ПП-ДБ бяха пратени в НС да разградят ГЕРБ, а сега им се молят

Имаме нужда от алтернатива, смята Петър Витанов
26 мар 2024 12:47, Красимир Ангелов
41

"ПП-ДБ бяха пратени в българския парламент, за да разградят лидерството на ГЕРБ. Вместо това сега се молят по студиата за правителство с тях. Имаме нужда от алтернатива", заяви евродепутатът Петър Витанов в ефира на "България сутрин".

"За мен беше логически по-нормално да има правителство, но тези два основни политически субекта са като олиото и водата, трудно се смесват. От това, което виждам, става ясно едно - вътрешните страсти доминират над европейските, защото много често се използваше наративът, че посолствата имат нужда от стабилно правителство в България, предвид кризите, които има съвсем близо до нашите граници. Оказа се, че вътрешните страсти са по-силни от всяко европейско желание", обясни той пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата
Витанов е категоричен, че от самото начало е нямало как тези две политически партии да създадат нещо трайно и устойчиво.

При едни евентуални предсрочни избори, Витанов смята, че следващото правителство ще бъде излъчено от ГЕРБ-СДС и ДПС, ако не се появи алтернативна партия.

"Това, което аз очаквам, е ГЕРБ да има по-силен резултат, предполагам и ДПС ще има по-висок резултат и с помощта на някоя малка политическа сила да управляват следващите 4 години. Ако не се създаде алтернатива. Хората нямат доверие в продукцията, която им се поднася. Всичко това би могло да се промени, ако хора, които се ползват с обществено доверие, стъпят на по-активно на политическата сцена", добави гостът.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
12
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
Баце е брутален ама чак така да ги унижава да му се молятЕ това беше забавноПомня как разнасяха ковчега на баце а кирчо показваше килията муВместо това се погребаха те
18
1
 
10
 
! Отговори
Нане преди 1 месец
пепедебейските слуги лежаха цяло едно лято по жълтите павета да свалят тикварий, сега лежат в Парламента в краката на същия... Копат дъното за кокала... ===)))
17
2
 
6
 
! Отговори
Ужас преди 1 месец
Денков и атанасов бяха толкова жалки оня ден и днесЗа миг помислих , че атанасов ще падне в краката на баце да му се моли , а денков що не се разрева оня ден , че спират екскурзиите инклузивКирчо дори каза борисов за премиер Трагедия -всеки един техен избирател трябва да е абсилютно отвратен от тях
16
3
 
2
 
! Отговори
Витанов преди 1 месец
ние, избирателите ги пратихме да бъдат държавници, не да изчегъртват като ИТН. И досега те се справят чудесно. Не може да се пренебрегне и волята на избирателите на ГЕРБ. Всички сме българи и желаем просперираща европейска и модерна България. А който е красил от общото, да си понася вината.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
какви нови лица бе хора гешев и черепа престъпници за затвора къде ги тия нови лица футболиста пак ще се пъчи и в другия парламент че е първа политическа сила
14
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Алтернативата е да създадете пряка демокрация без партии и Кукубенди парламенти. Упрвлявайте се като Швейцария, по общини и градове-държави. Децентрализирайте тази фашистка държава Мафия и обявете неутралитет във войната. Иначе всички ще отидете на кино, като Украйна.
13
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПП ДБ приключиха. Много грозно излъгаха избирателите си и това няма да им бъде простено. Очаквам на следващите избори резултата им да е много слаб, също като управлението, в което участваха с ГЕРБ и ДПС!!! А уж щяха да ги разследват, да им търсят отговорност... А вместо това станаха баджанаци. Пълен отврат!
12
1
 
6
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 1 месец
Герб е окупирал всички държавни структури и фирми работещи за тях. При един нов вот по- голяма част от служителите в администрацията и техните семейства ще гласуват за Герб от страх,че ако други дойдат на власт могат да си изгубят работата си и това е най- голямото купуване на гласове. За да се махне Герб е необходима общонационална коалиция на останалите партии обединени около изработена от тях програма,едва тогава Герб ще бъде елиминиран. В противен случай гледайте Путин и Ердоган несменяеми.
11
0
 
5
 
! Отговори
Архимандрит ГОНЗО преди 1 месец
''Чегъртането, и ще ги изчегъртам''...СА ДУМИ НА СЛАВИ ТРИФОНОВ, А НЕ НА ПП-ДБ !!!..СЛАВЧО КАЗА ЧЕ ЩЕ ИЗЧЕГЪРТА ГЕРБ, ОТ ВСИЧКИ НИВА И ПОЗИЦИИ В ДЪРЖАВАТА, след изборите от 11 юли 2021 година, когато ИТН стана първа партия, и задмина Герб на изборите след другите избори от 04 април 2021 година. А после Славчо номинира Пламен Николов - Пацо Шнорхела за ПРЕМИЕР !!......ТЕЗИ ДУМИ КИРИЛ ПЕТКОВ НИКОГА НЕ ГИ Е КАЗВАЛ.
10
2
 
7
 
! Отговори
О, ужасТ... преди 1 месец
...и от Канада "освободителите" се оказаха ПЪЛНО МЕНТЕ...ха,хахааааааааа
9
2
 
9
 
! Отговори
истината преди 1 месец
Още като се появиха, не случайно мислещите хора веднага ги нарекоха Подмяната! Очевидно беше, че са същите крадци и никакви реформи не искат да правят. Предполагам, вече заблудените овчици прогледнаха, макар че в София винаги си има заблудени докрай "демократи", дето още си вярват в техния господ от Драгалевци, нищо че и той самият се отказа три пъти от сочените за негови наследници.
8
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой ги е пратил след като бяха избрани с машинации?Никой не иска ПП.
7
5
 
13
 
! Отговори
българин преди 1 месец
Специално аз не гласувам но искам да гласувам.Проблема е че няма за кого:герб са крадци ПП започнаха и те и повече проблема направиха БСП също е изчерпана откъм кадри възраждане са същите нечистоплътни,дпс от турска партия стана корупционна.За кого да гласувам братя? За когоооо? Един свестен ми дайте...кат удавник за сламка се хващам
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Шубето е голям страх , не се знае , знае ли се
5
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хубаво ги вижте тия как пълзят пред Борисов и не го забравяйте, спомняйте си го когато тия лъжци почнат да ви агитират че щели да се борят с мафията.Ето им я борбата,на колене пред герб със рев и сополи само да ги оставят на власт още малко
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Борисов пращай ги на избори ,да ги изметем кой от де дошъл ,вън от България слуги на Украйна
3
4
 
6
 
! Отговори
Къци Вапцаров преди 1 месец
'''Младежите на Герб''' - така Василис Божков-ЧЕРЕПА нарече ***-*** , на стълбите на Терминал 1, на 26 август 2023 года, когато го изгониха от Дубай ....МНОГО ВЯРНО...ТЕЗИ от пп-дб са за УБИВАНЕ и КОРМЕНЕ .
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Едни и същи са. ПП са бивши ДБ, ДБ са бивши ГЕРБ, а ГЕРБ са бивши СДС. Само се пребоядисват и прават циркове докато минат избори. После се сглобеват.
1
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Следващата стъпка е да оттекат в канала като дойдат изборите. Безценно сладко е да гледаш тъжната физиономия на старото ченге Атанасов.