Юлий Павлов: Нови избори ще увеличат "отвращението от политиците"

Точно политическа дестабилизация не трябва на България
26 мар 2024 11:51, Красимир Ангелов
103

На извънредно заседание парламентът гласува отказа на Мария Габриел от поста министър-председател, а от ПП-ДБ дадоха уверение, че ще се опитат да реализират втория мандат, заедно с ГЕРБ. Има ли път назад или предсрочните избори са неизбежни?

"Започнаха да вадят кирливите ризи. Точно това не трябва на България - една политическа дестабилизация. Предстоят европейски избори, за България е важно да докаже, че може да изпълнява шенгенските критерии. Трябва да има стабилно правителство", коментира бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев в студиото на "България сутрин".

Той напомни и тежкото положение в Украйна: "Нормално е нашите партньори да се притесняват какво се случва в България. Комуникацията в една партньорска структура не е намеса във вътрешните работи", увери той.

Събеседникът му - социологът Юлий Павлов, е на мнение, че вотът е 2 в 1 ще се отрази на избирателите в посока увеличаване на "отвращението от политиците".

"Интересът към политиката ще продължи да намалява. По отношение на външната политика сигналите са еднопосочни - и от страна на ГЕРБ-СДС, и от страна "Продължаваме промяната - Демократична България", и от страна на подкрепящите - ДПС. Забравя се, че партньорите в (не)коалицията не са политически алтернативи. Различия в политическите приоритети няма", коментира Павлов пред Bulgaria ON AIR.

По думите на социолога е важно политиците да си изяснят каква кампания ще водят и с кого ще преговарят след изборите.

"Видима е разликата във външната ориентация на президента Радев и министрите, назначавани от него. Европейските избори ще бъдат сериозно изпитание за сегашната политическа система в Европа и ЕС. Вълната от национализъм и антимигрантски настроения завладява европейските държави. Тази вълна достигна и до България", анализира бившият зам.-министър на външните работи.

"Продължаваме промяната" са в неизгодна позиция, защото при следващи избори ще загубят повече от ГЕРБ и ДПС, подчерта Керемедчиев:

"Възможно е самият сблъсък на лидерите в "Продължаваме промяната - Демократична България" да доведе до разнопосочни сигнали и да изнерви Бойко Борисов. Има опиянение на "Продължаваме промяната" с власт. Делян Пеевски потвърди, че "Продължаваме промяната" се оляха с власт и разбиха всички възможности за съставяне на правителство".

Вижте видеото с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
0
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
То ако имаше демокрация, мъдуратора нямаше постоянно да трие постове, когато се спомене името Господне, за не го споменавам, всички го знаете.
98
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Който гласува, само легитимира тези шайки да продължат да ни крадът. Псевдо-демокрацията, която ни насадиха е провалил се социален експеримент, по-наивен дори от комунизмът. Още древните Атиняни са казали, че ако една демократична система не се опази от факционизъм и партии, то тя бързо се превръща в клептокрация или в най-добрият случай оклокрация.
97
0
 
0
 
! Отговори
Да не се отпускаме! преди 1 месец
Ми да забраним изборите и да впишем Кирчо и Кокорчо за доживотни царе на републиката, в конституцията! Член първи!
96
0
 
7
 
! Отговори
Пази, Боже! преди 1 месец
За какво отвращение от политиката и политиците говорите? Че в България няма политици във властта, има само нагли търгаши, крадци, *** ***, измислени откачалки с ментални увреждания. Нормалността отдавна е абдикирала от управлението на България. Няма изключения ако не са предатели , слугинаж и еничари са крадци и мошеници
95
0
 
2
 
! Отговори
КОКО преди 1 месец
Точно така. Тъкмо няма да галасувам за отвръщаващите политици. И всичко ще си дойде на мястото.
94
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Предлагам да няма нови избори! Ще намаляваме отвращението от политиците )))
93
0
 
8
 
! Отговори
Ами то преди 1 месец
и кражби и предателства и разпродаване/раздаване на държавата на чужди правителства не ни трябва. Ама някой попита ли ни 35 години?
92
0
 
