Керемедчиев за войната: Очакват ни ключови месеци

Вероятността Тръмп да спечели е голяма, каза бившият зам.-външен министър
11 мар 2024 20:53, Красимир Ангелов
34

Украйна трябва да "има куража да развее бялото знаме". Това заяви папа Франциск в интервю, записано от швейцарската обществена медия RSI.

"Папата каза реалността такава, каквато е в момента, за съжаление. Липсата на подкрепа за Украйна е видима, много тежка, тя идва от САЩ. Вижда се, че в напредването на президентската кампания се изостря говоренето и действията между демократи и републиканци. Само че тези 120 млрд. долара, които бяха предвидени за помощта за Украйна, Израел и войната срещу "Хамас", и Тайван, има малка вероятността да бъдат отпуснати. Даже и в момента има призиви на републикански сенатори нито един цент от тези пари, които са предвидени, да не отидат там, където е трябвало да отидат", каза бившият зам.-външен министър Милен Керемедчиев в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му републиканците искат парите да се насочат към опазването на границата между Мексико и САЩ.

"Видимо е, че през следващите месеци помощта, която е жизнено важна за Украйна от САЩ, няма да дойде. В момента Белият дом измислят какви ли не машинации, изпращат оръжия за Южна Корея, или за Япония, която ги препраща към Украйна. Но това не може да запълни тази дупка. Европа в момента също няма капацитета да помогне на Украйна по начина, по който трябва. В момента сме изправени пред клювови месеци", допълни Керемедчиев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че руската икономика е преминала на военно-временни нива.

"Годишно започна да произвежда около 3 млрд. снаряда и ги изстрелва - 10, дори 20 пъти повече, отколкото украинската армия успява да изпрати. Украйна с помощта на Запада произвежда по-малко от половината снаряда от тези, които са необходими. В следващите 2 месеца има много голяма вероятност способността на Украйна да спадне. Русия да може да завоюва доста големи парчета от територията, които е набелязала", коментира бившият зам.-външен министър.

Според него едва ли ще се стигне чак до Киев.

"Тук говорим за окупиране за провъзгласили се републики - Донецка, Запорожие. И това, което каза папата, е много близко до реалността, защото украинската армия е на ръба за опазването на своите позиции. Кулеба все пак каза, че знамето им е жълто и синьо, а не е бяло. Преговори се водят, когато поне има паритет, а сега сме на паритет, но голямата опасност е украинската армия да загуби способност да води бойни действия без помощ", подчерта Милен Керемедчиев.

Той е на мнение, че вероятността Тръмп да спечели президентските избори в САЩ е голяма: "Отношенията Русия - САЩ ще преминат в друга фаза. Конфликтът в Украйна е проблем, който администрацията на Тръмп иска да реши. Но проблемът с Тайван и Китай е сериозен".

Гледайте целия разговор във видеото

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И тоз разбирач.
28
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Крайно време е войната да свърщи и всички курортистипаразити да се завърнат откъдето са дошли. Горките, научиха се да живеят в безплатни луксозни хотели и няма да им е лесно
27
2
 
7
 
! Отговори
Пак ли ти! преди 1 месец
Керемидата е пълен НЕумник. Само глупости дрънка и нищо което е казал или предвидил не е върно или не се е случило. Една и съща грамофонна плоча - предстоят ключови месеци.Защо давате трибуна на такива НЕВЕЖИ и НЕМИСЛЕЩИ псевдо-експерти
26
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Милен вместо да се вълнува за Украйна да помисли за България.Стига с тази Украйна ! Да се оправят ,ние нямаме нищо общо с тяхната война
25
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
La folie des Grandeurs - С Луи дьо Финес и Ив Монтан. Сюжетът е остро съвременен.
24
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Като Луи дьо Финес в Лудостта на Величията.
23
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Въпросът е защо нас ни въвличат във война, която не е наша след като знаят, че Украйна губи?
22
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Както и да го говорим бялото знаме си е бяло, а преговори могат да се водят и при паритет и при капитулация.
21
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Очакваме бял флаг, а не бял прах. От това следва, че Зеленски ще се изниже я в Лондон, я във Вашингтон. После следва естествено самоодавяне във ваната или подхлъзване от терасата, която ще е поне на 4 етаж, а може за по сигурно да е 10ия.
20
3
 
20
 
! Отговори
Папата преди 1 месец
не е кой да е и не говори празни приказки! Който разбрал, разбрал!
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този познава политиката колкото спрял часовник
18
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Денков е подписал за изпращането на български войски в Украйна. Предстои мобилизация!
17
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Целта на занятието е изпълнена,Русия е отслабена,загубила влияние и пазари,САЩ ще си приберат това което са вложили в Украйна,ВПК работи на шест и печалбите растат,Европа е в задънена улица!
16
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тръмп дойде ли, войната става неизбежна. Тогава копейките ще ронят кървави сълзи и пак ще обвиняват другите за собствената си тъппотия.
15
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само не знам где ще се дявате сите евроатлантически"ястреби"кога Тръмп влезе в Белият дом и прекрати войната а вие увиснете на голите бани без хранилка?
14
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щатите отново надробиха попара, която ще се сърба отново от Европа и основно от Украйна...
13
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
3 000 000 000 снаряда на година а Европата 1 000 000 за година и полвина май не направи!
12
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако Украйна бе католическа Папата нямаше да им предлага да вдигат бялото знаме пред имперските руски интереси на управляващата Московска клика,а щеше да дава заеми заместващи заемите на католическите му подопечни за защита на католическите интереси и вяра в страната под негово религиозно влияние,а и тези имперски интереси на руската управляваща клика в момента отвращават православните украински,руски и др.народни групи православни християни от бруталните действия й срещу тях като от близки братя
11
1
 
8
 
! Отговори
Тая балалайка преди 1 месец
само едни и същи "ключови" неща плямпа от 2 години...също като онова брадатото-за 3 години консул дето беше, поради липса на хора, в Едирне
10
0
 
10
 
! Отговори
ЖИЛИЩАТА СА МИШЕНИ преди 1 месец
Отказах се да купувам жилище като гледам на къде отиват нещата. За какво ми е да купувам мишени за пуцане от дронове?