страна, че в тази връзка се прави непрекъснат мониторинг, както и че за тях е важно да се спазват човешките права.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Да отбележа: преди 1 месец
Фабрис Ладжери,който е бивш шеф на "Фронтекс"пред западни медии заяви,че са му наредили да приветстват идващите ислямисти,а не да ги спират! Защото Европа била застаряващ континент и тези трябвало да подобрят демографията,независимо дали ни харесва или не! Това,че идват стотици от тях изобщо не е радостно! Едните ще изсипват ман**г*ли с чартъри по въздух,а фронтексите ще ни ги внасят по земя! Престъпни продажници затриват РОДИНАТА и НАРОДА ни!!! Незабавна оставка на сатанинската сглобка!!!
16
0
 
4
 
! Отговори
Първо преди 1 месец
да се спазват човешките права на Българите. Всички други трябва да се съобразяват с нашите закони (ако имаме такива)....
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Антикорупционен фонд: Елитно МВР поделение е охранявало частния клуб на Нотариуса... Подавани са и сигнали с конкретни имена на служители на МВР, евентуално замесени в това.. На вниманието на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, според когото няма данни за полицейска охрана пред SS клуба на Мартин Божанов-Нотариуса...
14
0
 
1
 
! Отговори
Лоренцо преди 1 месец
До АнонименВярно е този е мазен, мазен че чак капе. Пълен подлизурко. Погледа му е някак жаден. Жаден да оближе някое гъзенце.
13
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бившият директор на граничната агенция на ЕС Фронтекс от 2015 до 2022 г. Фабрис Леджери разказа пред европейските медии какво се крие зад политиката на Еврокомисията за миграцията.В интервю за френската медия JDD Леджери заяви, че европейският комисар по вътрешните работи Илва Йохансон му е казала, че работата му е да допуска мигрантите в Европа, защото те идват с любов и ще помогнат да се замени застаряващото население на континента.
12
1
 
2
 
! Отговори
мдаа преди 1 месец
Бившият шеф на Фронтекс: Това, което особено ме шокира в начина, по който реагира Европейската комисия, и по-специално еврокомисарят Йохансон, беше, че те промениха мисията на Фронтекс. Йохансон ми каза в края на октомври 2019 г., когато я видях за първи път: Но с този европейски корпус защо ви трябват оръжия и униформи? Мигрантите идват с любов и вашата работа е да ги приветствате. Европа е застаряващ континент и независимо дали ви харесва или не, трябва да ги приветствате.
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Министър Стоянов е по слаб министър дори от шофьорчето Младен Маринов.
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия "Фронтекс" колко добра работа свършиха относно мигрантите в Италия и Гърция, ум да ти зайде. Поредните хрантутници, ще пазят дръжки.
9
1
 
5
 
! Отговори
И защо това? преди 1 месец
Самолетите с коклyка от европата ли ще станат повечко, м?!?
8
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Политиците ни в Бг са най-добре , ако свършат парите , то веднага се ТЕГЛЯТ ЗАЕМИ !
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чакайте по-високи заплати и пенсии !
6
2
 
5
 
! Отговори
СалмонЕЛКА преди 1 месец
Окупацията продължава,територия БългЕрия е нужна е само за натовски бази и евтина работна ръка!
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не остава нищо БЪЛГАРСКО В БЪЛГАРИЯ , до кога ще ни ислямизират и изнудват , в собствената ни държава ?
4
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До кога ще чакаме , ВСЕ НЯКОЙ ДРУГ .И този някой друг , все ни ''ОПРАВЯ'' , И МАТЕРИАЛНО , И ФИНАНСОВО , ДЪЛГЪТ НАДХВЪРЛИ 45 МЛРД. .. !
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Небългарски войски поканени от небългарско правителство,за да заселват по земята ни небългарски граждани.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия Фронтекс сеьсетиха най после ,явно стачкувашите замеделци в целия ЕС дава отражение ,хора не искат техните осрида даде дават на мигранти и на украинците ,и вън всички украинци от България )
1
0
 
12
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
А колко ще плаща бьлгарина на фронтекс за услугатаДа каже министъра