Денков пред "Политико": Руското влияние никога не е изчезвало

Важно е страната ни да е част от НАТО и ЕС
10 апр 2024 19:30, Инна Ангелова
316
Денков пред "Политико": Руското влияние никога не е изчезвало
Снимка: БГНЕС

Николай Денков прекара мандата си в опит да изтласка руснаците и затова за него няма да е изненда, ако Москва се опита да удвои усилията си да възстанови влиянието си в страната след разпускането на правитлството. Това пише “Политико” в анализ на свършеното от кабинета “Денков”.

Бившият министър-председател заяви пред изданието, че неговото прозападно и проукраинско правителство е успяло да намали енергийната зависимост на страната от Русия, изгонило е над 80 тайни агенти под прикритието на дипломати и е въвело програма за проверка на фактите за противопоставяне на руската дезинформация.

Денков каза още, че вижда руското влияни през всички тези години и то никога не е изчезвало.

"Естествено, то стана много интензивно през последните 2 години след началото на войната. Русия ще направи всичко възможно, за да възстанови силното си влияние в България".

Пред "Политико" Николай Денков коментира още, че за България е изключително важно да бъде част от НАТО и ЕС. "Не се колебаем къде принадлежи".

Той очаква руска дезинформация във връзка с изборите през юни, както е било и в миналото: "Начинът да се борим с нея да е предоставяме фактите и да ги интерпретираме на базата на логични доводи, а не на манипулации и дезинформация".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


316
Още по темата: натоРусияЕСДенков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мене най ме кефи системата на либералната демокрация, аз не искам 20 години да ме управлява един и същи диктатор!
127
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 141. И колко време е бил в Русия този твой приятел, та е успял да я обиколи цялата и да види как живеят всички руснаци? Че и процентни показатели цитира. Явно е успял и да поговори с всички руснаци.
126
9
 
3
 
! Отговори
Руските преди 1 месец
Ска па ня ци пре е баха цивилизационното развитие на бе ге папуасите.
125
4
 
19
 
! Отговори
Цар Делян Шишиман преди 1 месец
Денков е най-слабият премиер в историята на България! Девет месеца спа с мен, даже забременя и сега нарича бащата на детето си "зло"!
124
2
 
1
 
! Отговори
Крадецът на Праскови преди 1 месец
Немоптивирано го клюкарят катокапута на прехода койте в организирана престъпна група се мъчи в рамките на сегашната Уния да събори Таблицата на Меделеев, Формулите на Ломоносов,Атомните разработки на Академик Сахаров,Дървото с ягоди на Мичурин и Четирите библии на Ландау по теоритична физика и математика.Ама май хората не се лъжат преди да са го чули нещо като сценарий за нов филм "Крадецът на Публикациите".Ролята на Коканова щял да заиграе Коко а Простоманафа Кико, Колето ще дежури до оградата.
123
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А питали ли сте се защо,защото скапляци като вас изродиха всяка идея за демокрация и надежда за спрведливост и ,закин и ред!!!
122
8
 
3
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 месец
160 Кво те интересува каква е ползата за гражданите като ти си се ля нин руски крепостен при това.Няма смисъл от обяснения вие си знаете вашто.
121
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 153. Колко време е бил в България твоят приятел, та е успял да пита всички българи да ли искат да гласуват за Възраждане?
120
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонименКакви "евроатлантици" са? Това са крадци! Те направиха така, че хората да намразят тази дума "евроатлантик" , свързват я с насилие, корупция, кражби, престъпления и т.н. А ако може да обяснят, що е туй "евроатлантик" и каква е ползата за гражданите от него?
119
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Единственият начин да се постигне мир в Украйна е да продължат военните действия, каза финландският президент Александър Стуб.
118
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Г-н Денков, който стои на 2 стола, накрая пада на земята.
117
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не се напъвайте, нищо не е решено до изборите!
116
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вчера един приятел се върна от България и разправя, че там никой не иска да гласува за Възраждание, само идuотите и дебuлите гласували за Възраждане.
115
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стандартна практика за всеки евроатлантик, е когато спипат него или някой от обкръжението му за връзки с престъпността, е да разтяга локуми за руски влияния и тем подобни.
114
2
 
8
 
! Отговори
№141 преди 1 месец
До Анонимен И, какво е правил този "приятел" в Русия? Чистил е въпросните външни тоалетни? И, защо щатен писач като теб има приятели, които ходят в Русия? От посолството одобряват ли това?
113
5
 
1
 
! Отговори
до 145 преди 1 месец
И ти ли си с 8ми клас?! Само необразовани, с присъди, изфъскали пенсии и футболни хулигани гласуват за Късия?
112
4
 
6
 
! Отговори
Кирчо ДжинТриВолта преди 1 месец
Казах ли ви, че Русия е бензиностанция с ракети? А? Хванахте ли се на въдицата? Русия е бензиностанция с ракети,a Eвропа е бутилка с минерална вода, в която няма газ. Турция е сергия с баклава. Що ме карате да си правя психиатричен тест? Какво невЕрно казвам? Казах ли ви, че мумурандума е ключа за бараката? Не съм дислектик. Дават ми само някакви хапове заради детектора на лъжата. Бащата каза, че трябва да съм бетон. Що да не бия министри? Тези министри са си мои.Айде! Живи и здрави!
111
13
 
3
 
! Отговори
Демократ преди 1 месец
Защо минуси давате на истината?Че заради руското влияние и корупция България е толсова зле и държава на мафията.Кое не е вярно.Хойде стига сега правихте неща присъщи на жени с леко поведение.
110
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще гласувам за Възраждане с чиста съвест този път! Омерзихте България бе!-:(
109
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Явно руското влияние е причина за злоупотребите на Денков и сие, за връзката им с наркобандитете, за злоупотребите, за газенето на закона. Шокиращо беше, че този бивш премиер защити висш МВР служител забъркан в криминални действия. Да злоупотребяваш с власт и нареждаш да се разследва гл. прокурор при явна криминална история е недопустимо и би трябвало да е подсъдимо. Изобщо този академик и неговата шайка от пп сътвориха такъв нечуван хаос в държавата и продължават да уронват имиджа на държават