Денков: Все още се надявам, че разумът ще надделее

Преговорите били стигнали почти до края
20 мар 2024 08:49, Нели Христова
151
Денков: Все още се надявам, че разумът ще надделее
Снимка: БГНЕС

"Вчера до 13 часа бяхме на преговори. Тогава влезе пиарът на ГЕРБ-СДС и каза на преговорния екип "време е да станете и да си тръгнете". Аз научих, че има списък с имена на министри от медиите. Нещо повече - преди това и в личен разговор с госпожа Габриел,  по време на преговорите изрично я поптахме: "Нали няма да внесете имена, които не сме съгласували?" Отговорът беше: "Не това няма да стане. Това няма да съм аз." Това каза Мария Габриел.

Не мога да кажа кой и какво стои зад решението й да отиде със списъка, това е въпрос към нея. Това, което знам, е, че преговорите бяха прекъснати в първия ден от този 7-дневен мандат. Всъщност в момента бяхме стигнали почти до края. Ние обсъждахме един-единствен министър и няколко възможности за второто лице. И три до четири параграфа, които трябваше да се доуточнят по споразумението. Имаше достатъчно време. През цялото време казвахме: "Нека да довършим този процес". Но някой друг дръпна шалтера и изпрати госпожа Габриел при президента с този списък".

Това заяви премиерът в оставка проф. Николай Денков в интервю пред bTV.

Той е изпратил копия от декларацията си за несъгласие с предложенията до Народното събрание и до президента.

Относно името на спорния министър, за когото са били финалните дискусии, Денков заяви: "Не искам да влизам в тази кухня, защото все още се надявам, че разумът ще надделее. Все още имаме пет дни, ако смятаме, че днешния ден сме го изгубили, да довършим преговорите по някакъв разумен начин".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
3
 
21
 
! Отговори
Ами преди 2 месеца
...дойде време наглостта,лъжите и високомерието да се плащат! Забрави ли Химикът, колко нагъл беше като твърдеше, че ще има кабинет, но от ГЕРБ няма да има никой! Номерът, да противопостави Габриел на ГЕРБ е прекалено плосък! Разум трябва да се налее в главите на Променкаджиите, но там липсва капацитет! Властта не е за всеки, самозабравят се! Всеки компрамис на Борисов, те го приемаха за слабост, и ставаха още по нагли! Сега нека се приземят малко!
57
0
 
15
 
! Отговори
МЕКОТЕЛИ преди 2 месеца
Пеевски: "Текстът на споразумението го писахме лично с Кирил Петков, съгласуван е с ГЕРБ"
56
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До На сапунджията хич 56 Според теб кой има дарението да е качествен политик? ББ ли?
55
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Чакаме Магнитски.
54
1
 
7
 
! Отговори
На сапунджията хич преди 2 месеца
не му се работи с тез хлъзгави предмети! Къде по елегантно е да се хлъзгаш по коридорите на парламента и да ти носят кафето вместо да си правиш сам тинктурната пльора (от немски)! И тук става въпрос не за разум а за желанието за власт без да имаш и най малката способност да изпълняваш тази служба! Накратко службогонец но без дарението да имаш качествата за това!
53
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Разум няма. Има алчност и кражби.
52
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Вън Вън Вън избори избори избори нямам подходящи думи които да напиша за този и онези които стоят зад него
51
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Оставка, съд, затвор!
50
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
ПП е чао! Не знам що така се дънят. В тази държава и политиката нещата стоят по друг начин . Трябва да си хитър и да можеш да лавираш, докато стане твоето. Трябва да се учат от Борисов , не че е положителен пример за нормалност, но той може да играе играта, друг като него все още няма.
49
2
 
8
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 месеца
Разумът трябва да надделее преди всичко във ВТОРАТА политическа сила. И да престанат като политически аджамии да се палят емоционално и да ни излизат с брифинги на втория час, след като нещо се е случило. Малко да помислят преди това.
48
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ох, защо тези хора продължават да се държат като инфантили?!?!
47
4
 
16
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 месеца
Ами защо не приключихте преговорите преди да подадеш оставка ,Бе? Чакахте Борисов и Габриел да излязат в чужбина и ги поставите пред свършен факт! А сега си сърбайте попарата ,която сами надробихне! И да спре с тия селски номера, да противопоставя Габриел на ГЕРБ, защото са прозрачни!
46
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
КАКЪВ РАЗУМ ПРИ МИЛИЦИОНЕРИ БЕ ДЕНКОВ?
45
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сбогом умно красиви сбъркани евро атлантици. Попаднахте на играч и ви разказа играта. Няма да липсвате на никой.
44
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
каква беше този,полю**** ия на Асен Василев за "красивото лице на мафията"?какъв кабинет след това?
43
3
 
16
 
! Отговори
Турчин преди 2 месеца
Този го плюеш, той вика дъжд вали. Да става каквото ще, на него му се пътува. Това все едно предлагаш на някой селянин да е карго в Европа и му викаш: ще видиш Европата. Толкова ниско не бяхте падали. И такива обиди: ***, мафия и какво ли не. В цяла Европа няма такива като вас, че и в Азия. В Европа никой не пада на това ниво, а в Турция, ако има такива грозни думи, ще летят юмруци и куршуми. Всеки има малко чест. Не може да се плюеш така и после да седнеш на една маса. Само вие можете
42
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мутрата заплашва по медиите, ама не се ли сеща, че е просто една мутра :)))
41
3
 
5
 
! Отговори
Kiko преди 2 месеца
Баце, леко да не разтегнеш нещо, не сме на татамито.
40
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
двамата дебелаци, които си имат собствена държава така са решили!!! поданиците да си плащат данъците и да не се бъркат в политиката им...
39
1
 
16
 
! Отговори
Фас преди 2 месеца
Плъховете и молците никой не харесвс