Денков няма да изтегли зам.-министрите си от кабинета

Главчев е номенклатура на ГЕРБ според Кирил Петков
Обновена: 30 мар 2024 10:36 | 30 мар 2024 10:31, Петър Бойчев
267
Денков няма да изтегли зам.-министрите си от кабинета
Снимка БГНЕС

Очаквам първо да си свърши работата - това, което е по конституция - да проведе честни избори. Това ще зависи много от състава на Министерския съвет, особено Важно е кои ще са министрите на вътрешните работи и на електронното управление.

Това заяви премиерът в оставка Николай Денков в коментар на избора на Димитър Главчев за служебен премиер от президента Румен Радев. Не го познавам лично добре, надявам се да поеме със спокойствие и достойнство задачата, която е тежка. Няма да изтегля всички зам.-министри, защото премиерът трябва да реши кой и кога може да му свърши работа, каза още Денков.

Ние през цялото време се опитваме да деполитизираме тези системи, но трябваше през цялото време да се търсят компромиси, обясни Денков на въпрос, защо ПП-ДБ да гласували за Главчев да е начело на Сметната палата. Това, което се случи - да се съгласяваме с ГЕРБ за политически лица, трябва да бъде избягвано.

С цялото ми уважение към Главчев, но той е част от номенклатурата на ГЕРБ. Така пък Кирил Петков коментира номинацията. Президентът избра ярко политическо лице на ГЕРБ, това е негов избор, заяви съпредседателят на 'Продължаваме промяната" Кирил Петков пред медии преди началото на конгреса на формацията, който се провежда в НДК.

Сега най-важно е, че трябва да има честни избори, така че кои ще са двамата министри - на МВР и електронното управление и как ще бъдат организирани изборите, допълни Петков.

Отговорността трябва да си поеме премиерът, наши политически лица в никакъв случай няма да участват, ще следим внимателно, уточни Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
1
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
САЩ имат отработени технологии за превръщане на покорили се и завладени земи в цъфтящи провинции. Но в България русофилите пречат страната ни да се превърне в цъфтяща провинция.
157
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Все още ли не са арестували тези измамници?
156
1
 
9
 
! Отговори
Куролацията на преди 1 месец
Мумурандума е Тук! Бо с Цялата Власт, а кИ, с пръст в контакта!
155
7
 
7
 
! Отговори
Публикувайте ! преди 1 месец
В документи, намерени в маза на болница в Мариупол, се описвало производство на препарат, ПРЕДИЗВИКВАЩ рак на лимфната у кръвонасната с-***, на базата на "лекартво"против ревматоиден артрит. Планирано било да се изпитва в/у пациенти ВКЛЮЧИТЕЛНО в България. Производителите са поименно назовани фирми от Дания, Белгия, Великоbритания. Спонсор: Samsung. Знаят ли властите какво им готвят "партньорите" по НАТО?
154
1
 
10
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
Весели са сега след изборите като им паднат имунитетите ще им стане тъжно - като ги подкарат службите за газа , за парите от енергетиката за 9 милярда изчезнали в пьрвият им мандатСлужбите имат хора вече и по островите
153
2
 
9
 
! Отговори
Браво преди 1 месец
Тези тримата на снимката докато бяха на власт се оправиха финансово.Заигравки,далавери,схеми.Много добре изпълниха указанията на братята янки.Затова са толкова усмихнати и весели.
152
2
 
8
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
Тая година -лбт парада май ще се отмени в знак на солидарност с триото , след изборният погром
151
2
 
13
 
! Отговори
Ха ха ха преди 1 месец
На снимката виждам тримата ***...по Доньо Донев..ха ха хаБах ти резила...хората се заливат от смях още щом ги видят в някоя тв...ха ха ха
150
0
 
8
 
! Отговори
Фотомисир преди 1 месец
Василев взе че мигна баш за снимката.
149
2
 
7
 
! Отговори
ПП + БСП = РОДНИНИ преди 1 месец
....ЗАЕДНО, ЗАЕДНО ОЩЕ ОТ 2020... ВСЕ БОРИСОВ ИМ ПРЕЧИ....
148
1
 
13
 
! Отговори
МАТЕРЯЛ ЗА ТВОРЕЦА преди 1 месец
Я, ТРИМАТА ГЛЮПАЦИ НА ДОНЬО ДОНЕВ? ДА БЕШЕ ЖИВ ЩЕШЕ ДА НАПРАВИ ЦЯЛ НОВ СЕРИАЛ - "ТРИМАТА *** НАЧЕЛО НА ДЪРЖАВАТА" . ДЪРЖАВАТА Я НАПРАВИХА КАТО "УМНО СЕЛО" .
147
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
При проверката в София се оказва, че липсват 15 флаш памети от машините.. Не ми се мисли каолко ще липсват ако се провери в цяла България.. сигурно 30% от флашките ще липсват. И после ме убеждават, че с машините нямало начин да се манипулира вота. Напротив пак се манипулира, само че излиза по-евтино. Да плащаш на няколко човека да приберат флашките е по-евтино, от колкото на хиляди по 50-100 лв. да гласуват за теб
146
1
 
3
 
! Отговори
4321 преди 1 месец
Топно така. Трябва да се зашитават позициите . До последния министър. Слава.
145
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тея престъпници от ППГБТ - направо в белене!
144
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На снимката виждаме новото "Отровно трио"
143
2
 
16
 
! Отговори
АЛАБАЛА ЛЕНА СЕ Н-ЛА преди 1 месец
НА ПП-ДБ ИМ ТРЯБВА САМО ЕДИН МИНИСТЪР - НА ФЛАШКИТЕ ЗА ДА СПЕЧЕЛЯТ ЧЕСТНО?
142
1
 
12
 
! Отговори
абе преди 1 месец
Рядко противно трио е на фотото. Ама то когото да погледнеш от ППЗД, все ти прилошава. Кухи, нагли и крадливи.
141
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Айде да идват изборите и да си обирате крушите - обратно в canada мунмунрандовци
140
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГЕРБ много подло изиграха ПП-ДБ. Когато Денков подаде оставка, трябваше и Росен Желязков да подаде оставка според договорката за ротация. И тогава председател на парламента и основен кандидат за служебен министър щеше да е от ПП-ДБ. Но Желязков не подаде оставка и така изненада Промянаджиите. А както в записа се каза от Киро, те няма да позволят Габриел да стане премиер. Тоест те са разчитали на предсрочни избори след 9 месеца с техен служебен премиер. Затова така и промениха конституцията.
139
2
 
13
 
! Отговори
Майната Ви преди 1 месец
Тези лапачи говорят само постове, кресла, власт като от време не време прикриват жаждата си власт с някое клише за народа. Но, реално нищо в полза на хората нито са казали, нито са направили! 9 месеца смени на хора, борба за места, обиколки по света за наша сметка! Когато гласувате задайте си въпроса: при това правителство на ПП_ДБ по-добре или по-зле живхяме от преди?