15
 
! Отговори
R преди 1 месец
До съгласен съм Аз лично бих гласувал за всеки, но не и за ПП-ДБ. Ще обесня и защо: Всички искахме промяна и всчики искахаме моделът Борисов -Пеевски да изчезне, като това беше слоганът на цялата им камапния. Какво получихме обаче - изпран Борисов.Пеевски, който създава впечатление, че управлява държавата. Гавра с институцията Конституционен съд, с оглед назначението на онази г-жа. Съдебна реформа, сведена до замяна на Иван с Драгн! И външна политика, управлявана от друга място. Така, как е?
91
1
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
и какъв е извода да не ходим на избори за да не се отвращаваме аз съм за изборидо дупка не гласувам защото няма за кого на никого не вярвам тези които се търкалятс години в нс нямат идеология там са клубове по интереси няма десни и леви партииа мощни икон групировки затова нови лица иначе изб активност пада
90
0
 
4
 
! Отговори
За гласуването преди 1 месец
До съгласен съм Както и да гласуваш, все ще е "против това". Първо, не позволява на купувачите на гласове да ти присвоят е твоят глас, получавайки за 50 лева три гласа. Второ, активното общество плаши крадците и измамниците и ги кара да внимават колко и какво крадат. С други думи, имат си едно наум. Трето, посолствата вече не са в такава силна позиция и все имаш поне малко суверенитет. За кого ще гласуваш, не ми е работа да те уча. Просто, покажи, че си жив и че не си агне, чакащо касапина.
89
2
 
7
 
! Отговори
АЙ СТИГА преди 1 месец
Юлий Павлов: Нови избори ще увеличат "отвращението от политиците". А ПЪК УПРАВЛЕНИЕТО НА СГЛОБКАТА ИЗОБЩО НЕ ОТВРАЩАВА, ВСИЧКИ МУ СЕ РАДВАТ И БЕЗКРАЙНО ЦЕНЯТ. АЙ СТИГА.
88
0
 
3
 
! Отговори
ПОЛИТИКАТА --Е ПАРИ. преди 1 месец
ТОЧНО ЗАТОВА , ЩЕ ГЛАСУВАМ САМО , АКО МИ ПЛАЩАТЕ---100-э /глас....НАЛИ ЗАТОВА Е ТАЯ НАВАЛИЦА ЗА ДУПЕТАТИ....ХА,ХА,ХААА...АМИ , ЩО ДА НЕ СЕ КЛАСИРАМЕ И НИЕ С ГАЙДИТЕ ,БЕ....??!!!!
87
0
 
0
 
! Отговори
съгласен съм преди 1 месец
До R И как ще гласуваш ПРОТИВ ТОВА?Я кажи да се зарадваме!
86
0
 
5
 
! Отговори
😁 Антон преди 1 месец
Ех, Канада, еех , Канада!Ще продам червената си лада,ще продам последната си ризаза билет до Монреал и виза!
85
1
 
10
 
! Отговори
ВЪН Джендъри преди 1 месец
Имаме огромния шанс да разкараме ПП ДБ завинаги!
84
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали ако знаете истина ще окачите всички политици ! Ей там , избори , демокрация , ценнтости , алабализми .....айде готово .
83
0
 
4
 
! Отговори
Айларипи преди 1 месец
Можете да бъдете спокойни. Моето лично отвръщение ми може да бъде увелично повече от това.
82
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма никакъв повод да сме отврътени . Храните отровни , лекарствата не лекуват , болниците не лекуват, образованието произвежда неграмотност , демография изобщо не знам какво значи , заплатите са "замажи очи " , бизнеса е смачкан , черноморието е часно и оградено , паркингите платени , водата скъпа, цената на газа се прави "на око " , тока не се знае дали ще го има , централи вече няма , колите са "нов внос" , апартаментите са скъпи за да се чустваме имотни .Иначе сме доволни демократи !
81
0
 
4
 
! Отговори
R преди 1 месец
няма как да не отидем на избори този път, тъй като псевдодемократите създадоха впечатление, че по принцип, решенията, касаещи какво се случва в държавата се вземат от чужди посолства. Ако допуснем, че това е така, не е далеч и идеята,че действията ни в тази напрегната геополитическа обстновка около нас, също биха се определяли от тези посолства..... т.е. поставят ни в ролята на пешки в тази криза. А както знаем, пешките си отиват първи... Така че, да ще гласувеме против това!
80
0
 
4
 
! Отговори
Хмм преди 1 месец
До Анонимен Вероятно и предишният път си бил за риба. Такива овце, доведоха касапина да ни заколи всички. Спиш ли, пасивен ли си, умираш. Няма мърдане. Почти четири милиона българи вече умряха. Останалите ще умра,т след по- малко от 20 години. Двата милиона, които се очаква да останат през 2040г., ще се водят българи само по документи.