След проверките за дрога: Ананиев видя опит да бъде "отстрелян" политически

Европейската заповед за разследване била от преди осем месеца
Обновена: 10 апр 2024 18:09 | 10 апр 2024 18:07, Александър Попов
187
След проверките за дрога: Ананиев видя опит да бъде "отстрелян" политически
Снимка: БГНЕС

Усеща се политическият нюанс и това, което искат да бъде втълпено - някой от "Продължаваме промяната" се опитва да направи нещо нередно - това коментира депутатът от ПП-ДБ Настимир Ананиев по повод претърсването на офиси по-рано днес във връзка с разследване на трафик на наркотици.

Прокуратурата извърши проверка и изземвания от адреси на фирми, свързани с депутата Настимир Ананиев, в изпълнение на европейска заповед за разследване, издадена в Белгия. Разследването е във връзка с разследване на трафик на наркотици, а двата адреса са в София на бул. "Александър Стамболийски" и ул. "Петър Парчевич".

"Аз имам само един офис на бул. "Стамболийски". Другият на "Парчевич", предполагам, че това е счетоводителят, който в момента обслужва тези белгийски дружества. Усеща се политическият нюанс и това, което искат да бъде втълпено - някой от ПП се опитва да направи нещо нередно, обясни депутатът пред bTV и отрече да е имал офис на ул. "Петър Парчевич".

Още по темата
По думите на Ананиев заповедта за разследване е от преди осем месеца, но до момента не са били предприети никакви действия.

"В закона пише, че в 90-дневен срок трябва да се предприемат нужните действия, които партньорската страна изисква. Интересно защо 8 месеца не се предприемат такива действия? Друго по-интересно е, че февруари се изисква от прокуратурата пред Софийския градски съд да се даде разрешение за претърсване и изземване на двата офиса – на „Парчевич“, и в моя офис на „Стамболийски“. Съдът отказва да даде разрешение за моя офис, но прокуратурата отива за втори път вече при друг съдия, който се оказва бивш от специализирания съд, който разрешава това. Вижда се разминаването и в датите. Февруари са разрешили проверката за „Парчевич“. Нашата е разрешена на 22 март“, обясни депутатът от ПП-ДБ.

"Какво видяхме? Навсякъде моето име и жандармерия, за да получат едни документи. Те са на три юридически белгийски лица с двама собственици, които фирмата ми вече не обслужва - единия от април 2021 г., другите от януари 2022 г.", каза Ананиев.

Той вижда в цялата показност, под булото на европейската заповед за разследване, прокуратурата да отстреля политически опоненти като него.

„Ние сме съдействали изцяло, предоставили сме всички документи, но виждате внушенията, които се правят от различни медии. Фактите говорят друго, вижда се и се усеща политическият нюанс и това, което искат да бъде втълпено, че някой от ПП-ДБ е направил нещо нередно. Всъщност имаме един бизнес, който работи и предоставя услуги на българи и на чужденци и който си е изпълнил задълженията по договора“, обясни той.

Настимир Ананиев бе категоричен, че неговата счетоводителка не е сигнализирала за нередности, докато е работила с фирмите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още по темата: Настимир Ананиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
15
 
! Отговори
Нагъл и безпардонен! преди 1 месец
Настимир Ананиев е супер нагъл, неприятен екземпляр! Редно е да си получи заслуженото!
44
1
 
13
 
! Отговори
Шиши към Настимир преди 1 месец
Ела батьовото да седнеш в скута ми...ооо...ооо...недей да плачкаш...чакай да ти обърша соплките...На пийни си малко мазно турско кафе ...и се успокой!
43
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още недошли на власт, и гербавите размахаха бухалките! Явно нищо не са научили от събитията от 2020г.
42
2
 
