Търси се премиер, Радев продължава срещите с възможните кандидати

На ред са заместниците на гуверньора на БНБ и тези на шефа на Сметната палата
107
Търси се премиер, Радев продължава срещите с възможните кандидати
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Продължат срещите на президента Румен Радев с потенциалните служебни министър-председатели. Вчера държавният глава разговаря с председателя на Народното събрание Росен Желязков, управителя на Българската народна банка Димитър Радев и шефа на Сметната палата - Димитър Главчев. От тях само Радев коментира, че не трябва политиката и банковият сектор да се преплитат, припомня Нова телевизия.

Още по темата

В президентската институция днес ще отидат заместниците на гуверньора на БНБ и тези на шефа на Сметната палата. Списъкът, от който държавният глава може да избира, е сведен до минимум, след като омбудсманът Диана Ковачева беше избрана за съдия в Страсбург, а нейната заместничка Елена Чернева - Маркова, подаде оставка.
 
След като приключат разговорите държавният глава трябва да обяви решението си кого избира за служебен премиер. И да издаде указ за назначаването му. А служебният премиер да сформира правителство. Конституцията не посочва в какъв срок да стане това.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: премиерРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да назначи Киро за премиер
69
2
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 1 месец
Не ми крещете бе!
68
2
 
2
 
! Отговори
Масово преди 1 месец
За какво са тези Гвардейци като МВР убиват цяла България!?
67
2
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 1 месец
До 75-тата: добре, значи сайта на ЦИК според теб дава фалшиви данни. Няма проблем. Това гърбавокадънките ако не ви е статистика от баш баш кадъна та не важи значи? Тиквички ***, потенциалните избиратели по списък са малко по 6.6 милиона! Ако си мислиш, че в България има 8 милиона население ок, но реалността е съвсем друга. Е да ако сметнем и умрелите +Костинбродски бюлетини може и да го докараме до 9-10 милиона избиратели от които има няма 1/20 с или без тяхно знание да са гласували за Гроб
66
0
 
7
 
! Отговори
До 78 преди 1 месец
Новият Магнитски, ще е по-зле и от стария, изпират се всички намагнитени и те заблестяват от "чистота"!
65
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонимеН - новия списък Магнитски може да промени доста неща
64
3
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
До Анонимен 73/ ВЕРВАШ ЛИ СИ , ЧЕ ПРЕМИЕР НА ГЕРБ ЩЕ ОСТАВИ МИНИСТЪР НА ПП-ДБ :D И ТО ПРИ РАДЕВ КОЙТО Е ПРОТИВ ДАВАНЕТО НА ОРЪЖИЕ ЗА УКРАЙНА :D ТОВА НЯМА ДА СТАНЕ!
63
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Радослав-послушай човека
62
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Радослав - пак лъжеш, това са само гласовете в страната.
61
5
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 1 месец
До 72-рата/то: кажи нещо смислено или всички кадъни от харема гроб сте мозъчни донори като баш баш кадъната ви и мозъка ви стига да запомните 3 думички? Кажи слабоумна кадънке, кое не ти харесва? Че харема ви ще трябва да носи отговорност за хаоса в които хвърлихте държавата ли? Че за пореден път парламента приема закон който още при първото му прилагане и се вижда колко некадърно е написан ли, както става последните 15 години? Това ли ти е проблема кадънке?
60
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Който и да е премиер трябва да остави Тагарев военен министър. Той не е партиен и МО няма отношение към изборите, но ще продължи ударно с помоща за Украйна.
59
6
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 1 месец
До 67: сред избраните от Гроб, ДПС, ПП-ДБ очакваш да се намери нещо свястно ли? Списъка е с цели 9 политически марионетки. Което и да избере все ще е на някой лакея. Да избира гробаджия, че поне кадъната да спре да мрънка, че предишните му били виновни и, че служебните чупят държавата! Като е толкова кадърна да му дават служебно правителство и да си носи отговорността, поне да е ясно кой трябва да се псува и защо!
58
6
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
БОРИСОВ ОБЯВИ, ЧЕ Е НАРЕДИЛ НА НЕГОВИТЕ ХОРА ДА СЕ СЪГЛАСЯВАТ! ТЪЙ, ЧЕ СЛУЖЕБЕН ПРЕМИЕР ЩЕ ИМА!
57
0
 
5
 
! Отговори
България е преди 1 месец
Меката на имотните измами
56
6
 
7
 
! Отговори
Радослав преди 1 месец
До 61-вата: на последните избори гласуваха 2683000 души от които като се махнат Не подкрепям никой, невалидните бюлетини и тн остават 2500000! И с тези 1/3 от гласовете смяташ, че НС е легитимно? Че то харем гроб с мъка събра 630000, а колко от тях са Костинбродски бюлетини само кадъната знае! И с тези 1/3 гласове променят конституцията? Кое му е легитимното бе? Цялата интимна сглобка с мъка събира 1 милион гласа! И това са 3 партии със 160 дупедата! А Радев е една личност!
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дано намери някой свестен....
54
5
 
2
 
! Отговори
Издирва се преди 1 месец
путин жив или мъртъв награда 1 милион долара.
53
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До До 31 - Какво значи за теб това, никой не го интересува
52
5
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 1 месец
До 58: аз ако имам вакуум, ти имаш ДНК директно впръскано през ухото от Бойка калдаръм кадъна, Шиши, Кирчо "умното" и Костя Копейкин! Хайде драго/драга или като каквото там се самоопределяш: кажи този път какво ви е виновен президента, че господарят ти забърка каша с *** промяна на конституцията? Кой смяташ, че трябва да предложи Радев за служебен министър председател? Кажи бе тиквички? Или като господарката си само подскачаш и нищо умно няма да кажеш?
51
1
 
9
 
! Отговори
??? преди 1 месец
Къде са сега тези 166 депутати от ДПС, ГЕРБ-СДС И ПП-ДБ, които миналата година внесоха проекта за тези недомислени промени в Конституцията и после депутатите от същите тези партии и коалиции ги гласуваха? Защо не обяснят по какви причини гласуваха тази безсмислица?