ПП-ДБ не хареса състава на МС на ГЕРБ, преговорите продължават

"Промяната" поиска още малко време
Обновена: 18 мар 2024 12:55 | 18 мар 2024 12:49, Камелия Цветанова
183
ПП-ДБ не хареса състава на МС на ГЕРБ, преговорите продължават
Снимка: БГНЕС

Преговорите за правителството на Мария Габриел ще продължат, защото от ПП-ДБ са поискали още малко време.

Оказва се, че проектосъставът на МС, предложен от ГЕРБ е неприемлив за „Промяната“, но пък от ГЕРБ са категорични, че споразумението и екипът на правителството вървят в пакет.

Още по темата

„България има нужда от стабилност на базата са споделена отговорност. Заради това сме дошли заедно, защото бяхме помолени от ПП-ДБ за още малко време. Имаме нужда в максимално кратко време, искрено се надявам да сме способни да го покажем в следващите 24 часа и да финализираме преговорите. Споразумението и предложения състав на МС вървят в пакет. За нас е важно всичко да бъде изговорено и да излезем в позиция, която показва, че ние сме заедно, защото имаме тези принципи“, заяви Габриел след края на разговора с президента Румен Радев. На връчването на мандата при държавния глава заедно с преговорния екип на ГЕРБ присъстваха и Николай Денков и Кирил Петков от ПП.  

„Ние нямаме различие по отношение на приоритетите на страната, които са свързани с реформата в съдебната система, борбата с корупцията и регулацията, но е важно че приортетите и МС вървят ръка за ръка. 7 дни е срок, който аз не приемам, ние трябва в максимално кратко време да изчистим това, което остава и да го споделим“, каза Габриел.  

Тя добави, че преговорите продължават още този следобед.

Николай Денков добави, че от ПП-ДБ до вчера не са знаели дали ще бъде подписано споразумението.

„Вчера ни беше казано, че няма да бъда подписано, сега е ясно, че ще бъде подписано. Проектосъставът на МС, който ни предложиха тази сутрин, го виждаме за първи път. То за нас е неприемливо“, отсече той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


183
Още по темата: ГабриелДенков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
хайде клиенти от възраждане и бсп, битака е отворен. Герб и ДПС търсят депутати. Айде алъш вериша да почва . 10 броя е добро начало, само сменяте цвета кво и гушкате сухото де
164
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ясно Ами аз не знам как Бойко извива ръце с Радев, при положение, че Радев е който постоянно биеше шамари на Бойко. Той с него ли "извива ръце"? СМЯХ!
163
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Стига вече подигтравки с НАРОДА Най после търпението ще се стовари на вас. Не чудете защо хората не ходят на избори. Кого ли да избират ???????????????????
162
1
 
2
 
! Отговори
Васко преди 1 месец
Хайде .....разваляйте седянката и всеки да си ходи.Пусти милиарди .....не могат да се разделят. Една брадва трябва и през ръцете, но нали сме стадо скоро няма да се осъзнаем и ще ни водят както си пожелаят!
161
0
 
2
 
! Отговори
Решено е, преди 1 месец
отиваме на избори! Тиквун ще разкове к. о. ч. и.н.ата на ПП и ще ги разсади по карцерите при сгода и за радост на целекупното ни население
160
1
 
5
 
! Отговори
Главанак преди 1 месец
И най-долната *** в Амстердам има повече, ама много повече достойнство от сглобката герб-сдс и пп дб!Тя може да се характеризира само с една дума-ОТВРАТ!
159
0
 
0
 
! Отговори
вбг преди 1 месец
В Бг казват - успяло момче/момиче - много хора излъга, ей!!!!!!!
158
2
 
7
 
! Отговори
Ташунко преди 1 месец
Не мога да повярвам, как социолозите предвиждат такива % за ПП-ДБ. Те най-нагло ни излъгаха и ни окрадоха.
157
0
 
3
 
! Отговори
спо преди 1 месец
Споразумението и предложения състав на МС вървят в пакет. За нас е важно всичко да бъде изговорено и да излезем в позиция, която показва, че ние сме заедно, защото имаме тези принципи, заяви Габриел след края на разговора с президента ------ Нищоговорене и нищоправене от подобни канцеларски лъхове---
156
0
 
10
 
! Отговори
Избирател преди 1 месец
Каквото и да предложат, от която и де от страните, за мен е неприемливо. Махайте я тази прогнила сглобка.
155
1
 
4
 
! Отговори
ясно преди 1 месец
дилемата е Боко или Радев.Това е номерът на Боко за извиване на ръце -или аз или служебно на Рдев.
154
4
 
14
 
! Отговори
гост преди 1 месец
Какво значи не харева . Нали знаете , че сте предатели и никой няма да гласува повече за вас . Тиквата , Гешев в затвора . Какво стана , сглобка с противника . Няма такава измама . Шут на ГЕРБ И ППДБ ПЛЮС ДПС , ПЕЕВСКИ .
153
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сами се самонагласихте, сега се понасяйте помежду си някак до изборите, всичките, без изключения.
152
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никоя партия, няма да има надмощие в България, докато трае войната до нас, но тя скоро ще свърши и ще има мир, изтрайте малко и на изборите ще се избере!
151
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Дрън-Дрън!"Голям залък ***, голяма дума не казвай", българска поговорка! Всичко се контролира, всички са под контрол, включително и кой да просперира и кой не и как да му се развие живота, затова не се подигравай на другите хора, за да не изпаднеш в тяхното положение някой ден, защото не зависи от вас нищо, технологиите са доста напреднали и то отдавна, преди десетилетия.
150
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До коментиращите! И кое й е успялото? Ти четеш ли какво се пише? За 9 месеца нищо не направи,а сега иска да стои на 2 стола. Къде ги виждаш тези "успели хора"? Хората са бесни и не искат правителство от посолството в условията на война близо до нас. Съвсем ПРОСТО е!
149
6
 
9
 
! Отговори
До коментиращите! преди 1 месец
Що за хора сте!? Мразите всички българи, особено успелите, най-вече успелите! Готови сте да ги удавите, да ги затриете! Но пък се възхищавате на мошениците и измамниците като Василев, Лорер и Петков! Опивате се от завист и омраза, обвинявате всички други за несгодите си и се надявате Путин да дойде в България! Вие не сте българи, вие сте зомбита с промити мозъци!
148
5
 
2
 
! Отговори
Дрън-Дрън! преди 1 месец
До 148 Не особено умни и завистливи хора коментират и разпространяват по този начин слуховете и лъжите за хора, на които завиждат защото са се реализирали, а те не! Има ли нещо доказано за лъжливите ви твърдения!? Естествено, че НЕ! Обаче е много удобно чрез фалшиви тези да се омаскаряват хората, само защото работят, а не седят на масата и се опиват от неосъщественото си величие! А фалшивите дисертации на Денков, финансовите измами на Василев и Лорер, лъжите и пиците на Петков!?
147
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Какво не им харесва? Опит в подлизването на вожда, опит в усвояването на чекмеджета с пачки евро и злато. Опит в продажбата на български интереси. Опит в помазвачество, далавери и договорки "на тъмно". Това са кадрите! Някои от тях са били и по 3-4 пъти министри вече, така че, знаем как работят.
146
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не знам що за болен мозък трябва да си, единствената ти цел да е да впишеш името си на 2 места в папката докато държавата буквално се тресе, а и не е ясно дали въобще ще оцелеем като народ в месмелачката на ЕС. Някой психиатър утре направо да я прибира към Карлуково.