Търси се премиер, Радев продължава срещите с възможните кандидати

На ред са заместниците на гуверньора на БНБ и тези на шефа на Сметната палата
107
Търси се премиер, Радев продължава срещите с възможните кандидати
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Продължат срещите на президента Румен Радев с потенциалните служебни министър-председатели. Вчера държавният глава разговаря с председателя на Народното събрание Росен Желязков, управителя на Българската народна банка Димитър Радев и шефа на Сметната палата - Димитър Главчев. От тях само Радев коментира, че не трябва политиката и банковият сектор да се преплитат, припомня Нова телевизия.

Още по темата

В президентската институция днес ще отидат заместниците на гуверньора на БНБ и тези на шефа на Сметната палата. Списъкът, от който държавният глава може да избира, е сведен до минимум, след като омбудсманът Диана Ковачева беше избрана за съдия в Страсбург, а нейната заместничка Елена Чернева - Маркова, подаде оставка.
 
След като приключат разговорите държавният глава трябва да обяви решението си кого избира за служебен премиер. И да издаде указ за назначаването му. А служебният премиер да сформира правителство. Конституцията не посочва в какъв срок да стане това.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още по темата: премиерРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
7
 
! Отговори
Колчо Слепеца преди 1 месец
В американската колония Тикволандия вече няма кандидати за длъжността "главна марионетка". Предишните, които американецът Радев ги навъди, ни закопаха още повече. Кирчо, Кокорчо, Денковчето, дори и оня Стефан Янев побърза да гласува за изпращане на оръжие, което води до все по-висока инфлация. Амебиии
49
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Радослав - пак лъжеш. през 2021 г ни броиха, изкараха ни 6,5 млн от които 1 млн деца. на последните избори за НС гласуваха 3 млн
48
2
 
4
 
! Отговори
До 31 преди 1 месец
Ако Гюров приеме, при положение, че управителя на БНБ заяви, че банката не бива да бъде замесена в политиката, това означава, че управлението на банката не е в добри ръце!
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дайте я тази Кьовеши ще и издадем български паспорт.
46
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зеленият чорап е поредното доказателство защо *** не трябва да се докосват до власт
45
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гласувам за Божков
44
2
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 1 месец
До 46: отделно е въпроса, че тези промени в конституцията са нелегитимни защото цялото НС е нелегитимно! С клизма събират 20% подкрепа общо! Парламент в които за депутат са гласували по малко хора отколкото за селски кмет няма законовото, моралното и каквото и да е право да функционира! И няма и половин година след грандиозните им промени и се видя колко *** са те!
43
1
 
7
 
! Отговори
Радослав преди 1 месец
До 46: какво ли? Коя я забърка тази каша с продължение на мандата на тези които са подали оставка? Харем гроб, ДПС и ПП-ДБ! Като са си го надробили да си го изядат! Радев да дава на Желязков мандата, ако откаже значи Герб и Бойка калдаръм кадъна чупят държавата, всички *** да се изреждат да ги питат защо чупят държавата! Нали кадъната все циври, че било ангажимент на първата политическа сила, колко циври срещу служебните правителства като вдовица за к*р? Да си носи кръста!
42
3
 
8
 
! Отговори
Народа е ум рел преди 1 месец
От глад тия финансовите измамници кредитните милионери и у рвите на разни мутри и псевдобизнесмени с скъпите коли които карат не ги бройте като част от статистиката там е друго.Но на работещите бедни им се е ба майката в тази мутроченгеджийска държавичка на Хомосексуалисти с комунистическо минало дрога корупция и про с титуция!
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Факт! - помним много добре Пацо Шнорхела
40
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Радослав - и какво от това?
39
3
 
3
 
! Отговори
ИТН Наркомани преди 1 месец
41 българска партия служеща на Доган
38
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къде да си предложа си ви-то? На чие бюро, та да ми прегледат кандитарута? Имам акъл и образование, здраве все още и много други качества. Спортувам.
37
5
 
9
 
! Отговори
Радослав преди 1 месец
До 38: надявам се осъзнаваш, че за Радев са гласували повече хора отколкото за всички 240 дупедата! Тоест Радев сам събира повече подкрепа от цялото Харем гроб начело с Бойка калдаръм кадъна, ДъПъСъ на Шиши, ПакПръдна-ДъртаБрантия на Киро "умното", *** на Костя Копейкин и БеПакСра на Курналинчето! Целият парламент събран на едно и умножен по две с клизма събира гласовете на Радев. Какво има повече да си говорим, президента е най легитимен от всичките, а е парадна фигура!
36
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен - е няма как да се кандидатира повече, за всеобщо щастие.
35
8
 
1
 
! Отговори
Факт! преди 1 месец
ИТН! Единствената българска партия! Единствените, които действат и мислят практично, в полза на хората! Всички други ги видяхме какво могат...!
34
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само факта, че за известно време Йотова ще бъде президент, спасява Радев от импийчмънт
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И сега какво ни чака? Служебен кабинет на ГЕРБ/ДПС. Нападки между коалиционните партньори до изборите. Нови избори с малко по-висок резултат на ГЕРБ, но не достатъчен за да управляват сами с неофициалната подкрепа на ДПС. Нападки между ГЕРБ/ДПС и ПП. Нови циркове с мандатите. Неизпълнени мандати. Нов служебен кабинет на ГЕРБ/ДПС. Много хитро това с конституцята, понеже няма да има конституционно мнозинство без ГЕРБ и ДПС. А Киро и Васил или са същите крадци, или са невероятно ***.
32
10
 
2
 
! Отговори
? преди 1 месец
За да може Руския Агент Радев да разкеши още.. Още един договор с Боташ моля за още 3 милярда, без ползи за БГ...Знам, че го можеш Радев, ще чакаме ли Братушките с цветя във Варна?Може да ни вземат и нас или да ни ползват за разменна монета с НАТО за да задържат Русия.
31
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стана Голяма ротация! Всеки ден нов клоун премиер! Слава на Кукубенд парламент! Има ли друга такава държава в Европа и целия свят? УникалнаИдиотия.