Партиите губят и последните остатъци от престижа си, усеща се омраза

Електоралната стена - основното препятствие за политическите формации
212
Партиите губят и последните остатъци от престижа си, усеща се омраза
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Електоралната стена ще бъде основното препятствие за политическите партии. Гражданите не просто са се уморили от безкрайната поредица безрезултатни предсрочни избори, но партиите губят и последните остатъци от своя престиж, коментира пред БНР политологът и преподавател в НБУ проф. Антоний Тодоров.
Гражданите вече се отнасят към политическите партии не просто скептично, а започва да се усеща омраза, смята той.

Нямаме опит в един и същи ден да имаме европейски и национални избори. Ще пострадат европейските избори, които имат характера на второстепенни, коментира Тодоров в предаването "Преди всички".

Още по темата

"Вътрешната политика ще надделее. Европейската ще бъде оставена настрана, ще бъде забравена", смята той.

Няма да му е лесно на служебния премиер. Хубаво е да се има предвид, че от всички посочени за позицията единствено той се е съгласил да заеме този пост, посочи Антоний Тодоров във връзка с конституционните промени, които ограничиха кръга от лица, от които президентът избира служебен министър-председател.

"И двама да са, това е доста рисковано. Трябва да се помисли по въпроса. Набързо направената промяна създаде такъв проблем", посочи той.

"Аз лично се съмнявам, че има собствена домова книга. Той има своята история, свързана с ГЕРБ", каза политологът за Димитър Главчев, който президентът посочи за служебен премиер.

Според Тодоров сред министрите ще има такива, посочени от лидера на ГЕРБ или най-малкото фигури, за които той не се е възпротивил.

ДПС мълчат за Главчев, "защото това вероятно ги устройва, те по-скоро са доволни", допълни Тодоров.
 Според него при представянето на кандидатите за министри "ще има бурни дебати и тогава ще се намеси ДПС".
Има основания да се опасяваме от натиск и лобиране за подобно правителство с кратък хоризонт на действие, защото риба се лови най-добре в мътна вода, отбеляза още политологът.

"В тези условия различни лобита ще натискат за едно или друго. Рискът със сигурност съществува и това е една опасност при новата уредба", предупреди той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още по темата: изборипартии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
0
 
0
 
! Отговори
ддд преди 1 месец
Стига с това възбуждане... аман от злета
204
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Който отиде да гласува на избори е патологичен глyпак.
203
3
 
2
 
! Отговори
до 205 преди 1 месец
За ДПС ли говориш? По-вероятно, защото Възраждане ще видят втора сила през крив макарон. Разпадат се и никой не говори за тях, защото не са фактор в политическия живот. Съдбата на русофилите е като в Турция - измитат ги, гледай обективно на нещата.
202
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Политик стана *** дума. По цел ден лъжат мажат и ни занимават със себе си, кой на кого и какво казал. Не ми пука за вашите вълнения и ежби. Ще отида да гласувам при мажоритарни избори с право на отзоваване на депутати от избирателя. Дотогава съм за гъби.
201
0
 
7
 
! Отговори
Едни и същи бандити преди 1 месец
Са в парламента от години
200
2
 
4
 
! Отговори
кореняк преди 1 месец
Интересно постоянно говорите за Герб, ППДБ и ДПС а никой не говори за втората сила на следващите избори.... сейра е голяма работа ама да не се чуе ,че е опасно !
199
0
 
13
 
! Отговори
"...усеща се преди 1 месец
омраза". Отдавна се усеща политическа смрад, но и това е нищо. Органическа отврат. И това е нищо. Налице е вече БЕЗРАЗЛИЧИЕТО, което е пагубно за всеки и всяко нещо в тая територия, наречена държава. На показ са най-вече предателите, хайдутите, мафиотите и техните отрочета. Пълзи вече третото им поколение без никакви човешки ценности. Все още се намират умници, които ни подсказват, че трбва да гласуваме за еди кого си.
198
0
 
6
 
! Отговори
Елин Пелин преди 1 месец
... у село има трима кмета, двама са у затворо, третио че иде кога они се върнат да го заместат... Преди има-няма сто години е написал гениалния писател "Ветаро" и още нищо не се е променило в родината...
197
0
 
12
 
! Отговори
Всички са маскари преди 1 месец
Едни и същи се въртят в парламента години наред,някои дори се пенсионираха като депутати,забравиха си професиите.Никой не работи в полза на държавата ,а за личния и партийния си интерес.И както се чете в интернет пространството мафията си има държава!
196
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гласувайте за Възтаждане да ги видим и тях.----Никога. Нито за ДПС, ДСБ, Атака или ГЕРБ. Има партии, за които само корумпета могат да гласуват, но не и нормални хора.
195
4
 
1
 
! Отговори
ьаьааь преди 1 месец
Гласувайте за Възтаждане да ги видим и тях. Другите ги видахме, не стават. А който не гласува, значи всичко си му е наред и да не се оплаква. Тоя дето не гласуа после след изборите да дава мнение няма смисал. Мнени се иска и глас преди изборите. После седиш и траеш, ако си от зад ок, ако си отпред лошо.
194
0
 
5
 
! Отговори
Кирил преди 1 месец
Престиж? Ядеш сега или гориш.
193
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Народа намрази всички партии - ГЕРБ, че вече се оядоха с власт и лукс от долу до горе, БСП - от социалисти се превърнаха в капиталисти не само в парламента, ДПС - че се присламчва за раздаване на порциите винаги когато им е изгодно, ПП просто не са за коментиране.
192
2
 
7
 
! Отговори
СС преди 1 месец
До аььааь И аз знам за кой да гласувам. Предполагам че не е този, който ти знаеш. А това, дето го чакаш и ти няма да доживееш да го видиш. Докато се гласува за продажници така ще е, нищо няма да видят още поне 2-3 поколения. Докато се осъзнаят, че изпуснахме питомното, за да гоним дивото, което няма да хванем!
191
0
 
2
 
! Отговори
Ивза преди 1 месец
Въпроса е дали са го имали въобще или е създаден изкуствено от разни агенции ,екипи и др
190
1
 
6
 
! Отговори
DEPM преди 1 месец
Абсолютно вярно!
189
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нищо не му е народно на Народното събрание. Партийно събрание трябва да се нарича. Събрали се най-големите далавераджии и лобисти на олигархията в държавата. Един води бандата си, друг води бандата си. Бандите почват да се карат за пари и далавери. След това се разбират за парите и далаверите и се обединяват.
188
1
 
24
 
! Отговори
Гаро преди 1 месец
Е те това е. Много партии,никаква полза - само битки за кокала. Размножиха се като туморни образувания и се краде и се злоупотребява с власт и пари....
187
9
 
8
 
! Отговори
Точен преди 1 месец
За да не се оплаквате от партиите на статуквото и грабежа, гласувайте за Възраждане. Разбира се, трябва да се гласува и за да не ни управлява скрито ДПС.
186
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В народните събрания преди соца са се биели, но не са се обиждали). После в имало еднопартийни кабинети.