9
 
! Отговори
122 преди 1 месец
Единственато, което е истина казано от Наню е, че такава поръчка по закон и директива на ЕС има максимум 3 месеца за изпълнение. Тук странното е, че тая поръчка е била спряна с връзки явно от самия Няню и сега, когато нема поритически връзки, просто органите са си свършили работата, а тоя мммммм.........лллл врещи като ощипана....
41
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Проверки трябва да се извършат в Офисите на ПП,ДБ и ГЕРБ!!!Когато " попа" съди тамян,кара Наред!!!
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Предполагам на всички ни е ясно, че без благословията на политическите партии, нема как да има мутри и канал за дрога и хора, не случайно Брендо постоянно го пускат без никакви обяснения :))
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой ги знаеше НЕКСО преди? А пък сега ... почти всеки знае! Така ще стане и със счетоводната къща на Ананиев. Преди .... не сте знаели, а пък от сега нататък, ще знаете! Иначе, разследват се "едни фирми", претърсват се "едни адреси" ... и вече има интервю с Цв. Ризова. Ами ... всичко е пари, реклама, имидж, а пък идат избори, трябва също да има и борба с престъпността. Как е Кайли? Ще се кандидатира ли?
38
0
 
11
 
! Отговори
Ристу Где си бе преди 1 месец
къде се Скри - Имотите в Белгия и то по Време на Пандемията, кога не можеше да се Пътува по време на ЛокДаун с Кви Парички ги Купи?!
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Направиха ли комисия в народното събрание? Като за Нотариуса и 8те джуджета!
36
1
 
2
 
! Отговори
Бен Франклин преди 1 месец
значи ние като Минахме на Демокрация, Изрично заложихме и то като 2ра точка в Конституцията, че всеки има Право да Притежава Оръжие и то в Количества колкото иска като продажбата е Свободна! сега като сте РазОръжени си Сърбайте Попарата - това не е Демокрация, т.е. Управление на Народа, това е Феодален Строй, при който По-равните с Власт и Оръжие са Поробили - Слабите нямаши нищо!
35
2
 
14
 
! Отговори
Въпроса е: преди 1 месец
Член на ПП-ДБ ли влезе в стаята или някой пpъдна?
34
2
 
1
 
! Отговори
Татко Петко преди 1 месец
Местимир - президент
33
0
 
20
 
! Отговори
m преди 1 месец
Малии, колко си прос ананиев. Ти като плещеше за пачки и кюлчета те даваха по всички телевизии и се набута в парламента. Сега като ви изкараха и на вас кирливите ризи - било политическа бухалка. Що за бизнес въртиш след като счетоводителката ти е на половин работен ден? Не изкрваш за пълна заплата ли? Или само префактурираш нещо?Много яко ви го набута Бойко Борисов. Арестувахте го, а той ви даде цялата власт да "управлявате" (крадете). И вие понеже сте алчни, нагли, безочливи и глупави се хвана
32
0
 
10
 
! Отговори
Денкоолу преди 1 месец
Ристу мазното турско кафе още не са споменали само и другия жицо "хазарта", въпреки че по-скоро стана известен със склоняване на деца към наркомания, може и с хазарт да се занимава покрай контрабандата на колегите!
31
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тука некви двама джен дъри цъкат минуси в защита на Аналиев. Ще си търсите друг чичко паричко
30
4
 
9
 
! Отговори
Баба Кутка преди 1 месец
Заяждат се със секс-символа на ПП. Защото го виждат че има наперена осанка.
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вървим към модела на Еквадор!
28
1
 
19
 
! Отговори
Борците Срещу преди 1 месец
Мафията, се Оказаха Мафията!
27
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И сега, ако има някой, да не вижда кой държи службите!?
26
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи преди 8 месеца е замаскирана проверката щото Настимир е депутат, а не е имало кой да рискува да прави проверка. Той сам си каза на мисирката в интервюто, че е отказано да се влиза за проверка по онова време. Защо е възможно да се в случило? 1. Те управляваха. 2. Ананиев е оставен да развива тази дейност, за да наблюдават старателно каналите. 3. От Белгия е възможно да са изпратили Европейска заповед, понеже 8 месеца не получават отговор.