Борисов вини ПП-ДБ, че провокирали предсрочни избори

Ако нямало радикални промени, ГЕРБ нямало да подкрепя кабинет
299
Борисов вини ПП-ДБ, че провокирали предсрочни избори
Снимка: БГНЕС

Най-вероятно ще има предсрочни избори, прогнозира в Букурещ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който участва в конгрес на Европейската народна партия.

"Денков дойде, хвърли си оставката и си заминаха с кабинета, за да не участват в дебатите", коментира той дебата за оставката на кабинета, която беше гласувана днес в Народното събрание.

"Питам моите некоалиционни партньори така ли се устоява правителство, така ли се отговаря на критиката. Защо бързаха да го направят, защо е това е надменно отношение", риторично попита той.

Още по темата
Борисов отсече, че ако няма реформи в кабинета, регулаторите и съдебната система, ГЕРБ няма да участва.

"Без кардинални промени, включително и на Асен Василев, аз повече няма да го подкрепям", каза лидерът на ГЕРБ.

"С това си поведение днес ни пратиха в ръцете на президента Радев, от него вече зависи всичко", добави той.

"Повече на това хоро с тези хора, по този начин – никога", зарече се лидерът на ГЕРБ.

Според него от ПП-ДБ днес са предопределили как се ще се случат нещата и не вижда позитивно решение на този цикъл за ротация.

"С това си поведение днес ни пратиха в ръцете на Радев. Защо беше нужно да счупят правителството днес?", добави той.

"Съжалявам за тона, но те го провокират. Те провокират избори. Като предстоят преговори, защо не разговаряхме снощи. Ние снощи в 17.50 разбираме, че правителството си е подало оставката, после я оттеглило, сутринта днес разбираме, че внасят оставката в НС", коментира Борисов.

"Ще преговаряме, избрали сме екипа. Казахме утре, събота, неделя да се изчисти всичко, тогава да преговаряме, аз в рояк лидери да седна срещу всичките войводи да им слушам претенциите, да ги удовлетворя, няма изход. Изходът го приключиха днес", допълни Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


299
Още по темата: Бойко БорисовГЕРБпп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
189
10
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 2 месеца
Хахахааааа, ППДБ-тата бяха много тънко изработени от Боко и Шиши :))))))))))))))) направо докато се усетят им го намърдаха до макарите :))))))))))))))))))))))))) Сега ще ги въртят с 200 :)))))))))))) Да не мислите, че Росен Желязков Ще си подаде оставката от НС? След промените в конституцията Рундев требе да го назначи за Служебен премиер. И да организира изборите :)))))))))))) Падам от смях тука :)))))))))))))))
188
2
 
4
 
! Отговори
Бай Танас преди 2 месеца
Малии, вместо да гриза мазния кокъл на Баце, гризнах дръвцето. Мизерияяя.
187
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
He избopи бeee, Kиpo peчe мyмypaнgoм...
186
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
От два месеца изборите са му в устата, а от 15 години върти на шиш държавата. на кой да вЕрвааш, на кафявия банкяски ли?
185
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тоя му проумях манипулациите още преди 12 години. Все още има пред кого да си играе номерата тука, но в чужбина го подминават отдавна.
184
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Време е за Задунайска губерния!
183
7
 
10
 
! Отговори
Доктор Ливайн преди 2 месеца
Най добре си е Ристю в магнитния скут на Шиши. Пъпъдъците да му мислят как Рундьо ще ги прави на хардафуш.
182
10
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 2 месеца
До Анонимен.... ППДБ-тата сами си го нахлузиха koчaнa :))))))) Ся премиер ще е Росен Желязков. Той ще организира изборите 2в1 :))))))))))))))))))))))))))))))))
181
10
 
4
 
! Отговори
ГРИША ГАНЧЕВ преди 2 месеца
ДАНО МАГНИТТСКИ 3 ИЗЛЕЗЕ УТРЕ, И ДА ВИДИМ БОИКОТО ВЪТРЕ. И ДА ЗАМИНАВА ЗА ГУНАТАНАМО ...НЯМА САМО ВЛАДИ ГОРАНОВ, ШИШИ ПЕЕВСКИ, И ВАСИЛ ЧЕРЕПА ДА СА ВЪТРЕ Я ...ЧЕРЕПА И ТОЙ НАПРАВИ ПАРТИЯ, СИГУРНО Е ГОВОРИЛ С АМЕРИКАНСКИЯ ПОСЛАНИК И ТОЙ , ДА СЪБАРЯ БОЙКО И ГЕРБ .
180
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да ви светна понеже съм БИГ БРЕЙН, та Боко е обещал на Урсула-та сериозен вот, поне 80% подкрепа за пропадналия ЕС, та да си дойдем на думата това ще стане чрез предсрочни избори в които вие или повечето от вас са или ГЕРБ или ППДБ което сумарно е 80% та хем за парламент хем за Урсулата. Не се лъжете, вадете червен картон и на Боко и на Урсула, ако не го направите ще ви преметнат след което нова сглобка гаранция!
179
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Баце иска баницата цяла! Не иска да делка! Затова- избори! Със другия т-юмбел Пеевски ще направят коалиция и ще управляват докато свят светува. Мравояда и Гнома ще видят власт през крив масур! Останалите кой ги смята?
178
7
 
5
 
! Отговори
Хо хо преди 2 месеца
Плачи ПеПе, Баце е невинен. Довиждане шарлатани!
177
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Служебен Премиер ще е Росен Желязков, ако не откаже!
176
3
 
2
 
! Отговори
До някой може ли преди 2 месеца
По Конституцията на РБ!
175
8
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 2 месеца
Не се напъвайте. Процедурата започва от начало. Първи мандат ГЕРБ, Втори ППДБ, Трети който реши Рундев. Той винаги решава БСП :)))))))))))))))))))))))))))))
174
7
 
3
 
! Отговори
Даа преди 2 месеца
Трябва да даде мандата на Коцето!
173
4
 
10
 
! Отговори
Те това е преди 2 месеца
Борисов е в шах и мат. Докато стиска в мечешката си прегръдка стъписаните членове на ЕНП и си приписва чужди заслуги, ПП-ДБ хвърлиха оставка и му дадоха шах. А Борисов като в необрано лозе пак сипе обвинения и заплахи
172
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Някой може ли да обясни по какво право Радев ще даде мандат отново на тях, след като третият мандат може да бъде даден на който си поиска?Не знам да има рестартиране *** даването *** мандатите след като падне правителство с втория мандат.
171
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Време е за мурмурандум!
170
5
 
9
 
! Отговори
Хахаха преди 2 месеца
Денков подаде оставката точно навреме, както беше обещал, за да се гласува на 6 март, както бяха се договорили! Не виждам Борисов от какво го е страх! Нали искаше да управлява. Нали голям го вадеше. Или е стъписан, че има Мъже, които държат на думата си, а те като него шантажора да плямпат днес едно, утре друго.