Денков няма да изтегли зам.-министрите си от кабинета

Главчев е номенклатура на ГЕРБ според Кирил Петков
Обновена: 30 мар 2024 10:36 | 30 мар 2024 10:31, Петър Бойчев
267
Денков няма да изтегли зам.-министрите си от кабинета
Снимка БГНЕС

Очаквам първо да си свърши работата - това, което е по конституция - да проведе честни избори. Това ще зависи много от състава на Министерския съвет, особено Важно е кои ще са министрите на вътрешните работи и на електронното управление.

Това заяви премиерът в оставка Николай Денков в коментар на избора на Димитър Главчев за служебен премиер от президента Румен Радев. Не го познавам лично добре, надявам се да поеме със спокойствие и достойнство задачата, която е тежка. Няма да изтегля всички зам.-министри, защото премиерът трябва да реши кой и кога може да му свърши работа, каза още Денков.

Ние през цялото време се опитваме да деполитизираме тези системи, но трябваше през цялото време да се търсят компромиси, обясни Денков на въпрос, защо ПП-ДБ да гласували за Главчев да е начело на Сметната палата. Това, което се случи - да се съгласяваме с ГЕРБ за политически лица, трябва да бъде избягвано.

С цялото ми уважение към Главчев, но той е част от номенклатурата на ГЕРБ. Така пък Кирил Петков коментира номинацията. Президентът избра ярко политическо лице на ГЕРБ, това е негов избор, заяви съпредседателят на 'Продължаваме промяната" Кирил Петков пред медии преди началото на конгреса на формацията, който се провежда в НДК.

Сега най-важно е, че трябва да има честни избори, така че кои ще са двамата министри - на МВР и електронното управление и как ще бъдат организирани изборите, допълни Петков.

Отговорността трябва да си поеме премиерът, наши политически лица в никакъв случай няма да участват, ще следим внимателно, уточни Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това зловредно трио от снимката още ли не са освободили кабинетите си? Айде обратно кой откъдето е, стига ви толкова. Единия към Канада, другия към САЩ, а третия към кабинетчето си в БАН
137
2
 
11
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
То и платени протестъри не им останаха , като ги свали слави имаха -10 човека на протеста все близки и роднини техниОния искат в рубли долара девалвира
136
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Почнаха да пускат опорки, че ако имат нисък резултат значи изборите са фалшифицирани, както в Сърбия сценарий, ще извадят веднага платените протестъри
135
1
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Долен мръсен интригант,стана за смях със простотийте си,думите на банкера Атанас Буров са валидни за тъкива,остави ги ТЕЗИ простаци със дипломи
134
1
 
10
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
Кмета им ще си ходи - деска ще се произнесе в конституционният сьдМного пипани флашкиНа изборите и те са довиждане
133
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някой да му проведе едно обучение на Денгов по елементарна логика. После може и занаятие. Със сигурност ще бъде загуба на време, ама може пък да не е съвсем невнятен олиго.
132
1
 
10
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Даже и хаитинянина изрази разочарование вчераСпукана им е работата след изборите
131
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо министъра на електронното управление да е толкова важен за изборите? Нали машините немогат да се манипулират? Нали с тях няма никакъв шанс за измама? Тогава защо им е толкова важен този министър. За министъра на МВР всички знаем, че там е чадъра над купения вот.
130
1
 
16
 
! Отговори
КО СТАНА С ПП-ДБ? преди 1 месец
С ПРОМЕНИТЕ В КОНСТ. ПП НАЗНАЧИХА ПРЕМИЕРА НА СЛУЖЕБНИЯ КАБИНЕТ - ГЛАВЧЕВ И ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НС - ЖЕЛЯЗКОВ? ОСТАНА ИМ КМЕТА НА СОФИЯ, АМА И ТОЙ СКОРО ЩЕ СИ ХОДИ. 335 ФЛАШКИ СА ПИПАНИ!
129
2
 
15
 
! Отговори
Денковитетиквеничов преди 1 месец
Затънаха в собствените си фе . Калии
128
0
 
15
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Уф, като чуя от някой, че трябва да се назначават независими, неполитически лица, и настръхвам. НЯМА ТАКИВА! И ако някой се прави на независим от партия, ще е зависим от сенчести структури.
127
2
 
9
 
! Отговори
Ала бала преди 1 месец
Шиши и христо ги оправиха с -300Служебно на герб избори организирани от гербТия са чао без машинациите с машините
126
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тримата от запаса
125
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До прди година Кирчо правяше "ала-бала с президента" за изборите, а днес тръгнали да правят честни такива... Но искат с тяхно МВР, както той сам каза във записа.
124
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Денков ти си никой вече не разбра ли
123
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Просто Киро наистина е уникален. В прав текст си каза от кои министри зависи "резултатът от изборите". Единият да бара софтуера, а другият да не го спира. Верно наяма такива наглеци и тапънари като ППДБ
122
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ако не се бяхте изтропали по конституцията нямаше да е политическа фигура министъра , а и Герб и Дпс така ви лъзнаха да се сринете и да ви гледат сеира после
121
1
 
9
 
! Отговори
Машинно гласуване преди 1 месец
Най добре е с танковете.
120
2
 
14
 
! Отговори
Стига глупости преди 1 месец
Обиждате интелекта на хората, вашата кандидатура за кс плащаше членски внос в дсб и това е лесно проверимо. Наистина ли мислите хората за *** шарлатани такива . А че сте некадърни, прости, арогантни няма спор, то се вижда от това което направихте. Нали промените са ваши ?
119
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия променяци успяха и машинното гласуване да дискредитират. Всичките им "успехи" все такива.