Заплаха за сигурността в София заради мигрантите? СОС се събира извънредно

Правната комисия в НС одобри промени, свързани с мигрантския натиск
120
Заплаха за сигурността в София заради мигрантите? СОС се събира извънредно
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Столичният общински съвет ще заседава извънредно днес по темата за сигурността в София. За това настояха и ГЕРБ-СДС, и "Възраждане".

Още в петък, след появилата се информация за случаи на насилие в столицата, председателят на съвета Цветомир Петров и кметът Васил Терзиев проведоха разговор. На него те обсъдиха възможността да бъдат поканени представители на МВР, СДВР, Държавната агенция за бежанци и дирекция „Сигурност“ относно предприетите действия по конкретните случаи и дейността на институциите за опазване на обществения ред в София.

Вчера правната комисия в НС прие на първо четене промените в закони, свързани с мигрантския натиск.

Те са внесени от председателите на ГЕРБ и ДПС Бойко Борисов и Делян Пеевски.

С тя се увеличава капацитетът на Гранична полиция с 1264 щатни бройки за охраната на бежанските центрове и засилване на охраната на границата. Тези щатни бройки са необходими за обезпечаване на нормалното функциониране на всички структурни звена, съобщиха от пресцентъра на ДПС.

Промените в Закона за МВР и Закона за администрацията предвиждат обезпечаване и мобилизиране на полицейските сили, така че да се гарантира сигурност и спокойствие в обществото и спазване на обществения ред в страната.

"Инициираната от нас законодателна инициатива е провокирана от миграционната обстановка и натиска, който се оказва през последните дни и произтичащите от тях заплахи - инцидентът, който се случи както на булевард „Витоша“, така и поради това да предотвратим такива за в бъдеще. Идеята ни е, че след включване на необходимите бройки в щата ще отпадне необходимостта от командироване на полицейски служители от други структури на МВР и ГД "Гранична полиция" ще може самостоятелно да охранява границите на Република България с подготвени полицейски органи, естествено - и да попълва там, където е необходимо, с такива кадри", обясни Анна Александрова от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още по темата: СОСмигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Трябва граждански натиск, за да се вземат мерки.Иначе няма как - разни хора говорят за войната за Украйна, а реално това не е наш въпрос.Наш въпрос е как тези пустинници ни превземат отвътре.Вън от България тези *** не ни трябват.Ако сега не се вземат мерки след 5 години ще е късно - в центъра бях човек няма да смее да припари.
62
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Умнокрасивитета пак се разкодкудяка докато "работи" в НПО офисчетата...Нали всичко беше от битов характер? Нали имаше намален мигрантски натиск и ни връщаха уж българи...и прочие дивотии...Сега какво излезе.. И тепърва ще излиза.По добре си мълчете -то се вижда ясно кой, как и защо!!!!
61
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Моля хора, които не живеят в овча купел и не ползват градски транспорт да не се обаждат изобщо. Рано или късно ще им се наложи обаче или на тях или на близките им да ползват градски транспорт, тогава нека изложат впечатления. Наскоро го ползвах и.. да вярно е, че вече има проблем. Всичко друго е евтина пропаганда на партийни активистчета, дето за 4 г направиха милиони :)))
60
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защо от сос се събират на съвет заради сбиване от битов характер, (както каза официално мвр)? Аз ако се скарам с комшията и се поударим ще се събират ли пак?
59
2
 
25
 
! Отговори
Ще стане като в ЕС преди 2 месеца
Париж миналата година беше опустошен заради убийството на наркодилър в краден автомобил. Щетите бяха за 2 млрд евро. В Берлин 2021 на Нова Година тълпи безчинстват и опустошават центъра, включително стрелят с огнестрелно оръжие, На световното в Париж тълпи мигранти безчинстват и замерят с камъни и бутилки всеки който се осмели да развее френското знаме. В Колон Германия на Нова Година тълпи безчинстват и изнасилват млади жени. В Марсилия на Нова Година тълпи безчинстват в центъра има сблъсъци.
58
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако не бяхме в ЕС и имахме добре охранявана граница като по соца, мигранти нямаше да видим. Сега не само ги виждаме, но и ги хрантутим.
57
12
 
7
 
! Отговори
Майната Ви преди 2 месеца
Най-голямата заплаха за Задунайская губерния е местната популация, а за София са най-опасни неграмотните шопе!
56
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Непоканените гости трябва да докажат, че признават културните особености на приелия ги народ като започнат работа в свинеферми в близост до мигрантските им лагери. Иначе, доброволно да се връщат в страните си на произход.
55
8
 
6
 
! Отговори
Андрешко преди 2 месеца
Ежедневно напомпване на страхливата ни нация със лъжливи страхове от фалшиви управленци.Популистите хванаха цаката на изтръпналия от страх неграмотен провинциалист и ежедневно му бълват тревожност а Андрешко като едно малко мишле се хваща на поредния блъф и по навик се страхува
54
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Всички мигранти да ги закарат на ДеБейките и ПеПейките да ги дундуркат!Така ще се реши проблема.Те бяха за това да се връщат.Те даже и по социалните мрежи кудкудякаха: "Какво толкова като ще ги връщат?".Те се биха в гърдите за полу Шенген.Те и взимат по 20 000 евро на калпак за върнат мигрант,а сега искат да прехвърлят вината на други!
53
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Как бе шефа на,Мвр нали каза че няма проблеми битов проблем било!Аз не вярвам милиционер да лъже!
52
1
 
16
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 месеца
Мутрите Пеевски и Борисов скръцнат с зъби, МВР се н.асерат! Жалка картинка!
51
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 65 - И едните, и другите или да работят и да спазват законите, или да се омитат от България и да си търсят друга държава.
50
12
 
2
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 месеца
До Христо Христов === А ти за кой гласува бе, Oвчи? За Северна Корея? За Иран или за Мордор? Не съм чувал да има такива гласувания. Дори Извращението на Копейкин гласуват за еверодепутати, а не за Кремъл :))))
49
5
 
7
 
! Отговори
om преди 2 месеца
сега ги настанете в провинцията там гласът на протестите не се чува и ще спинкате спокойно!
48
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 64:Извинявай,но какво ти е?Температура имаш ли?Проблемът с мигрантите е дело на Денков и сглоблата.Защо обвиняваш само едните?Забравяш Кирчо и компания!Айде не се правете на луди!!!
47
1
 
12
 
! Отговори
Позор и то какъв преди 2 месеца
МВР се управляват от Пеевски и Борисов!
46
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
По добре мигранти отколкото агрсивни роми!
45
3
 
16
 
! Отговори
Ттт преди 2 месеца
Най уникалните управляващи в историята на бг политиката по-ГЕРБ и ДПС . Да отидат да направят още някоя сделка за Шенген да вкарат още имигранти , че тези са малко.
44
11
 
4
 
! Отговори
МВР манипулира преди 2 месеца
С имигранти може да се говори но роми не!По добре мигранти отколкото м.иризливи агресивни Джипси!