Борисов отсече: Няма да позволя Желязков да е служебен премиер

ГЕРБ били чувствителни за МВР министъра
258
Борисов отсече: Няма да позволя Желязков да е служебен премиер
Снимка: БГНЕС

След като и ИТН върна неизпълнен мандат и вече окончателно е ясно, че ще има предсрочни парламентарни избори, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отсече, че няма да позволи председателят на НС да бъде назначен от президента Румен Радев за служебен премиер.

Съгласно последните промени в Конституцията държавният глава няма право сам да избере кой да бъде служебният премиер, а е длъжен да посочи един от определен кръг висши държавни служители, като сред тях е и шефът на парламента.

Още по темата
"Единственото, на което държа и няма да го позволя по никакъв начин, е служебен премиер да е Росен Желязков, а истински се надявам и президентът да не посочи Димитър Главчев", коментира Борисов.

По думите му двамата биха били свързани по някакъв начин с ГЕРБ.

"Не че не ги е гласувал единодушно парламентът, но няма да е красиво", каза той.

Борисов увери, че когато ГЕРБ е на власт, управлява лидерски в името и за благото на хората.

Той отново настоя, че той лично е направил много компромиси, за да има правителство, от ПП-ДБ са искали цялата власт.

"Ако не беше жаждата за власт и то за МВР, ние имаме страх от това, тези хора незаконно арестуваха и имаха репресивния апарат и сме чувствителни, че не трябва целият апарат от МВР да е техен", обясни разривът между коалициите той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


258
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
221
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Сигурно ще е точно Желязков,защото е по-загрижен за укрите отколкото за нас българите...Подготвиха го още преди месеци.
220
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Баце, ти си лидер на партия, а не администратор! Как така няма да позволиш ? Нали ти си го предложил за премиер на служебния кабинет, а не Пеевски или Про100 Киро! С какво мисли, когато го предложи, с друг орган на тялото ли?
219
2
 
1
 
! Отговори
Мария преди 4 седмици
Драскачи,вие правите ли разлика между ред и дисциплина и разпасаност,между лидер и редови член на партия?! Егати Тъ ъпа ците ,всичките искат да са началници и всеки да си прави каквото си иска.Вие е сте абсолютно сбъркани,в главите ви е пълен хаоса нищо не ставате
218
0
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 4 седмици
До 222: каза личната близначка на баш Бойка калдаръм кадъна, кажи бе гювендиханъм, какво е лъжа бе ***? Какво млъкна като Бойка калдаръм кадъна пред ердоганово заптие? Кажи бе, кое е лъжа или всички кадъни от гроб сте шизофренични като главната ви кадъна? Нали твърдиш, че съм казал нещо лъжливо, е кое е то бе ***? Аман от дърти комунистически кадъни като баш Бойка калдаръм кадъна! Все недоволни, все неначесани, все за натопорчен циврите!
217
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Радослав една и съща плоча пускаш постоянно смени я че вече не е интересно успех
216
1
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 4 седмици
До 215-та и 216-то баш кадъната ви се скъса да циври, че предишните му виновни, че президента искал власт и тн. Нали за това сложиха ограничения кои може да става служебен министър, за да са все кадъни от харема гроб! Еми искаха го, получават го! Ако откажат, значи кадъните искат да счупят държавата и бягат от отговорност и всяко поскъпване и с 1 стотинка е лично по вина на баш Бойка калдаръм кадъна и харем гроб! Всяка издънка, всяко престъпление, всичко ще е по вина на харем гроб!
215
1
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 4 седмици
До 215-та, 216-то, драго/драга гърбав кадънке, кой циври най много против служебните правителства бе ***? Баш баш Бойка калдаръм кадъна! Кой гласува За промените в конституцията? Целият харем гроб в тандем с ДПС и интимният им партньор ПП-ДБ! Кой вкара списък с хора които могат да се посочат от президента за служебни министри? Тандема Харем гроб, ДПС и ПП-ДБ! Кое е лъжа бе кадънке? Ако говориш за всяка дума която баш кадъната ви казва е факт, че всяка нейна дума е долна лъжа!
214
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Нещо не схващам???" Ако не беше жаждата за власт и то за МВР, ние имаме страх от това, тези хора незаконно арестуваха и имаха репресивния апарат и сме чувствителни, че не трябва целият апарат от МВР да е техен. ЗНАЧИ АКО ЧАСТ ОТ МВР Е НАШО ИМАМЕ ПРОТЕКЦИИ НЕЩО ТАКА ЛИ??? ЕВАЛА НА ТАКАВА ДЕМОКРАЦИЯ!!!
213
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Бойко Борисов има ли си любима, че ревнувам :)
212
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Радослав промени в конституцията искаха облачните и костовистите Докога ще лъжеш лелелеле
211
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Радослав пишеш лъжи и невероятна омраза има
210
2
 
9
 
! Отговори
Радослав преди 4 седмици
Да избира Желязков и гроб да си носят кръста. Който е предлагал промените и ги е гласувал, той да се оправя! Гроб искаха кратък списък с лица които могат да се предлагат, значи президента спазва промените и предлага гърбавата калинка и лойко да е виновен за всичко! Тъкмо лойко после няма да може да се оправдава с предишните защото те ще са от неговият харем!
209
1
 
10
 
! Отговори
до 210 преди 4 седмици
доста заблуден народ има,гласувай после с НЕкоалицията ще се разберат :))
208
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Няма никакъв магнитски стига лъгахте Това е България Европа американски неща тук не вървят Спрете да Лъжете гласувайте си да грабят лъжат забруждават облачните успех
207
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Магнински свали за пореден път правителството ББ и ДБ Кой ще е алфа мъжкаря ? В една глутница има само един сега са двама да видим Кой ще е ?
206
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
А аз не искам Асен дето даже и адрес няма в България да е фин министър съден в други държави създал невероятна инфлация стопирал държавата ни да влезе в Еврозоната 5 милиарда и нещо ги няма от енергетиката за 3 год къде са парите купуваме ток от съседите а нашите енергетика се срутява тези не ги искам
205
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Аз на 100% подкрепям ППДБ а ББ и ДБ да си скъсат дебелите т р ъ т ки от сваляне на правителства пак ще гласувам за ППДБ
204
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
България е много богата държава Спрете да Лъжете Коли по няколко на семейства Купуват се апартаменти постоянно има работа има възможности само мързеливите се оплакват а колкото до корумпирането го има навсякъде стари изтъркани лъжи за заблуда на такива като теб Върви работи изкарвай си има много много възможности вместо да обвиняваш незнам КОЙ си
203
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ицо лодкарят ли е твоят идол безработен милионер или Атанасов костовисти от нафталина дето раздадоха държавата на определени хора безнаказано и сега пак заедно с облачните с мадуровките се настаниха в управлението с мисъл за собствено обогатяване Атанасов да станеш шеф на парламента позор алчни
202
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Борисов е просто м у т р а от прехода на 90 - те бивш охранител на Живков с мвр образование и речник на пр о с т човек Не вярвам на нищо което казва видях неговите действия за цялото време на неговото управление България е най бедната и корумпирана територия не може да бъдем държава щом няма съдебна система полиция и служби живем в разграден двор а престъпниците свободно ни ограбват