Денков пред "Политико": Руското влияние никога не е изчезвало

Важно е страната ни да е част от НАТО и ЕС
10 апр 2024 19:30, Инна Ангелова
316
Денков пред "Политико": Руското влияние никога не е изчезвало
Снимка: БГНЕС

Николай Денков прекара мандата си в опит да изтласка руснаците и затова за него няма да е изненда, ако Москва се опита да удвои усилията си да възстанови влиянието си в страната след разпускането на правитлството. Това пише “Политико” в анализ на свършеното от кабинета “Денков”.

Бившият министър-председател заяви пред изданието, че неговото прозападно и проукраинско правителство е успяло да намали енергийната зависимост на страната от Русия, изгонило е над 80 тайни агенти под прикритието на дипломати и е въвело програма за проверка на фактите за противопоставяне на руската дезинформация.

Денков каза още, че вижда руското влияни през всички тези години и то никога не е изчезвало.

"Естествено, то стана много интензивно през последните 2 години след началото на войната. Русия ще направи всичко възможно, за да възстанови силното си влияние в България".

Пред "Политико" Николай Денков коментира още, че за България е изключително важно да бъде част от НАТО и ЕС. "Не се колебаем къде принадлежи".

Той очаква руска дезинформация във връзка с изборите през юни, както е било и в миналото: "Начинът да се борим с нея да е предоставяме фактите и да ги интерпретираме на базата на логични доводи, а не на манипулации и дезинформация".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


316
Още по темата: НАТОРусияЕСДенков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
6
 
4
 
! Отговори
Споко преди 1 месец
Споко, Литва, Латвия, Естония и Полша никога няма да позволят Русия да победи.
107
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вчера един приятел се върна от Русия и разказва, че 90% от руснаците живеят без канализация и ползват външни тоалетна. Извън Москва и Петербург положението е страшна трагедия. Руснаците никога не са виждали друг живот като на запад при цивилизацията, тънат цял живот в мизерия и за това 90% гласуват за Путин.
106
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Четейки глупостите на центаджиите оставам с чувството, че това са хора с интелект на 10 годишни. Сякаш са ги хванали от дом за бавноразвиващи поради липса на кадри.
105
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Денков е предател. Двоен агент. Ходят и пишат доноси пред ЕС за България. От другата страна помагат на Русия като вкарват руска газ. Даже този и Асен ходиха да се молят за дерогация. Наляха вагони пари за Русия. Забавиха пращането на онези бръkми 100 БТР-а. Всичко ще се разкрие. Ще дойде Видов ден и ще видите как ще ги осветят. Американците се отърваха от аматьорите. Мислите ли, че не са наясно какви продажници са? Киро нарочно изгони градинарите и готвачите на руското посолство.Да е атрактивно!
104
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ето този е най-прикрития руски агент. Те там това ги учат - винаги да плюят Раша, а всъщност си прави каквото си знае. Чуеш ли някой, който всяка втора дума му е Русия е виновна, Русия е лоша...ясна е работата. Разкрит си агенти но!!!
103
7
 
2
 
! Отговори
Демократ преди 1 месец
А Путин защо иска да унищожи нашата демокрация, а? Демокрацията е най-добрата система!
102
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българите не трябва само да гледат и да чакат Русия да унищожи фашисткия режим на територията на бившата УССР. Сега трябва активно да работим за разрушаването на ЕС и НАТО, при всяка възможност да се дискредитира, компроментира и саботира. СВО може да продължи дълго време, а ЕС няма да се разпадне от днес за утре, дори и след победата на Русия в Украйна, разпадът може да продължи няколко години, не трябва само да гледаме и да чакаме.
101
9
 
1
 
! Отговори
Ох преди 1 месец
Ох дано Джо спечели да ни пази, иначе ще Путин ще ни нападне и ще дойдат руснаците да ни изнасилват жените и дъщерите, а аз не искам пияни руснаци да ми барат жената, аз искам само аз да си барам мойта жена, ох дано Джо да спечели.
100
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
САЩ имат отработени технологии за превръщане на покорили се и завладени земи в цъфтящи провинции. Но в България русофилите пречат страната ни да се превърне в цъфтяща провинция.
99
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тоя клоун още ли продължава да се изказва от името на България наляво и надясно?
98
3
 
9
 
! Отговори
Зараза преди 1 месец
Неостро парче е тоя... нагло.... безочливо...
97
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Офф единственото руско влияние в бг, са копейките дето плямпат слава русия и бабите дет мечтаят за колко убо беше едно време, тая опорка на пп-та се изтърка
96
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Финландците да очакват неизбежното намаляване на пенсиите като част от правителствените мерки за икономии. Това заяви министърът на финансите на Финландия Рика Пура.
95
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
A какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
94
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
и няма да изчезне, както няма да изчезне датата 3 март 1878 година
93
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Чуждите служби натириxa Шарлатаните и сега Денков прави пируети да се хареса, но вече е продънена цялата им секта. Всички вече ги разбраха, че нищо не струват. Тръгнал Денков да прави челна стойка пред Политико, все едно Политико ще им изпрати избиратели.Да не би Политико да е получило хонорар, за да публикува на Денков оправданията? Тези аматьори са лобисти. Онзи другия, "известния" или още по-известния като Дамаджаната се снима с контрабандисти щото бил известен. Хахаха Циркаджии!
92
11
 
6
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 месец
Бойко като им разпаваше на тези парапети от ППЛГБТДБ да не се взимат много насериозно те се изживяваха като некви нови спасители.Друг е въпроса,че излезнаха едни шарлатани и най обикновенни гепачи:):):)Са на изборите слизат на 10%овата граница колкото имат средняците,капейкаджии от Възраждение и Бекапето!:):):)
91
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да се разследва тоя кой го направи къдемик и защо
90
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Денкоф, я разкажи за интензивното руско влияние последните две години че нещо ми бяга картинката. Аз защо не съм го усетил да го видя кво е туй чудо ?
89
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Американското влияние и влиянието на Турция са повече, Там е проблема.