Кирил Петков: Не сме се чували след снощните пресконференции с никого

През цялото време ПП не са контактували с Борисов
Обновена: 18 мар 2024 09:13 | 18 мар 2024 09:05, Нели Христова
187
Кирил Петков: Не сме се чували след снощните пресконференции с никого
Снимка: БГНЕС

През цялото време на последните преговори с ГЕРБ-СДС за правителство не сме контактували с Бойко Борисов. Няколко пъти опитах да направя връзка с него, но той явно настояваше да общуваме само с преговорния екип. Това каза съпредседателят на „Продължаваме промяната" Кирил Петков в студиото на bTV.

Ние бяхме оптимисти, снощи в 18 часа колегите казаха, че са готови да се върнат към първоначалната уговорка – управление с ротация на 9 месеца, и ние се съгласихме, каза Петков.

Отстъпихме пред настояването Мария Габриел да е и външен министър освен премиер. Двамата с акад. Денков очевидно си имат доверие. Само три в света са такива случаи и това не е типично, но отстъпихме, каза Петков.

Но в 18 часа ни казаха, че не могат да подпишат споразумението. В него става дума за следващите 9 месеца. Рестриктирахме плаващите мнозинства, за да спрем тази практика и да продължим да се срещаме всяка седмица и да се уговаряме какво правим през следващата.

При регулаторите като премахнахме всякакви квоти правим процеса по смяната на ръководните им органи може би по-бавен, но по-отворен пред цялото общество. Те сякаш приеха това, каза още Петков.

Но ние искахме за службите да има реформа и това да се впише в споразумението. Колегите тук имаха проблем с фиксирането на точна дата за започване на реформите, искаха да има по-свободен текст. Ние сложихме дата 31 юни 2024 г. за започване на реформите в специалните служби. Тяхната версия беше без точна дата. Чувството беше, че има още едно-две уточнения, но после се оказа, че не е така, каза Петков.

Според него нищо не предполага днес папката да се върне празна, имало още 7 дни да се разберат за всичко.

"Не сме се чували след снощните пресконференция с никого. Отивайки на избори с тази социология нищо няма да променим", каза Петков.

Той предположи, че интервюто на Асен Василев в 20 часа по Би Ти Ви снощи не е нещото, което е преляло чашата у ГЕРБ. "Според мен по-скоро са имали време да прочетат внимателно с лидера си споразумението и са решили, че не им харесва", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 39 Те това е Борисов не дъжи нито службите, нито прокуратурата. Питай татко Петко. Ако държеше службите щяха ли да публикуват срс та само за него?
51
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тия толкова се мразят един друг, че дори и да се разберат и направят някакво лицемерно правителство, ще се избият за пари и власт. Това са същества, които нямат други ценности, освен пари.
50
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много хитро го изгъбаркаха Боко, сложиха си техен премиер и го отсвириха, съответно банкянския селянин е обиден :)))
49
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ИЗБОРИ!!!!
48
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Демокрацията, има я, няма я, накрая винаги добутва до патова ситуация и сътресения. Взимаме Макрон, Шолц, Байден и сие - малко хора ги зачитат, но пък те управляват всички. На такава демокрация не й трябват Путин или Си, тя сама ще се провали.
47
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да му напоня на Кире, че не службите махнаха електронното гласуване на първия тур на местните избори, а неговия министър! Без неговия подпис, не на зам.министъра му нямаше как да има електронно гласуване! Лъже като .......... Кажете за какво може да му се вярва, след като лъже безочливо за неща за които има и съдебно решение!!!!! Някой купи ли си електромобил произведен в Лович?
46
2
 
17
 
! Отговори
От споразумението преди 2 месеца
"Министър-председател и министър на външните работи за втория период от 9 месеца ще бъде Мария Габриел, а Николай Денков заместник министър-председател по европейските въпроси." Значи все пак ще направят спецялно министерство за Ники Денков, да може да пърува.
45
5
 
9
 
! Отговори
Факт преди 2 месеца
ПП ДБ изпраха мутрите и крадците от герб и дпс ие платят жестока цена
44
3
 
15
 
! Отговори
Хаха ха преди 2 месеца
Тоя пичага прьв ще ви изпрати на фронта -докато пие коктейл на острова - бай каза , че може да изпращат другите страни свои войници в украйна ако имат желание
43
16
 
10
 
! Отговори
За Витков преди 2 месеца
Ако ни пратят на избори 2 в 1 всички ще бъдат ударени. Ако Гепаджиите си мислят ,че са омаскарили и омазали с кал достатъчно пп-тата са в дълбока грешка!
42
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кой го е страх от тоя магнитски ве нискочели :))). Точно след магнитски, Пеевски стана председател на ДПС, Боко пак си говори с партньорите. Пуснете някой снимка на Фотошоп с чекмедже и пищов да ги свалите пак, че има още за крадене.
41
4
 
14
 
! Отговори
Мда преди 2 месеца
Шарлатаните май се предовериха на американската амбасада и поискаха да изнудват Баце с Турски поток. Само че объркаха сметките. Ако те са целунали едно място, то той е целунал друго. И сега се е*ава с тях. Щото е напълно наясно колко са фалшиви социологическите им проучвания. Резултатите от местните избори показват друго-сериозна преднина за ГЕРБ,а не мижавите 5%,дето ги дават платените социолози.
40
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А посолството не може да плаши Герб с Магнитски, защото тогава България ще се сближи с Унгария.
39
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Герб е самоуверен, защото ПП са без подкрепа, но Герб се страхува от Магнитски. ПП са самоуверени, защото Герб се страхува от Магнитски, но ПП се страхува от избори. Но нвропейските избори ще покажат кой колко тежи. Ако сега се разберат, след европейските ще има избори. Ако не се разберат, пак ще има. Този път и посолството е в капана. Май Еврозоната ще почака.
38
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
киро искаше да преметне Бойко, като вземе първия кабинет и да си кара четири години без да отстъпи...
37
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ВРЕМЕ Е ДА ВЪЗРОДИМ БЪЛГАРИЯ!ВРЕМЕ Е ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ!
36
8
 
6
 
! Отговори
Те това е преди 2 месеца
Борисов иска да държи контрола в Службите! Той а хлъзгав като змия, затова не иска да подписва споразумението!
35
4
 
6
 
! Отговори
Бацо голям преди 2 месеца
На мястото на баце много бих внимавал с сглобкитеСещам се какво стана с трактораСлед като киретата се добраха до властта и стана излишенА може да в случайност
34
1
 
6
 
! Отговори
Ало Ваньо преди 2 месеца
Сега последно кой с кога се е чул ало ало
33
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Боко т***квата и Доган са врели и кипели в политиката ,затова сега знаейки,че англо-саксите се оттеглят от Европа и ,че идва Тръмп ,горепосочените започнаха да печат на шиш и на бавен огън жълтопаветните гейчета от ПуПуДъБилГей дружинката на Кирчо,ококорения,Тагаренко ,Ицето Бойкикев ,гнома и Денков-Сорос нямат друг полезен ход освен сега да пълзят пред Бокича,Доган и Шиши и да им лижат задниците.Вече (умно)краставитета отича у канала и поема към политическото бунище дето му е и мястото