Борисов отсече: Няма да позволя Желязков да е служебен премиер

ГЕРБ били чувствителни за МВР министъра
258
Борисов отсече: Няма да позволя Желязков да е служебен премиер
Снимка: БГНЕС

След като и ИТН върна неизпълнен мандат и вече окончателно е ясно, че ще има предсрочни парламентарни избори, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отсече, че няма да позволи председателят на НС да бъде назначен от президента Румен Радев за служебен премиер.

Съгласно последните промени в Конституцията държавният глава няма право сам да избере кой да бъде служебният премиер, а е длъжен да посочи един от определен кръг висши държавни служители, като сред тях е и шефът на парламента.

Още по темата
"Единственото, на което държа и няма да го позволя по никакъв начин, е служебен премиер да е Росен Желязков, а истински се надявам и президентът да не посочи Димитър Главчев", коментира Борисов.

По думите му двамата биха били свързани по някакъв начин с ГЕРБ.

"Не че не ги е гласувал единодушно парламентът, но няма да е красиво", каза той.

Борисов увери, че когато ГЕРБ е на власт, управлява лидерски в името и за благото на хората.

Той отново настоя, че той лично е направил много компромиси, за да има правителство, от ПП-ДБ са искали цялата власт.

"Ако не беше жаждата за власт и то за МВР, ние имаме страх от това, тези хора незаконно арестуваха и имаха репресивния апарат и сме чувствителни, че не трябва целият апарат от МВР да е техен", обясни разривът между коалициите той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз ако бях на Президента - точно Желязко ще посоча. Това да не е концерт по желание? Желязко като откаже, вече ше мисля кой е следващия, който ще откаже. И ше ги посочвам, за да отказват. Само да покажа колко са мальоумни промените в Реституцията.
140
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Президентът " ...е длъжен да посочи един от определен кръг висши държавни служители". Ами то логично е винаги да са от управляващата партия! Т.е. винаги служебният премиер ще бъде от дотук управляващата партия. Още повече, че Желязков си е от ГЕРБ, а очевидно не го пускат! Тогава кое е положителното от т.нар. "суперпромени" в Конституцията, та чак Борисов и Хр. Иванов не сварват да си благодарят взаимно за промените? Логично е също никой на висок държавен пост да не напуска заради временен такъв
139
0
 
3
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 месец
Тази ситуация мога да я сравня само с това - да дадете на ремонт Лада Нива на днешен майстор;))) Единственото, което ще направи след ремонта е да ти вземе парите, а това, което ще каже след "ремонта" е: Г-не, спешно си сменете колата!;))) Щото и да смениш майстора, днес, файда нема;)))
138
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За мен, Борисов вче не съществува! Жалко аватарче на Путин!
137
1
 
12
 
! Отговори
Не е за вярване преди 1 месец
Престъпници да управляват България, вместо да са на лечение във Белене с АК-47.
136
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Президента решава а не Лойки.
135
0
 
5
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 месец
До АнонименЩе го отлъчи от ГЕРБ, ама губи НС, на което Желязков е председател, а то работи, не е разпуснато, според новите промени в Конституцията и Парламата блокира;)))
134
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Той нямал да "позволи". Абе кой още не вижда, че тоя човек има някакъв допотопен фелдфебелси стил. Как е възможно да е заробил половин България и те да гласуват безмозъчно за един остарял пехливан? Всички грачат и преиначават фактите срещу ППДБ, ама не виждат Злото в цялата му светлина.
133
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами ако Желязков каже ,че иска да стане премиер тогава го отлъчвате от Герба нали така Бойче?
132
1
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
че то около това име само скандали печатница за бюлетини румяна бъчвароваоставаше и премиер да го направят и кои щеше да мвр министър позор
131
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тогава Лойки нарушава конституция и отива в пандиза.
130
1
 
10
 
! Отговори
Уау преди 1 месец
Абе като нищо може и да няма избори, за парламент. Ако всички възможни откажат Денко ще продължи да управлява макар и в оставка. И това ако не е абсурдна поправка съчинена от мравояда в скута на Пеевски, здраве му кажи.
129
1
 
11
 
! Отговори
До Алекс преди 1 месец
Само не забравяй, че Мравояда тая каша я надроби с подкрепата на Баце и Шиши. Все пак почти всички, от които президента трябва да избира са от ГЕРБ.
128
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще плачете за академика, горко ще плачете!
127
0
 
8
 
! Отговори
бай Гошо преди 1 месец
да де, ама за да е циркът пълен, вместо Желязков защо да не може да е Любен Дилов премиер , а?
126
0
 
5
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Ако Байдън ритне камбаната преди изборите и в САЩ няма да има избори.
125
0
 
13
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Заформя се интересна циркова програма.Главчев и Желязков отпадат като служебни премиери.Тепърва ще сърбаме кашата,която надробиха Мравоядът и останалата Шарлатанска сбирщина с промените в Конституцията.
124
1
 
2
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
A нали се сещате, че ако не се състави служебно, сегашното правителство продължава, хаха. А сега познайте ще има ли правителство.
123
0
 
5
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 1 месец
И накрая изборът на Радев ще се сведе до двама или направо един желаещ поста.
122
2
 
1
 
! Отговори
Изклатен демократ преди 1 месец
Т.нар. "демократи" от ППи ДБ, които Баце и Шиши клати от 9 месеца не можа и да роди, не можа и да забременее, щото "демократ" значи "пеедраст" по презумпция, а един пеедраст не може да забременее, защото е мъж, въпреки че се прави на жена - няма яйцеклетка в корема, както и кирчовците нямат акъл под перчема! ДА СЕ ЗНАЕ И ДА СЕ ПОМНИ!